Nikon kondigt twee COOLPIX-modellen met Wi-Fi aan: de S6800 en de S5300

Slanke en stijlvolle COOLPIX-modellen leggen beelden vast die klaar zijn om te delen

07 JANUARI 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Nikon Europe kondigt vandaag twee nieuwe COOLPIX compactcamera's met Wi-Fi in het COOLPIX-assortiment aan. De elegante, maar toch krachtige 16-megapixel COOLPIX S6800 met 12x optische zoom en tot 24x Dynamic Fine Zoom*, en de slanke en stijlvolle 16-megapixel COOLPIX S5300 met 8x optische zoom en tot 16x Dynamic Fine Zoom*. Beide camera’s hebben een zeer efficiënte 16-megapixel CMOS-sensor met belichting via de achterzijde voor gedetailleerde beelden.

De Nikon COOLPIX S6800: om speciale momenten te delen
Met de COOLPIX S6800 kunnen speciale momenten heel eenvoudig worden gedeeld, aangezien foto's via de ingebouwde Wi-Fi rechtstreeks kunnen worden geüpload naar tablets, smartphones of andere smartapparaten. Dankzij de geïntegreerde Wi-Fi kunnen smartapparaten gebruikt worden als afstandsbediening om zo heel gemakkelijk zelfportretten te maken. De slanke body van deze prachtig vormgegeven camera bevat een krachtige 12x optische zoom en tot 24x Dynamic Fine Zoom, zodat u altijd dicht bij de actie kunt komen.

Met de COOLPIX S6800 zijn probleemloos prachtige beelden vast te leggen, zelfs bij weinig licht, dankzij de 16-megapixel CMOS-beeldsensor met belichting via de achterzijde. Tevens kan men Full HD-films opnemen met één druk op de filmknop. Dankzij de eenvoudige bediening zijn bewegende beelden op elk moment vast te leggen, terwijl Glamour-retouchering mooie portretten perfectioneert. Het NIKKOR-objectief met 12x optische zoom biedt een uitstekende groothoekdekking (25-300 mm), uitbreidbaar tot 24x Dynamic Fine Zoom zonder kwaliteitsverlies, en is zowel geschikt voor close-ups als voor groepsfoto's.

Met de COOLPIX S6800 zijn schitterende vergezichten vast te leggen door de camera horizontaal of verticaal te pannen en zo dynamische panorama's van 360°/180° te maken. Dankzij snelle continu-opnamen staat men altijd klaar, wat er ook in beeld springt. Doordat men zeven opeenvolgende opnamen kan maken met een snelheid van 8,4 beelden per seconde. De camera heeft ook een micro-USB-uitgang waarmee de batterij snel kan worden opgeladen.

De COOLPIX S6800 is naar verwachting verkrijgbaar vanaf 13 februari in vier kleuren, zwart, rood, wit en roze, voor een consumentenadviesprijs van €219, -.

De Nikon COOLPIX S5300: ontworpen om beelden te delen in stijl
Foto's delen op sociale media is heel gemakkelijk met de ingebouwde Wi-Fi van de slanke en stijlvolle 16-megapixel COOLPIX S5300. Maak moeiteloos close-ups met het groothoekobjectief (25-200 mm) met 8x optische zoom en tot 16x Dynamic Fine Zoom, en bekijk ze op de grote heldere lcd-monitor van 7,5 cm/3,0 inch, zelfs in fel zonlicht.

Maak dag en nacht verbluffend scherpe foto's met de 16-megapixel CMOS-beeldsensor, met belichting via de achterzijde, die ervoor zorgt dat de maximale hoeveelheid licht op elke pixel valt en zo garant staat voor heldere beelden op elk moment van de dag, terwijl hybride VR (vibratiereductie) cameratrilling corrigeert voor extra stabiliteit. Men kan ook Full HD-films opnemen door eenvoudig de filmknop te gebruiken, zodat u altijd klaar staat om gedenkwaardige momenten vast te leggen in een prachtige foto of film.

Dankzij ingebouwde Wi-Fi zijn smartapparaten te gebruiken als afstandsbediening en kan men moeiteloos zelfportretten maken. U kunt uw beelden ook automatisch overzetten naar een smartapparaat en ze zo gemakkelijk delen. Met geavanceerde Glamour-retouchering kunt u kiezen uit twaalf verschillende effecten, waaronder Huid verzachten, Tanden witter maken en zelfs Lippenstift toevoegen.

De COOLPIX S5300 is naar verwachting verkrijgbaar vanaf 6 februari in twee kleuren, zwart en paars, voor een consumentenadviesprijs van €179, -.

*Dynamic Fine Zoom kan 2x verder inzoomen dan het grootst mogelijke optische telebereik, terwijl de maximale beeldresolutie behouden blijft

Citaten
"De COOLPIX S6800 brengt de wereld dichterbij aangezien het met deze elegante camera met ingebouwde Wi-Fi gemakkelijker dan ooit is om hoogwaardige beelden te delen. Het voordeel van een platte compactcamera met een lange 12x optische zoom en een CMOS-sensor met belichting via de achterzijde is dat u mooie, goed verlichte foto's online kunt delen met vrienden en bekenden. Met de COOLPIX S6800 in uw zak laten de foto's die u onderweg maakt niet alleen zien waar u bent geweest, maar worden ze aandenkens die u zult koesteren en waarvan anderen zullen genieten." Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland
"Met de COOLPIX S5300 kunnen beelden gemakkelijk worden gedeeld dankzij de ingebouwde Wi-Fi waarmee u uw foto's rechtstreeks naar uw smartphone of tablet kunt verzenden en ze daarna direct kunt uploaden. Met maar liefst 32 filtereffecten, waaronder Ster dat een stereffect toevoegt aan heldere voorwerpen, maakt u sprankelende beelden, terwijl u met geavanceerde Glamour-retouchering zelfs mascaralijnen kunt corrigeren voor perfecte portretten. Het was nog nooit zo gemakkelijk om fantastische foto's te maken met een COOLPIX en met de geavanceerde functies in deze slanke camera staat u met een glimlach zowel achter als voor de camera." Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland
Afbeeldingen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon Europe, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.