Nikon ontwikkelt de NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S, een superteleobjectief met een vast brandpunt

Amsterdam, 14 december 2021: Nikon kondigt vol trots de ontwikkeling aan van de NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S, een superteleobjectief met een vast brandpunt voor full-frame (Nikon FX-formaat) systeemcamera's met Nikon Z-vatting.

* Het uiterlijk van het werkelijke product kan afwijken van de foto hierboven.

De NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S is een S-Line-objectief* dat een krachtige beeldreproductie met een voortreffelijke resolutie biedt, terwijl kleurzweem zorgvuldig wordt verminderd. Door voor de eerste keer een PF-lens (Phase Fresnel) in een NIKKOR Z-model te gebruiken, is een compacte en lichte body mogelijk wat dit objectief zeer handzaam maakt ondanks zijn  supertele eigenschappen. Met zijn krachtige beeldreproductie en zijn uitstekende handzame bouw ondersteunt dit objectief de beeldexpressie van veel fotografen, van gevorderde amateurs tot professionals.

Nikon ontwikkelt voortdurend hoogwaardige optische producten om aan de vraag van gebruikers te voldoen en nieuwe creatieve beeldexpressie mogelijkheden te bieden.

 

 

* De S-Line is een klasse NIKKOR Z-objectieven die een uitstekende optische kwaliteit laat zien en voldoet aan een hoge standaard voor ontwerpprincipes en kwaliteitscontrole.

De uitbreiding van het assortiment NIKKOR Z-objectieven tot 2023

** Effectieve brandpuntsafstand in DX-formaat

*** De inhoud van dit assortiment kan zonder aankondiging of verplichting van de zijde van de fabrikant worden gewijzigd.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.