NIKON KONDIGT DE NIKON Z fc-SYSTEEMCAMERA AAN

De unieke Nikon Z fc combineert een iconisch ontwerp met innovaties uit de Z-series

Leg je Iconische Momenten vast

Amsterdam, 29 juni 2021: Nikon kondigt vandaag de Nikon Z fc DX-formaat systeemcamera aan, de eerste camera uit de Z-serie die gebruik maakt van een iconisch ontwerp, maar tegelijk geavanceerde Z- series technologie in huis heeft. De buitenkant van de Nikon Z fc is geïnspireerd door de iconische Nikon FM2 SLR-filmcamera die in 1982 werd uitgebracht en een cruciaal product in de geschiedenis van Nikon is. Naast de camera zelf brengt Nikon twee nieuwe bijpassende objectieven uit die perfect aansluiten op de klassieke stijl: de NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR Silver Edition en de NIKKOR Z 28mm f/2.8 SE.

 

De compacte, lichte camerabody van de Nikon Z fc is zeer handzaam, biedt een uitstekend bedieningsgemak en levert een uitmuntende beeldreproductie. Daardoor is de camera zowel voor bestaande Nikon gebruikers als voor nieuwe systeemcamera-gebruikers gemakkelijk te hanteren.

Belangrijkste functies van de Nikon Z fc zijn:

 

Ontwerp geïnspireerd door dé legendarische FM2

Het ontwerp van het pentaprisma en de balans tussen zwarte en zilveren elementen op de camerabody van de Nikon Z fc vormen een afspiegeling van de FM2. Dit wordt versterkt door het ronde oculair voor de elektronische zoeker (EVF), het ontwerp van de instelschijven en het gegraveerde Nikon-logo uit de jaren 1970-80. Daarbij is de body degelijk gebouwd door een magnesiumlegering te gebruiken.

Bij deze camera zit passie in elk detail.

 

Vereenvoudigde bediening en creatieve expressie

Bovenop de camerabody van de Nikon Z fc bevinden zich drie instelschijven en een klein venster waarin het diafragma wordt weergegeven. Met de instelschijven kunnen de sluitertijd, de belichtingscorrectie en ISO-gevoeligheid worden ingesteld. Daarnaast kunnen allerlei instellingen met de i-knop en het i-menu, met één druk op een knop snel worden aangepast op basis van de persoonlijke opnamevoorkeuren van de gebruiker.

 

De Nikon Z fc is de eerste camera uit de Z-serie van Nikon die belichtingscorrectie in de AUTO-stand ondersteunt. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig aanpassingen doen om de helderheid te vergroten en silhouetten te verbeteren, etc. De camera beschikt ook over 20 creatieve Picture Control-opties die beelden een unieke stijl geven. Door thema's te selecteren met verschillende parameters, zoals tint, toon en verzadiging, kunnen gebruikers allerlei verschillende stemmingen uitdrukken en effecten aan hun smaak aanpassen.

 

Verbeterde mogelijkheden voor scherpstelling en opnamen vanuit verschillende hoeken

De Nikon Z fc ondersteunt oogdetectie AF en dierdetectie AF bij het maken van foto's én video. Deze functies werden oorspronkelijk geïntroduceerd op de Z 7II en Z 6II. Ook wordt de AF-veldstand breedveld-AF (L) met oog-en gezichtsdetectie ondersteund, waarmee je continu scherp kunt stellen op de ogen van je onderwerp als er meerdere gezichten in het beeld zijn of om de ogen van een dier dat beweegt te volgen binnen een kader.

 

Dankzij een groot standaard ISO-gevoeligheidsbereik van 100-51.200* kunnen ook in donkere situaties heldere foto's en video's worden gemaakt. Daarnaast zijn verticale opnamen vanuit een lage of hoge hoek mogelijk dankzij de nieuwe draai en kantelbare monitor. Wanneer de monitor naar voren wordt gedraaid, schakelt de camera automatisch over naar de zelfportretstand, waardoor je via touch-bediening selfies kunt maken.

 

Betere verbindingsmogelijkheden met SnapBridge versie 2.8

Met de SnapBridge-app kunnen foto's en video's die met de camera zijn gemaakt, worden overgezet naar je smartphone**, zodat je deze gemakkelijk kunt delen via sociale media. De nieuwste camerafirmware-updates kun je ook via deze app installeren.

