NIKON VOEGT EEN VEELZIJDIG DX-ZOOMOBJECTIEF AAN HAAR NIKKOR Z-ASSORTIMENT TOE

Amsterdam, 13 oktober 2021: Nikon introduceert vandaag de NIKKOR Z DX 

18-140mm f/3.5-6.3 VR die een sublieme beeldkwaliteit en flexibiliteit biedt voor beeldmakers die opnamen in groothoek-, standaard- en tele-bereik willen maken.

Als ideale reisgenoot heeft dit geavanceerde DX-objectief bij opnamen zowel dichtbij als veraf een superieure optiek. Wat inhoudt dat het in elk fotografisch scenario kan worden gebruikt, van uitgestrekte landschappen tot indringende portretten. 

 

Het gebruiksvriendelijke objectief is ideaal voor iedereen die niet meer met een smartphone wil fotograferen maar geen zware fototas wil meedragen. Met zijn gewicht van slechts 315 gram en zijn brandpuntsbereik van 18-140 mm biedt dit objectief de optimale balans tussen flexibiliteit en gewicht. Dit zorgt voor een uitstekende handzaamheid en de mogelijkheid om karakteristieke scènes tijdens het reizen vast te leggen. 

 

Een ingebouwd vibratiereductiesysteem reduceert de effecten van bewegingsonscherpte, waardoor gebruikers opnamen kunnen maken met sluitertijden die tot vijf stops langer zijn. Dit levert zelfs bij weinig licht heldere beelden zonder onscherpte op, of je nu een sfeervol interieur fotografeert of een opname van een stadsgezicht bij nacht maakt.

 

De NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR ondersteunt ook scherpe en vloeiende video-opnamen, waardoor het objectief een echte 'alleskunner' wordt. De autofocus is snel en levert schitterende prestaties met de oogdetectie AF van de Z-camera, zodat de scherpstelling precies daar blijft waar deze nodig is.

 

Het DX-objectief dat is ontworpen om tegen de weerselementen te worden beschermd, biedt een effectieve afdichting tegen stof en waterdruppels. Dit houdt in dat het in de meeste omgevingen kan worden gebruikt.

 

NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR: je perfecte metgezel voor op reis:

Een veelzijdig DX-formaat zoomobjectief met superieure optiekEen compacte en lichte body, perfect voor wanneer je onderweg bentKrachtig objectief met 7,8x zoom waarmee je dichter dan ooit bij je onderwerp kunt komenEen verbluffende kortste scherpstelafstand van slechts 0,20 m bij groothoekVibratiereductiestand waarmee de gebruiker opnamen zonder cameratrilling kan maken met sluitertijden die 5 stops langer zijnElektromagnetisch diafragmamechanisme voor een nauwkeurigere diafragmaregeling en consistent stabiele belichtingsregelingFantastisch voor zowel video's en foto's, met gebruiksvriendelijke bedieningselementenAfgedicht ter bescherming tegen stof en druppels

 

Prijs en beschikbaarheid

De NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR is per november 2021 beschikbaar voor een consumentenadviesprijs van EUR679,

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.