NIEUWE FIRMWARE. NIEUWE VIDEOKIT. NIEUWE MOGELIJKHEDEN.

Amsterdam, 18 februari 2021: Nikon is verheugd vandaag nieuwe firmware voor de Z 7II- en Z 6II- full-frame systeemcamera’s (FX-formaat) te kunnen aankondigen. Daarnaast kondigt Nikon met trots de nieuwe

Z 6II essentiële videokit aan.

 

Met de nieuwe firmware 1.10 kunnen de Z 7II- en Z 6II-camera de ogen van mensen zelfs detecteren wanneer het gezicht van de persoon klein in beeld is. Ook zijn er verbeteringen te zien wanneer je fotografeert met Automatisch veld-AF (mensen) en Breedveld-AF (groot mensen). Deze firmware update biedt ook ondersteuning voor 4K UHD/60p1 voor video-opnames met de Z 6II. Voor zowel de Z 7II als de Z 6II, die voorbereid zijn voor RAW video uitvoer2 3, is het nu mogelijk om externe recorders van Blackmagic Design 4 5 te gebruiken. Hiermee is het mogelijk voor videomakers om video’s op te nemen 6 in zowel de Blackmagic RAW-indeling als en in de ProRes RAW-indeling.

 

Blackmagic RAW is een gebruiksvriendelijke videocodec die alle voordelen van RAW-opnamen biedt. Door gebruik te maken van meerdere nieuwe technologieën, zoals een nieuw geavanceerd demozaïek-algoritme, levert Blackmagic RAW beelden zonder zichtbaar verlies. Deze beelden zijn ideaal voor workflow waarbij  hoge resolutie, hoge beeldsnelheid en hoog dynamisch bereik belangrijk is. Firmware 1.10 wordt uitgebracht op 25 februari 2021.

 

De Z 6II essentiële videokit bevat de full-frame Nikon Z 6II-systeemcamera waar de functie voor RAW-video-uitvoer al op is geïnstalleerd. Daarnaast bevat de kit o.a. de Atomos Ninja V, een Nikon FTZ-vatting-adapter, een SmallRig quick-release camera cage, een Magic Arm-klem en belangrijke accessoires zoals accu´s om professioneel video te produceren. Kortom, alle belangrijke hulpmiddelen die nodig zijn om jouw videoproducties naar een hoger niveau te tillen.

 

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe essentiële videokit voor de Z 6II is vanaf eind februari verkrijgbaar voor een adviesprijs van EUR3199,-.

 

Firmware update 1.10 is gratis te downloaden in het Nikon downloadcentrum.

Download firmware 1.10 voor de Z 7II (vanaf 25 februari) hier

Download firmware 1.10 voor de Z 6II (vanaf 25 februari) hier

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.