Nikon introduceert de eerste twee macro-objectieven voor de Z-serie

Amsterdam, 2 juni 2021: Vandaag introduceert Nikon de eerste twee macro-objectieven voor de Z-serie. De zeer lichte NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S is een professioneel S-line macro-objectief met levensechte diepte en details. De NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 is een compact, licht en veelzijdig objectief dat ideaal is voor beginnende macrofotografen die levendige close-ups willen maken.

 

Met een reproductieverhouding van 1:1, een uitmuntende scherpstelling en uitstekende beeldreproductiemogelijkheden is de professionele NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S een meester in levensgrote opnamen. Dankzij de middellange telebeeldhoek is dit objectief geoptimaliseerd voor macro-opnamen voor zowel foto- als video en is het ook een geweldig objectief voor gedetailleerde portretten met een ongelooflijke scherpte, contrast en bokeh. De bediening is nauwkeurig en flexibel en fotografen kunnen de scherpstelrichting van dit objectief omkeren indien gewenst.

 

De nieuwe NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 is een prachtig objectief om mee op pad te gaan en de schoonheid van zelfs de meeste simpele onderwerpen naar boven te halen. Van verleidelijke foodfotografie tot topfoto's van bloemen, fotografen kunnen met gemak superscherpe, levensgrote (1:1) macrobeelden en opvallende close-ups van kleine onderwerpen en details vastleggen. De scherpstelling is snel en scherp, zelfs als de voorzijde van dit macro-objectief slechts 5,6 cm van een onderwerp verwijderd is. Fotografen kunnen ook de klassieke brandpuntsafstand van 50 mm en het natuurlijke perspectief gebruiken waarmee het objectief extra veelzijdig wordt en fotografen alles kunnen fotograferen, van portretten tot straattaferelen.

 

Matthieu van Vliet, General manager BeNeLux en Director Nikon France zegt: “Het langverwachte 105 mm macro-objectief voegt zeer fraaie macroprestaties toe aan het Z-systeem en is een perfecte keuze voor zowel professionals als macro-liefhebbers. Zijn kleinere en voordeligere broertje heeft ook veel te bieden: het nieuwe 50 mm macro-objectief is ideaal als je echte macro-opnamen wilt maken. Als je een veelzijdig 50 mm objectief wilt, zodat je ook prachtige close-ups kunt maken, is dit de keuze voor jou."

 

 

#CreateYourLight: hands-on met de NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S

Donna Crous, foodfotograaf en Nikon-ambassadeur voor Europa: “Ik had het geluk om met het nieuwe NIKKOR Z 105 mm macro-objectief te werken toen ik de campagne Create Your Light met Nikon fotografeerde. Ik was helemaal ondersteboven van de prestaties, met name bij weinig licht. Absoluut een objectief voor elke foodfotograaf die waarde hecht aan scherpstelsnelheid, een kleine scherptediepte en mooie bokeh. "

 

Overzicht van belangrijke kenmerken: NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S

Professioneel f/2.8 macro-objectief met middellange tele: S-Line: een nieuwe dimensie in optisch ontwerp. Vloeiend, geluidloos meervoudig scherpstelsysteem.

Levensechte beelden met opmerkelijke diepte: de grote Z-vatting in combinatie met de negen afgeronde lamellen van het vaste f/2.8 diafragma zorgen voor perfect ronde en natuurlijk ogende bokeh.

Snel en vlekkeloos scherpstellen: scherpte is uitmuntend van dichtbij tot oneindig. Kleurranden worden aanzienlijk verminderd, waardoor het AF-systeem met ongelooflijke snelheid en nauwkeurigheid kan scherpstellen.

Mooi helder: Nikon’s anti-reflecterende ARNEO Coat en Nano Crystal Coat gaan beeldschaduwen en lichtvlekken tegen. De ingebouwde vibratiereductie (VR) is gecombineerd met VR in de camera voor stabiele opnamen uit de hand, zelfs bij weinig licht. 

Nauwkeurige close-ups: de kortste scherpstelafstand is slechts 0,29 m en de AF-scherpstelbegrenzer maakt snelle opname van onderwerpen binnen een bereik van 0,29-0,50 m mogelijk. Met handmatige scherpstelling (MF) kies je je favoriete manier van werken.

Macrovideo: ervaar stille AF en soepele, stabiele diafragmaregeling. Variatie in brandpuntsafstand is vrijwel verdwenen, zodat je de scherpstelling kunt aanpassen zonder de beeldhoek van de opname te beïnvloeden.

Veelzijdigheid van Nikon: je kunt de scherpstelrichting van dit objectief omkeren.¹ Op deze camera passen ook de opschroefbare filters van 62 mm van de befaamde AF-S Micro-NIKKOR 105 mm.

Robuust: de vatting en alle bewegende delen zijn afgedicht om stof en vocht buiten te houden. Nikon’s fluorcoat stoot water, stof en vuil af.²

 

Overzicht van belangrijke kenmerken: NIKKOR Z MC 50mm f/2.8

Geweldige macro-opnamen: de markeringen op de objectiefcilinder geven duidelijk aan of je fotografeert met een zoomfactor van 1:4, 1:2 of 1:1 (levensgroot).

Schitterende alledaagse opnamen: gebruik de klassieke brandpuntsafstand van 50 mm en het natuurlijke perspectief om alles, van portretten tot straattaferelen, te fotograferen.

Messcherpe close-ups: met een kortste scherpstelafstand van slechts 0,16 m kun je zelfs scherpstellen als de voorzijde van dit macro-objectief op slechts 5,6 cm van je onderwerp is! VR in de camera houdt opnamen stabiel.

Zet je onderwerp op de voorgrond: superieure optiek en de negen afgeronde lamellen van het f/2.8 diafragma zorgen voor prachtige bokeh.

Scherpstelbeperking: de AF-scherpstelbeperking laat het objectief sneller scherpstellen op onderwerpen binnen een bereik van 0,16-0,30 m.

Compact en licht: Met een gewicht van 260 gram is het een licht en compact objectief.

75 mm in DX-uitsnede: bij gebruik op een DX systeemcamera uit de Z-serie biedt dit objectief een beeldhoek van 75 mm. Geweldig voor portretten of krappere uitsneden van kleine onderwerpen bij macro-opnamen.

Nauwkeurige, eenvoudige bediening: regel het diafragma, de ISO en nog veel meer via de geluidloze instelring. Schakel direct tussen handmatig scherpstellen en autofocus via het objectief.

Beschermende coating: Nikon's fluorcoat beschermt de voorkant van het objectief en zorgt ervoor dat je het oppervlak gemakkelijk schoon kunt vegen. Perfect wanneer je je creatieve grenzen buiten verlegt!

 

Prijs en beschikbaarheid

De NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 is eind juni beschikbaar voor een adviesprijs van EUR729,-.

De NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S is eind juni beschikbaar voor een adviesprijs van EUR1099,-.

EINDE BERICHT

 

Voetnoot

¹ Bij gebruik in combinatie met Nikon Z-camera's die in oktober 2020 of later zijn uitgebracht.

² Bij dit objectief wordt stofbestendigheid en druipwaterdichtheid in alle situaties en onder alle omstandigheden niet gegarandeerd.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.