Nikon introduceert twee nieuwe slanke camera's uit de COOLPIX-collectie

Maak moeiteloos perfecte foto's met de superscherpe COOLPIX S3600 en de simpele, maar mooie COOLPIX S2800

07 JANUARI 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Nikon Europe kondigt vandaag twee nieuwe compactcamera's in de COOLPIX-S-serie aan, de kleurrijke COOLPIX S3600 met 8x optische zoom en 20 megapixels. Daarnaast is er de COOLPIX S2800, een camera die men overal mee naartoe kan nemen met een 20-megapixel beeldsensor en 5x optische zoom waarmee men met één druk op een knop zeer gedetailleerde beelden kan vastleggen.

De Nikon COOLPIX S3600: scherpe foto's in een stijlvol ontwerp
De COOLPIX S3600 is ontworpen voor mensen die op zoek zijn naar een kleine camera die past bij hun levensstijl. Deze stijlvolle compactcamera biedt 20 megapixels in een platte body boordevol functies om altijd prachtige opnamen te maken.

Dankzij 8x optische zoom (25-200 mm) met tot 16x Dynamic Fine Zoom* kan men dicht bij de actie komen, terwijl met een uitgebreid retoucheermenu leuke effecten zijn toe te passen zoals Glamour-retouchering om ervoor te zorgen dat iedereen er mooi opstaat. Automatische onderwerpselectie optimaliseert de instellingen, zodat gebruikers zich kunnen concentreren op het kadreren van foto's, waarbij VR met lens-shift het effect van cameratrilling tegengaat en zo scherpere beelden produceert.

De slanke body heeft een hoogwaardige afwerking en is verkrijgbaar in zes modieuze variaties, waarbij de afgeronde vormgeving ervoor zorgt dat de camera comfortabel in de hand ligt.

De CCD-beeldsensor met maar liefst 20 megapixels produceert scherpe beelden met heldere details, perfect voor vergrotingen van foto's en posters. Met het uitgebreide retoucheermenu zijn in drie gemakkelijke stappen 32 verschillende soorten sneleffecten toe te passen, direct nadat de foto is gemaakt. Stijl gaat hand in hand met gemak aangezien de camera ook beschikt over een speciale filmopnameknop waarmee vrienden en familie heel gemakkelijk in bewegende beelden zijn te vangen.

De COOLPIX S3600 is naar verwachting verkrijgbaar vanaf 6 februari in zes trendy varianten: blauw, rood, zwart, zilver, roze en roze met een lijnpatroon, voor een consumentenadviesprijs van €139,-.

De Nikon COOLPIX S2800: legt elk moment direct vast
Eenvoud en stijl gaan hand in hand in de 20-megapixel COOLPIX S2800. De COOLPIX S2800 is een slanke camera die men overal mee naartoe kan nemen, met een groothoekobjectief met 5x optische zoom. Een indrukwekkende 20-megapixel CCD-beeldsensor produceert beelden met prachtige details die ideaal zijn voor foto- of postervergrotingen. Bovendien zijn foto's te verbeteren met een uitgebreide reeks ingebouwde filtereffecten die beschikbaar zijn tijdens de weergave, waaronder 32 sneleffecten zoals Selectieve kleur.

De COOLPIX S2800 is verkrijgbaar in zes levendige kleuren, terwijl de platte body, die minder dan 20 mm dik is, perfect in uw hand en in uw zak past. Leg vrienden en familie altijd op hun mooist vast met het slimme portretsysteem dat waarschuwt wanneer ze glimlachen of knipperen, terwijl u met geavanceerde Glamour-retouchering tanden witter kunt maken of zelfs make-up kunt toevoegen. Automatische onderwerpselectie selecteert alle optimale instellingen , zodat gebruikers eenvoudig kunnen richten en schieten.

Verander kinderen en huisdieren in filmsterren met HD-filmopnamen (720p) die u gemakkelijk kunt maken en weergeven op de grote lcd-monitor van 6,7 cm/2,7 inch. Doordat u films kunt opnemen met één aanraking, mist u nooit meer dat onvergetelijke videomoment.

De COOLPIX S2800 is naar verwachting verkrijgbaar vanaf 30 januari in zes varianten: zilver, zwart, rood, roze, paars en paars met een lijnpatroon, voor een consumentenadviesprijs van €109,-.

*Dynamic Fine Zoom kan 2x verder inzoomen dan het grootst mogelijke optische telebereik, terwijl de maximale beeldresolutie behouden blijft

Citaten
"De COOLPIX S3600 biedt leuke, innovatieve functies zoals het slimme portretsysteem, met glimlachtimer en rode-ogencorrectie, en geavanceerde Glamour-retouchering, waarmee u kunt kiezen uit twaalf verschillende effecten, waaronder Tanden witter maken. Dankzij de slanke vormgeving en het betrouwbare objectief met uitbreidbare zoom en vibratiereductie is deze camera binnen de kortste keren niet meer weg te denken uit uw leven." Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland
"De COOLPIX S2800 is klein en stijlvol en past niet alleen in uw hand, maar ook bij uw levensstijl. Hiermee kunt u moeiteloos prachtige foto's en schitterende films maken. Dankzij het NIKKOR-groothoekobjectief met 5x optische zoom kunt u heel eenvoudig groepsfoto's en portretten maken. Deze grappige camera met uitgebreide retoucheeropties vormt een ideale combinatie van stijl en eenvoud." Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland
Afbeeldingen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon Europe, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.