NIKON INTRODUCEERT EEN KRACHTIG, COMPACT S-LINE-ZOOMOBJECTIEF

Amsterdam, 28 oktober 2021: Nikon introduceert vandaag een nieuw zoomobjectief: de veelzijdige NIKKOR Z 24-120mm f/4 S. Dankzij zijn lichte constructie, geavanceerde optiek en brede zoombereik kan dit objectief voor elk scenario worden gebruikt. Van oude architectuur en levendige straattaferelen tot gedetailleerde portretten en landschappen. Met dit objectief kunnen gebruikers vanuit alle hoeken beelden vastleggen zonder van objectief te hoeven wisselen.

De NIKKOR Z 24-120mm f/4 S is een krachtig objectief om mee rond te trekken. Dit objectief is met zijn constante maximale diafragma van f/4 ontworpen voor gecontroleerde, creatieve opnamen met verbluffend fraaie details. De bediening van het objectief is soepel en het meervoudig scherpstelsysteem zorgt voor een ongelooflijk snelle en nauwkeurige autofocus over het hele zoombereik.

 

Door de combinatie van sterke prestaties en een lichte en compacte body is de NIKKOR Z 24-120mm f/4 S klaar om in iedere situatie zowel foto's te maken als video's op te nemen. Het objectief biedt voortreffelijke videoprestaties met vrijwel geen focus breathing en waarborgt daardoor een consistente kadrering wanneer tijdens de opname opnieuw wordt scherpgesteld. Als de gebruiker een overgang maakt tussen binnen- en buitenopnamen of tussen donkerdere en lichtere scènes, maakt de stabiele belichtingsregeling een natuurlijke verschuiving in helderheid mogelijk met prachtige video-opnamen als resultaat.

 

De ARNEO Coat en Nano Crystal Coat van het objectief gaan beeldschaduwen en lichtvlekken tegen die worden veroorzaakt door licht dat vanuit allerlei richtingen invalt. Dit zorgt voor kristalheldere opnamen.

 

De NIKKOR Z 24-120mm f/4 S is beschermd tegen stof en druppels en Nikon's fluorcoat op het voorste element stoot vuil af en kan daardoor gemakkelijk worden schoongeveegd. 

 NIKKOR Z 24-120mm f/4 S: één objectief, een oneindig aantal mogelijkheden:

·        Een zoomobjectief voor opnamen variërend van groothoek tot middellange tele met een superieure optiek

·        Voortreffelijke beelden over het hele omvangrijke zoombereik

·        Een constant diafragma van f/4 dat de fotograaf veelzijdigheid en wendbaarheid biedt

·        Consistente zoom zowel bij video's als foto's

·        Een zeer korte scherpstelafstand en een maximale reproductieverhouding van 0,39

·        Een flexibel brandpuntsbereik van 24-120 mm

·        Fantastische videoprestaties met praktisch geen focus breathing

·        Aanpasbare bedieningselementen, met een speciale functieknop en instelring, waar de gebruiker op basis van zijn of haar voorkeuren diverse functies aan kan toewijzen

·        Lichte en compacte body die dit objectief zeer handzaam maakt

·        Meervoudig scherpstelsysteem met twee AF-motoren voor een snelle en accurate autofocus

·        ARNEO Coat en Nano Crystal Coat die beeldschaduwen en lichtvlekken voorkomen

·        Afgedicht ter bescherming tegen stof en druppels, plus Nikon's fluorcoat die vuil afstoot.

 

Prijs en beschikbaarheid

De NIKKOR Z 24-120mm f/4 S is vanaf medio december beschikbaar voor een adviesprijs van EUR1249,-   .

 

 

Op 5 november van 13.00 tot 21.00 wordt het  virtuele evenement #NikonDays georganiseerd ter ere van het hele Z-seriesysteem, met onder andere de topklasse Z 9, Nikon's meest geavanceerde camera.

 

Er zijn sessies in het Frans, Engels en Duits waar zowel professionele fotografen als fotoliefhebbers van kunnen genieten. Via Zoom worden masterclasses en rondetafelgesprekken gehouden met Nikon's toonaangevende natuur-, sport-, automobiel, mode- en trouwfotografen uit heel Europa. Ook zullen de Z 9, het Z-systeem en het nieuwe stappenplan voor objectieven gedetailleerd worden besproken.

 

Bijwonen van het evenement is gratis. Binnen het inspirerende en bomvolle activiteitenschema is er een centrale plaats voor advies en hulp met betrekking tot hoe fotografen hun creatieve potentieel ongeacht het onderwerp in foto's en video kunnen realiseren.

 

 

Voor een volledig overzicht van het programma en registratie ga je naar : https://nikondays.nikoneurope.com

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.