NIKON BRENGT NX STUDIO UIT VOOR WEERGAVE EN BEWERKING VAN FOTO'S EN VIDEO’S BINNEN ÉÉN PROGRAMMA

Amsterdam, 4 maart 2021: Nikon brengt vandaag met trots NX Studio (versie 1.0) uit. Met deze nieuwe software kun je foto's en video’s binnen één softwareprogramma bekijken, verwerken en bewerken. Gebruikers van digitale camera's van Nikon kunnen de software vanaf vandaag gratis downloaden.

 

NX Studio combineert een groot aantal bestaande functies van de huidige software voor beeldweergave ViewNX-i*, en beeldverwerkings- en bewerkingssoftware Capture NX-D. Denk aan functies voor gedetailleerde bewerking zoals Picture Control, witbalansinstellingen en belichtingscorrectie voor RAW-bestanden. Met NX Studio kunnen gebruikers beelden in één toepassing bekijken, verwerken en bewerken. Daarnaast bevat de software kleursturingspunten waarmee gebruikers kleuren binnen een opgegeven gebied kunnen aanpassen, en heeft het een retoucheerpenseelfunctie gekregen voor geavanceerde correctie. De intuïtieve menustructuur is ingedeeld op een soepele workflow, waardoor de algehele responssnelheid voor elke functie wordt verbeterd en een snel bewerkingsproces voor zowel foto's als video's mogelijk is.

 

De software biedt gebruikers ook de mogelijkheid om beelden op te slaan op NIKON IMAGE SPACE, Nikon's cloud service voor het opslaan en delen van beelden, en zal voortdurend worden bijgewerkt om compatibiliteit met nieuwe cameramodellen in de toekomst te garanderen. NX Studio kan gratis worden gedownload van het Downloadcentrum van Nikon

Belangrijkste functies van NX Studio

* Met de software kunnen foto's en video's op één plaats worden bekeken, verwerkt en bewerktEen gebruiksvriendelijk menu dat is ingedeeld op soepele workflow, waardoor het eenvoudig te gebruiken en gemakkelijk te begrijpen is

* Aanpasbare weergaveopties, zoals filmstrip met opties voor zowel horizontale als verticale voorbeelden, plus een opname-informatieweergave dat eenvoudig is af te lezen

* Van ViewNX-i overgenomen functies voor bewerking van XMP/IPTC-informatie en vooringestelde beheerfuncties en van Capture NX-D overgenomen functies voor gedetailleerde bewerking, inclusief kleursturingspunten

* Compatibiliteit met andere software, zoals Nikon Transfer 2 en Camera Control Pro 2, voor ondersteuning van een soepele workflow na de opname.

* Ondersteuning voor de huidige softwaretoepassingen View NX-i en Capture NX-D, inclusief updates naar nieuwere besturingssystemen en de toevoeging van nieuwe functies, is in de toekomst niet gepland. Klanten die momenteel de softwaretoepassingen View NX-i en Capture NX-D gebruiken, wordt aangeraden om te updaten naar NX Studio.

 

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.