Nikon brengt versie 1.1.0 van het NX Field-systeem voor opnamen op afstand uit

Amsterdam, 17 februari 2022: Nikon kondigt met trots aan dat versie 1.1.0 van NX Field, een systeem voor opnamen op afstand voor professionele fotografen en nieuws- en sportbureaus, vandaag is uitgebracht. Deze update voegt ondersteuning toe voor de Z 7II, Z 6II, Z 7 en Z 6 full-frame (Nikon FX-formaat) systeemcamera's1. Ondersteuning voor de Z 9 wordt in een toekomstige firmware-update toegevoegd.

 

Door de ondersteuning voor systeemcamera's die zijn toegevoegd aan versie 1.1.0 kan de functie voor geluidloze opname op afstand worden bediend. Dit is uniek voor systeemcamera's. Hierdoor kunnen camera's op afstand zelfs worden gebruikt op plaatsen en in situaties waar een geluidloze werking vereist is, zoals bij concerten of schaakwedstrijden. Versie 1.1.0 voegt ook ondersteuning voor gezichtsdetectie AF en oogdetectie AF toe, die wordt gebruikt in systeemcamera's van Nikon, voor een betrouwbaardere scherpstelling op het gezicht en de ogen van het onderwerp tijdens opnamen op afstand. Bovendien maken de scherpstelpunten het makkelijk om op onderwerpen die zich aan de randen van het beeld bevinden scherp te stellen, voor meer vrijheid bij het samenstellen van opnamen.

 

Daarnaast biedt NX Field 1.1.0 ondersteuning voor intervalopnamen met zowel compatibele digitale SLR- als systeemcamera's. Als u het opname-interval en het aantal opnamen op de externe camera specificeert, is automatische opname mogelijk, zelfs op afstand.

 

Nikon zal updates blijven bieden voor NX Field om professionele fotografen te ondersteunen die actief zijn in de frontlinie van de verslaggeving en beslissende momenten vastleggen.

 

Ga naar onze website voor meer informatie.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.