Nikon kondigt de ontwikkeling van de NIKKOR Z 28mm f/2.8 en NIKKOR Z 40mm f/2 aan

Amsterdam, 2 juni 2021: Nikon kondigt vol trots de ontwikkeling van de NIKKOR Z 28mm f/2.8 en NIKKOR Z 40mm f/2 aan. Deze nieuwe, lichte en compacte vast-brandpunt objectieven zijn gemaakt voor de Nikon full-frame Z-serie systeemcamera’s. De objectieven worden naar planning later dit jaar uitgebracht.

De NIKKOR Z 28mm f/2.8 wordt ontwikkeld als groothoekobjectief met vast brandpunt, perfect voor alledaagse snapshots. De NIKKOR Z 40mm f/2 is ontworpen als standaardobjectief met vast brandpunt, waardoor gebruikers gemakkelijk bokeh kunnen gebruiken in hun beelden. Beide objectieven zijn in allerlei dagelijkse situaties toegankelijk in gebruik, zelfs voor fotografen zonder ervaring in systeemcamera’s.

 

* Het uiterlijk van de objectieven kan verschillen van de foto’s hierboven.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.