NIKON KONDIGT NX FIELD AAN: EEN NIEUW PROFESSIONEEL SYSTEEM VOOR OPNAMEN OP AFSTAND

Amsterdam, 2 juni 2021 - Nikon kondigt met trots NX Field aan, een nieuw systeem voor opnamen op afstand dat naar verwachting op 17 juni 2021 wordt uitgebracht.  Gebruikers kunnen meerdere digitale SLR-camera's van Nikon koppelen, bedienen, de instellingen ervan aanpassen en beelden die met de camera zijn gemaakt automatisch uploaden naar een FTP¹-server. NX Field is daarmee een ideaal systeem voor nieuws-en sportfotografen.

 

NX Field wordt uitgebracht door NPS (Nikon Professional Services), de organisatie waarmee Nikon ondersteuning en services biedt aan professionele fotografen over de hele wereld. Het systeem is compatibel met de Nikon D6 en Nikon D5 digitale SLR-camera's en biedt ondersteuning voor systeemcamera's zoals de Nikon Z 7II en in de toekomst ook voor de Z 6II en Z 9

 

Door meerdere compatibele digitale SLR-camera's van Nikon te verbinden, kan de hoofdcamera tegelijkertijd de ontspanknop van de camera's op afstand bedienen. Camera's kunnen worden aangesloten via een LAN-kabel of via draadloos LAN².

 

Nadat je de app NX Field hebt gedownload, kun je de ontspanknop op camera's op afstand bedienen vanaf een smartphone of tablet. De app kan worden gebruikt om eenvoudig taken op afstand uit te voeren, zoals het controleren van live-opnamen via het objectief, het wijzigen van de camera-instellingen en het controleren en uploaden van beelden die met de camera's zijn gemaakt.

 

NX Field ondersteunt opnamen op afstand via 5G³ of internet en kan dus onderweg gebruikt worden. Met deze functie kunnen bijvoorbeeld camera's in Amsterdam van buiten Nederland worden bediend.

 

Door de camera's op afstand te plaatsen waar mensen niet gemakkelijk bij kunnen, zoals aan de finish van een race of in de buurt van een stadionplafond, garandeert NX Field het vastleggen van de beslissende momenten en de momenten vanuit voorheen uitdagende perspectieven en hoeken in een fractie van een seconde.

 

Bovendien maakt het systeem het direct en automatisch uploaden van beelden die met de hoofdcamera en camera's op afstand zijn gemaakt naar een FTP-server mogelijk.

 

Nikon zal NX Field voortdurend bijwerken en professionele fotografen ondersteunen die actief zijn bij nieuws- en sportreportages. 

 

Om NX Field te gebruiken, moet er speciale camerafirmware geïnstalleerd worden (tegen betaling) en de app NX Field⁴ op een smartapparaat gedownload worden. Kijk op de NPS-website voor meer informatie over de installatie.

 

*1 FTP staat voor "file transfer protocol".

*2 Draadloze verbinding is mogelijk als de WT-5 of WT-6 draadloze zender wordt gebruikt.

*3 Er zijn enkele beperkingen. Een router die "port forwarding" ondersteunt, is vereist. Gebruik een Virtueel Particulier Netwerk (VPN) voor een veilige communicatie, aanbevolen bij gebruik van internet om een camera op afstand te bedienen.

*4 De NX Field-app voor smartapparaten kan gratis worden gedownload via de App Store®. Nadat de speciale camerafirmware is geïnstalleerd, kan een iPhone® of iPad® waarop de app is geïnstalleerd, worden gebruikt. Ga naar de NPS-website voor meer informatie.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.