NIKON BRENGT VERSIE 1.2.0 VAN HET NX FIELD-SYSTEEM VOOR OPNAMEN OP AFSTAND VOOR PROFESSIONELE BEELDVERWERKINGSBUREAUS UIT

Amsterdam, 21 april, 2022: Nikon kondigt met trots de lancering van NX Field versie 1.2.0 aan, de nieuwste versie van het systeem voor opnamen op afstand voor professionele beeldverwerkingsbureaus. De software-update zal de mogelijkheden van de Z 9 Nikon FX-formaat/full-frame systeemcamera verder ondersteunen.

 

Met de versie 1.2.0-update kunnen Z 9-gebruikers eenvoudig negen soorten onderwerpen detecteren. Deze versie omvat het grootste scala onderwerpen ter wereld, waaronder mensen, honden, katten, vogels, fietsen, motors, auto's, treinen en vliegtuigen. Ook kunnen onderwerpen nauwkeuriger worden vastgelegd, zelfs via bediening op afstand. Daarnaast ondersteunt de update de functie snelle beeldvastlegging+* van de Z 9, die de snelste** beeldsnelheid van 120 bps ter wereld gebruikt. Hiermee kunnen gebruikers belangrijke en beslissende momenten op afstand vastleggen die u met het blote oog misschien mist, maar essentieel zijn voor sport- en nieuwsfotografen.

 

Bovendien biedt de ingebouwde Dual Stream technologie van de Z 9 livebeeldweergave op een smartphone of tablet, met zeer weinig vertraging en bevriezing van het beeld tijdens continu-opnamen. Dit garandeert een betrouwbare opname van die onmisbare momenten, zelfs bij bediening op afstand. In combinatie met de nieuwste software-update en een behuizing waardoor een mechanische sluiter niet meer nodig is, is de Z 9 de perfecte keuze voor professionele fotografen. 

 

Nikon zal updates blijven bieden voor NX Field om professionele fotografen te ondersteunen die actief zijn in de frontlinie van de verslaggeving.

 

 

Voetnoot:

 

*Met AF/AE-tracking. Alleen JPEG normaal-beeldkwaliteit. Het aantal beelden dat kan worden opgenomen, is lager dan bij snelle continu-opnamen. Het gebruik van een aanbevolen kaart wordt aangeraden. Met de instelling C30 kunnen beelden van ongeveer 45 megapixels met 30 bps worden gemaakt.

 

**Van systeemcamera's die op 28 oktober 2021 beschikbaar zijn, op basis van onderzoek door Nikon

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.