REIK VERDER MET DE NIEUWE COOLPIX P950 SUPERZOOM

Amsterdam, 7 januari 2020: Nikon breidt haar indrukwekkende assortiment bridgecamera's uit met de COOLPIX P950, die beschikt over een indrukwekkende 83x optische zoom. Deze robuuste superzoomcamera is de opvolger van de COOLPIX P900. Bij de upgrade naar deze camera zijn een aantal veelgevraagde functies toegevoegd waarmee onderwerpen in de verte heel eenvoudig met ongekende details kunnen worden vastgelegd in prachtige close-up foto's en zeer scherpe 4K-video's.

Met zijn grote bereik is de COOLPIX P950 de ideale camera voor fanatieke vliegtuigspotters, fotografen die vogels of wilde dieren willen fotograferen. De 83x optische zoom biedt een brandpuntsbereik van 24-2000 mm¹, terwijl de 166x Dynamic Fine Zoom de bovengrens digitaal uitbreidt tot een ongelooflijke 4000 mm².

Als u wilde dieren of vogels wilt fotograferen bij het ochtendgloren of in de avondschemering krijgt u uitstekende resultaten dankzij het heldere NIKKOR-objectief met een groot maximaal diafragma van f/2.8. De beelden zijn zeer scherp, zelfs wanneer u fotografeert met veel zoom. Videofilmers kunnen adembenemende 4K-video's opnemen en belangrijke belichtingsinstellingen aanpassen tijdens het filmen, wat ideaal is bij wisselende lichtomstandigheden. De COOLPIX P950 ondersteunt ook RAW (NRW)-formaat voor foto‘s, zodat gebruikers optimaal kunnen profiteren van de meest geavanceerde verwerkings- en bewerkingsprogramma's. De grote flitsschoen maakt het mogelijk Nikon-accessoires zoals microfoons of zoekers te gebruiken.

Matthieu van Vliet, General Manager SAS zegt hierover: “De COOLPIX P950 is een uitgebreide update van de COOLPIX P900 die met zijn 83x optische zoom de markt voor superzoomcamera's veranderde. Deze nieuwe camera heeft hetzelfde indrukwekkende zoombereik van zijn voorganger, maar heeft veel nieuwe functies waar mensen om hebben gevraagd, zoals 4K-video, RAW-ondersteuning en een flitsschoen voor accessoires. Deze camera is een geweldige toevoeging aan het assortiment superzoomcamera's van Nikon: gebruikers kunnen nu, afhankelijk van hun wensen, kiezen tussen 83x optische zoom en de ongekende 125x optische zoom van de COOLPIX P1000.” 

Overzicht van belangrijke kenmerken

Ongelooflijke zoom. 83x optische zoom (24-2000 mm) en 166x Dynamic Fine Zoom (4000 mm).¹ ²

Lichtsterk NIKKOR-objectief. Met een maximaal diafragma van f/2.8 en Super ED-glas dat vertekening bij hoge zoom helpt verminderen.

Voortreffelijke opnamen. BSI CMOS-sensor van 16 MP, snelle EXPEED-beeldprocessor en optische vibratiereductie met dubbele detectie.

RAW-ondersteuning. U kunt ongecomprimeerde RAW (NRW)-beelden opslaan en bewerken in uw favoriete beeldbewerkingsprogramma's.

4K-video. Maak eenvoudig 4K/UHD-opnamen van 30p met stereogeluid of neem Full HD-video's (1080p) op met een beeldsnelheid van maximaal 60p. Pas de belangrijkste belichtingsinstellingen handmatig aan tijdens het filmen.

Ingebouwde time-lapse-functie. Neem betoverende time-lapse-video clips van circa 10 seconden op die worden afgespeeld met een snelheid van 25 bps of 30 bps.

Kantelbare lcd-monitor. De heldere lcd-monitor van 8,1 cm (3,2 inch) met 921.000 beeldpunten kan in bijna elke richting worden gekanteld en gedraaid.

Heldere elektronische zoeker. Grote elektronische OLED-zoeker van 1 cm (0,39 inch) met 2.360.000 beeldpunten en oogsensor.

Vloeiende zoomregeling. De grote grip, zijzoomknop en terugkeerzoomknop staan garant voor een stabiele comfortabele bediening.

SnapBridge. Synchroniseer foto's of bedien de camera op afstand met uw smartphone.

Grote flitsschoen. Bevestig Nikon-accessoires zoals Speedlight-flitsers en microfoons. Of probeer Nikon's DF-M1 laserzoeker, een uitklapbare zoeker waarmee u zelfs snel vliegende vogels kunt volgen.

 

SnapBridge-compatibel

De SnapBridge-app van Nikon voor iOS en Android moet op een compatibel smartapparaat worden geïnstalleerd voordat SnapBridge met deze camera kan worden gebruikt.

 

Prijs en beschikbaarheid

De COOLPIX P950 is beschikbaar vanaf begin februari 2020 voor een consumentenadviesprijs van €899,- incl. BTW.

Footnotes

¹ Kleinbeeldequivalent. ² De vergroting van Dynamic Fine Zoom wordt berekend op basis van de maximale groothoekstand van de optische zoom.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.