 

Snapbridge 2.8 ondersteunt met een nieuwe gebruikersinterface nu twee automatische verbindingsstanden: de standen Voorgrond en Achtergrond. In de stand Voorgrond wordt alleen verbinding met de camera gemaakt wanneer de app wordt geactiveerd, waardoor het accuverbruik van de camera vermindert. In de stand Achtergrond is er een constante verbinding en worden beelden automatisch overgezet, zelfs als de app niet actief is.

 

Andere camerafuncties

De EVF met organisch EL-scherm zorgt voor een natuurlijk beeld met minimale aberraties

De video-opnamen kunnen in 4K UHD zonder extra beelduitsnede worden opgenomen.

Ondersteunt Fulltime-AF (AF-F) speciaal voor video-opnamen

Eenvoudige video-opnames in slow motion, doordat je het beeldformaat en beeldsnelheid kunt selecteren

Ondersteunt Webcam Utility, software die het mogelijk maakt om de Nikon Z fc te gebruiken als een webcam.

De product verpakking en de bijbehorende camerariem passen bij de iconische stijl van de Nikon Z fc

Ondersteunt voeding via USB tijdens laden en bedienen van de camera

 

Objectieven: de NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR Silver Edition en de NIKKOR Z 28mm f/2.8 SE

De NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR Silver Edition is een standaardzoomobjectief dat is gebaseerd op de NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR en dat een ontwerp met zilver aan de buitenkant heeft dat past bij de Nikon Z fc. Het objectief is compact en licht met een totale lengte van circa 32 mm en een totaal gewicht van circa 135 gram. Het objectief is handig om mee te nemen terwijl het toch een hoge resolutie over het hele zoombereik biedt. De NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR Silver Edition kan worden gebruikt voor uiteenlopende alledaagse scènes, van landschappen en snapshots tot portretfoto's.

De NIKKOR Z 28mm f/2.8 SE is een compact en licht objectief dat ideaal is voor het maken van portretten en stillevens en dat de vloeiende bokeh biedt die uniek is voor vast-brandpunt-objectieven. Het objectief heeft een ontwerp dat is geïnspireerd door klassieke NIKKOR-objectieven uit de tijd dat de FM2 werd uitgebracht. Door dezelfde zilveren coating te gebruiken als bij de Nikon Z fc past de NIKKOR Z 28mm f/2.8 SE naadloos aan op de klassieke looks van de camera.

Voor diegenen die de look compleet willen maken, wordt de Nikon Z fc gedurende een beperkte periode uitgebracht met een speciale editie van een leren design strap van Hawkesmill. Deze stap is enkel verkrijgbaar bij het plaatsen van een pre-order voor de Nikon Z fc in de Nikon Store en slechts zolang de voorraad strekt.  

 

Ter gelegenheid van de lancering biedt Nikon bovendien een introductiekorting: je ontvangt nu tijdelijk €100 korting op de aanschaf van een Nikon Z fc. De aanbieding geldt t/m 30 september 2021 op de Nikon Store of bij jouw favoriete Nikon verkooppunt.

 

Online lanceringsevent

Kijk ook mee tijdens onze speciale “online lancering” vandaag om 17:00 CET om te zien hoe fotografen George Karbus en Conor McDonnell samen met enkele Nikon experts hun eerste indrukken van de nieuwste Nikon Z- systeemcamera delen. Klik hier om toegang te krijgen.

 

Prijs en beschikbaarheid

De Nikon Z fc is in verschillende configuraties beschikbaar vanaf 28 juli als:

Z fc (alleen de body) voor consumentenadviesprijs €999.

Z fc + Nikkor DX 16-50 SL voor consumenten adviesprijs €1149.

Z fc + Nikkor 28 f/2.8 SE voor consumenten adviesprijs €1249.

 

 

* Uitbreidbaar tot ISO 204.800. De maximale standaardgevoeligheid voor video-opnamen is ISO 25.600.

** iPhone®-, iPad®-, iPod touch®- en Android™-apparaten waarop de SnapBridge-app is geïnstalleerd, kunnen worden gebruikt. De SnapBridge-app kan gratis worden gedownload via de App Store® en Google Play™. Raadpleeg de Nikon-website voor meer informatie.

Apple®, App Store®, de Apple-logo's, iPhone®, iPad® en iPod touch®zijn handelsmerken van Apple Inc., gedeponeerd in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Het iPhone-handelsmerk wordt gebruikt onder licentie van Aiphone Co., Ltd.

Android™ en Google Play™ zijn handelsmerken van Google LLC.

Andere handelsmerken en handelsnamen zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.