NIKON INTRODUCEERT DE NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S

Amsterdam, 6 april 2022: Vandaag komt Nikon met een uiterst handzaam full-frame superteleobjectief met vast brandpunt: de NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S. Vogels, wilde dieren, vliegtuigen, motorsport en wintersport: dit stevige, maar toch verrassend lichte S-line objectief brengt de dynamiek van verafgelegen onderwerpen dichtbij in indrukwekkende helderheid. Gebruikers kunnen onregelmatig bewegende onderwerpen met een nog niet eerder vertoonde vloeiendheid volgen bij 800 mm. De creativiteit krijgt de vrije loop met stabiele opnamen die uit de hand geschoten zijn. 

Van adelaars tot vliegtuigen, het fenomenale oplossend vermogen van dit S-line objectief haalt zelfs de kleinste details van moeilijk vast te leggen onderwerpen naar voren. De beeldkwaliteit is haarscherp, ongeacht of je foto's of video's maakt, en de AF-prestaties zijn uitzonderlijk snel, vloeiend en betrouwbaar. De optische VR in het objectief zorgt voor stabiele opnamen en Synchro VR biedt 5,5 correctiestops wanneer dit objectief wordt gekoppeld met de Z 9. Daarnaast ondersteunt dit superteleobjectief het gebruik van Z teleconverters, die het bereik kunnen vergroten tot 1120 mm of 1600 mm.

 

Dankzij het uitgebalanceerde, lichte ontwerp van de Z-vatting en een PF-lenselement (Phase Fresnel) kunnen gebruikers de NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S van het statief halen en uit de hand fotograferen. Dit objectief voor systeemcamera's is circa 2,3 kg lichter en 16% korter dan de 800mm met F-vatting. Het zwaartepunt ligt dichter bij de camera-body waardoor het eenvoudiger wordt om soepel te pannen en beweging vast te leggen. Fotografen kunnen scherpstelinstellingen op het objectief aanpassen en de geavanceerde weerbestendige afdichting beschermt zowel het objectief als de camera.

 

Matthieu van Vliet, General manager SAS bij Nikon: "Dit nieuwe objectief van 800 mm biedt interessante nieuwe mogelijkheden voor fotografen. De beelden die je nu met een lang objectief kunt maken worden niet meer bepaald door de flexibiliteit van je statief. De aanzienlijk kleinere afmetingen en het gewicht van dit nieuwe superteleobjectief bieden een ongekende handzaamheid en bediening: je kunt nu lastige opnamen maken of perspectieven vastleggen die voorheen onmogelijk waren."

Overzicht van belangrijke kenmerken: NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR SProfessioneel superteleobjectief: brandpuntsafstand van 800 mm. Handzaam, lichtgewicht en een uitgebalanceerde bediening.Haarscherp: een speciaal gevormd en gepositioneerd PF-lenselement (Phase Fresnel) en Nano Crystal Coat verminderen beeldschaduwen en lichtvlekken aanzienlijk. ED- en SR-glas gaat chromatische aberratie vanaf het midden tot de rand van het beeld tegen.Snelle, stille scherpstelling: AF is snel, nauwkeurig en fluisterstil: tracking is vloeiend, of je nu raceauto's of wilde dieren in de verte fotografeert.Krachtige vibratiereductie: optische VR in het objectief zorgt voor stabiele opnamen. Synchro VR biedt tot 5,5 correctiestops wanneer dit objectief wordt gekoppeld met de Z 9.Aanpasbare bediening: wijs functies toe aan de handig geplaatste L-Fn-knoppen en de geluidloze instelring. Gebruik de knop voor het opslaan van het geheugen om scherpstelafstanden op te slaan.¹Geavanceerde weerbestendige afdichting: de afdichting rond alle bewegende delen houdt stof en vocht buiten en een rubberen pakking op de objectiefvatting beschermt zowel objectief als camera.²Geschikt voor teleconverters: vergroot het bereik tot 1120 mm met een Z TELECONVERTER TC-1.4x of 1600 mm met een Z TELECONVERTER TC-2.0x.Ingebouwde filtersleufverwijder filters gemakkelijk voor nog meer controle over moeilijke lichtomstandigheden.Eenvoudige zonnekap: de meegeleverde HB-104 zonnekap heeft een schuifje waarmee de zonnekap met één hand kan worden verwijderd.Prijs en beschikbaarheidDe NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S is eind april beschikbaar voor een consumentenadviesprijs van EUR7299,-. VOETNOOT:¹ De knop voor het opslaan van het geheugen kan na een firmware-update worden geactiveerd.² Dit objectief is niet in alle situaties en onder alle omstandigheden gegarandeerd stofbestendig en druipwaterdicht.

EINDE BERICHT

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.