NIKON INTRODUCEERT NX TETHER EN NX MOBILEAIR TER ONDERSTEUNING VAN DE WORKFLOW VAN PROFESSIONELE FOTOGRAFEN

Amsterdam, 28 oktober 2021: Nikon kondigt met trots het uitbrengen van NX MobileAir aan. Dit is een smartphone-app die automatisch beelden die met digitale camera's van Nikon zijn gemaakt, overzet naar een FTP-server (File Transfer Protocol) zonder een computer te gebruiken. Nikon introduceert ook NX Tether . Dit is de eenvoudig te gebruiken verbonden opnamesoftware* voor digitale camera's van Nikon, waarmee instellingen van de camera op de computer kunnen worden aangepast en opnamen op afstand kunnen worden gemaakt.

NX MobileAir is een smartphone-app die op effectieve wijze snelle beeldbezorging en betrouwbaarheid biedt die professionele fotografen ter plekke nodig hebben. Door een digitale camera van Nikon via een USB-kabel met een smartphone te verbinden, kunnen beelden automatisch met toegevoegde metagegevens van IPTC (International Press Telecommunications Council) direct wanneer het beeld wordt opgenomen naar een smartapparaat worden overgezet.

 

De workflow, van het opnemen tot aan de levering, wordt versneld door het ondersteunen van de overdracht van beelden naar een FTP-server die vooraf in de app is geregistreerd. Gebruikers kunnen bovendien afhankelijk van de situatie tussen automatische overdracht of handmatige overdracht schakelen. Zo kan men handmatig bewerken, beelden selecteren of spraakmemo's met beelden naar een smartapparaat over zetten en IPTC-gegevens tijdens het afspelen van de memo's bewerken.

 

Bovendien ondersteunt de app de overdracht van beelden die in smartapparaten zijn opgeslagen of beelden die niet met digitale camera's van Nikon zijn gemaakt naar een FTP-server. Zelfs in situaties waarbij het verboden is een computer mee te nemen of waar het plaatsen van een computer moeilijk is, kunnen gebruikers eenvoudig met hun smartapparaten bewerken en hun werkefficiëntie verbeteren.

NX Tether is een computersoftware waarmee fotografen hun Nikon-camera met een computer kunnen verbinden, via USB, draadloos of via een bedraad LAN. Aangezien de gebruikersinterface een eenvoudige indeling voor basisfuncties biedt die voor opnamen via een verbonden computer nodig zijn, kunnen instellingen van de camera met een minimale bediening worden aangepast. Het bedieningspaneel kan worden geminimaliseerd waardoor beelden met minder afleiding kunnen worden bekeken.

 

Daarnaast brengt het gebruikers via het geluid en de monitor op de hoogte van problemen zoals overdrachtsfouten. Hierdoor kunnen fotografen zich met minder zorgen op opnamen concentreren, zelfs als ze niet bij de computer werken. De software werkt naadloos met Nikon's NX Studio en met bewerkings- en verwerkingshulpmiddelen van derden, zoals Lightroom, Photoshop en CaptureOne die voor een naadloze workflow voor opnamen via een verbonden computer zorgen.

 

De NX Tether-software kan via het downloadcentrum van Nikon worden gedownload op 4 november 2021.

De NX MobileAir-app is vanaf 2022 beschikbaar op Google Play en in de App Store.

 

Vandaag om 18.00 uur vindt er op het YouTube-kanaal van Nikon Europe een korte livestream plaats van een live gesprek met vragen en antwoorden over de lancering van de nieuwe Z 9 van Nikon.

 

Daarnaast viert Nikon volgende week met een gratis virtueel evenement het volledige Z-seriesysteem met de topklasse Z 9.. Op 5 november organiseert het merk #NikonDays, dat met inspirerende fotografen en Nikon-experts via sessies en masterclasses een kijkje achter de schermen geeft. Vroegtijdige registratie wordt aangeraden en gasten kunnen zich hier aanmelden: https://nikondays.nikoneurope.com

 

Belangrijkste functies van NX MobileAir

•          Ondersteunt handmatige overdracht naar een smartapparaat wanneer je bepaalde beelden selecteert.

•          Het aantal albums dat kan worden gemaakt is onbeperkt.

•          Betrouwbare en snelle beeldoverdracht is mogelijk via een bekabelde USB-aansluiting zonder instellingsaanpassingen op de camera**.

•          Ondersteunt de snelle communicatiestandaard van mobiele 5G-netwerken.

•          Biedt instellingen die effectief zijn voor het voorkomen van een foutieve bediening zoals schermvergrendeling tijdens de bediening, het uitschakelen van slaapvergrendeling/automatische vergrendeling van een smartapparaat en een functie voor het opnieuw verzenden in het geval van een importfout.

•          IPTC-metagegevens en FTP-uploadinstellingen kunnen voor afzonderlijke albums worden ingesteld.

•          Biedt een weergave van de verwerkingsstatus tijdens FTP-overdracht.

•          IPTC-voorinstellingen die in een computer zijn gemaakt, kunnen worden geïmporteerd en IPTC-voorinstellingen die in de app zijn gemaakt, kunnen worden geëxporteerd.

 

Belangrijkste functies van NX Tether

•          Kan worden gedownload en gratis worden gebruikt.

•          Bevat dezelfde bedieningspictogrammen die in de interface van de digitale camera van Nikon worden gebruikt en die een intuïtieve bediening ondersteunen.

•          Ondersteunt een functie die gebruikers via het geluid en de monitor op de hoogte brengt van problemen.

 

Bekijk hier de downloadpagina voor softwareversies, ondersteunde besturingssystemen (OS) en cameracompatibiliteit.

 

Specificaties, ontwerp, productnaam en meegeleverde accessoires kunnen per land of regio verschillen. Specificaties en uitrusting kunnen zonder aankondiging of verplichting van de zijde van de fabrikant worden gewijzigd.

 

* De procedure om een camera met een computer of tablet te verbinden en real-time beelden op het scherm te controleren terwijl ze worden gemaakt

** Alleen als je verbinding maakt met een Android-compatibel smartapparaat. Je moet de instelling van het netwerkmenu wijzigen wanneer je verbinding maakt met een iPhone

 

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.