Nikon introduceert haar kleinste prime objectief tot nu toe: de NIKKOR Z 28mm f/2.8

Amsterdam, 18 November 2021: Nikon introduceert vandaag haar kleinste en lichtste full-frame Z series

vast-brandpunt objectief tot nu toe: de NIKKOR Z 28mm f/2.8. Dit zeer goed betaalbare en verbazend krachtige objectief biedt een niet al te brede groothoek en is geschikt voor alledaags gebruik in verschillende situaties: van straattaferelen tot landschappen en spontane portretten.

 

Dit lichtsterke 28mm prime-objectief biedt een weidse beeldhoek en dankzij de minimale scherpstelafstand van 0,19 m is het objectief uitermate geschikt voor dramatische close-ups. De grote Z-vatting en het f/2.8- diafragma met afgeronde lamellen zorgen samen voor uitstekende prestaties bij weinig licht, hiermee kunnen foto-en videografen hun onderwerp scherp in beeld brengen tegen een ongelooflijk zacht en natuurlijk ogende bokeh.

 

Met de NIKKOR Z 28mm f/2.8 kun je ook gemakkelijk prachtige video-opnamen maken. De brandpuntafstand van 28mm is een filmklassieker, en met zijn lichte gewicht kan de gebruiker gemakkelijk opnamen uit de hand of met behulp van een gimbal maken.

© Malin Mörner

Overzicht belangrijkste kenmerken:

Lichtsterk f/2.8 groothoekobjectief: Met een brandpuntsafstand van 28mm maak je groothoekopnamen met rijke kleuren en contrast.

Zeer handzaam: Het objectief is ongeveer 43 mm lang en weegt ongeveer 155 gram. Klein genoeg om op de camera te laten zitten of in een jaszak te stoppen.

Prachtige bokeh: De grote Z-vatting en het grote, f/2.8  diafragma van met 7 afgeronde lamellen maken een ongelooflijk zacht, natuurlijk ogende bokeh mogelijk.

Fantastisch van dichtbij: Met een minimale scherpstelafstand van 0,19 m kunnen gebruikers zeer dichtbij scherpstellen.

Snelle, geluidloze AF: Dankzij een zeer stille stappenmotor aandrijving en het extra licht dat door de Z- vatting wordt opgevangen is de scherpstelling snel, nauwkeurig en geluidloos.

Uitstekend voor video: Focus Breathing is drastisch verminderd zodat scherpstelling kan worden aangepast zonder de beeldhoek van de opname te beïnvloeden.

DX -uitsnede van 42 mm: Biedt een 42mm beeldhoek bij gebruik van een Nikon DX-formaat Z -camera.

Eenvoudige bediening: De geluidloze instelring kan worden ingesteld voor het regelen van de scherpstelling, het diafragma, de belichtingscompensatie of de ISO.

Goed beschermd: Afgedicht ter bescherming tegen stof en waterdruppels2

 

Speciale editie

Eerder dit jaar kondigde Nikon al een speciale editie van dit Z Series objectief aan. De NIKKOR Z 28mm f/2.8 (SE) heeft hetzelfde krachtige optische ontwerp, maar dan met een klassieke uitstraling. Het ontwerp van dit objectief past bij het klassieke ontwerp van de Nikon Z fc. Wanneer je het objectief combineert met de Z fc, krijg je een DX-uitsnede van 42mm die perfect is voor spontane portretten en levendige vlogs. Bij gebruik met een full-frame Nikon Z-camera krijg je een groothoekbeeld van 28mm. Klik voor meer informatie hier.

 

Prijs en beschikbaarheid

De NIKKOR Z 28mm f/2.8 wordt verwacht in december voor een adviesprijs van €279,-.

De NIKKOR  Z 28mm f/2.8 Special Edition is vanaf vandaag beschikbaar voor een adviesprijs van €339,-

Voetnoot:

1 Van NIKKOR Z objectieven met vast-brandpunt voor systeemcamera’s met verwisselbare objectieven, verkrijgbaar vanaf 18 november 2021.

2 Er wordt niet gegarandeerd dat het objectief in alle situaties en onder alle omstandigheden stof-en druppelbestendig is.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.