NIKON BREIDT DE Z-FAMILIE UIT MET DE Z 50 DX-SYSTEEMCAMERA EN DE EERSTE NIKKOR Z DX OBJECTIEVEN

Amsterdam, 10 oktober 2019: Vandaag introduceert Nikon de Nikon Z 50, de eerste DX-formaat systeemcamera in de Z-serie, en de eerste twee NIKKOR Z- zoomobjectieven voor de DX-camera’s; de NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR en de NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR. Met zijn zeer hoge beeldkwaliteit legt de gloednieuwe Nikon Z 50 perfect scherpe foto's en 4K-films met veel details, diepte en kleur vast. Als de Z 50 wordt gecombineerd met de nieuwe NIKKOR Z DX-objectieven produceert dit spiegelloze systeem prachtige beelden, van groothoek tot tele.

De Z 50 is uitgerust met een grote 20,9 MP DX-formaat sensor en biedt de optische voordelen van het spiegelloze systeem van Nikon in een stevige, compacte DX-camerabody. Eigenschappen die zijn overgenomen van de veelgeprezen Nikon Z 7 en Z 6, zijn de grote Nikon Z-vatting en het lichtsterke, brede hybride AF-systeem (autofocus). De Z 50 is ook voorzien van een scherpe elektronische zoeker, een kantelbaar touchscreen en de diepe grip die typerend is voor de Nikon systeemcamera’s waardoor ze comfortabel in de hand liggen. De Eye-detection AF maakt de Z 50 een uitstekende camera voor portretten, terwijl u met continu-opnamen van maximaal 11 bps (met AF/AE) moeiteloos beweging kunt vastleggen. De Z 50 is volledig compatibel met de FTZ--vattingadapter van Nikon, die het mogelijk maakt NIKKOR D-SLR-objectieven met F-vatting met deze camera te gebruiken.¹

Beide DX-objectieven met Z-vatting zijn geoptimaliseerd voor de grote Nikon Z-vatting die zeer veel licht opvangt. Deze zoomobjectieven hebben een snelle, stille en stabiele scherpstelling waardoor ze even geschikt zijn voor video als voor foto's. De zeer compacte NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR is een plat zoomobjectief dat zowel groothoekopnamen als portretten prachtig vastlegt. De NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR is een compact telezoomobjectief:.Met dit objectief kunnen gebruikers unieke portretten, maar ook actie in de vertevloeiend, stabiel en nauwkeurig vastleggen.

Mattieu van Vliet, General manager SAS zegt: “De Z 50, Nikon’s nieuwe systeemcamera, biedt een interessante combinatie van creativiteit en kracht, of je passie nu ligt bij fotografie of bij video. Naast de nieuwe NIKKOR Z-objectieven voor DX-camera's profiteer je van een naadloze compatibiliteit met alle objectieven met Z-vatting. Wanneer je over objectieven en accessoires met een F-vatting beschikt, kun je die ook gebruiken in combinatie met de FTZ adapter. Het maakt niet uit of je al een Nikon D-SLR hebt of voor het eerst een Nikon-camera gebruikt: het spiegelloze DX-camerasysteem van Nikon biedt meer dan genoeg ruimte voor groei.”

Overzicht van belangrijke kenmerken van de Nikon Z 50

Uitmuntende beeldkwaliteit: Grote Nikon Z-vatting, grote 20,9 MP DX-formaat CMOS-sensor (APS-C) en een snelle EXPEED 6-beeldprocessor.

Overal scherp: Hybride AF-systeem (autofocus). 209 AF-punten op de sensor dekken horizontaal en verticaal circa 90% van het beeld voor een uitstekende scherpte van rand tot rand.

Schitterend bij weinig licht: Groot ISO-bereik van 100-51.200 en autofocus bij weinig tot -4 LW.

Intelligente functie voor oogherkenning AF: Stelt automatisch scherp op de ogen van de hoofdpersoon van de foto, of deze nu alleen op de foto staat of een gezicht in een groep is.

Snelle continu-opnamen: Tot 11 bps met autofocus (AF) en automatische belichting (AE).

Geluidloze werking: De scherpstelling van de Nikon Z 50 is zeer stil, daarnaast beschikt de camera over een ‘Stil fotograferen’ stand.

4K-video: Gebruikers kunnen 4K/UHD-video's met 30p opnemen en slow motion-beelden met 120p in Full HD vastleggen zonder cropbeperkingen. 4K/UHD time-lapse video’s kunnen in de camera worden gemaakt.

Vloeiende EVF: De zeer scherpe elektronische zoeker (2.360.000 beeldpunten) geeft een natuurlijk beeld, vergelijkbaar met de optische zoeker van een D-SLR. U kunt beelden ook weergeven zoals ze er met de toegepaste instellingen uitzien.

Groot kantelbaar touchscreen: Lcd-monitor met hoge resolutie (1.040.000 beeldpunten) en touchscreen. Het touchscreen kan omhoog of omlaag worden gekanteld voor meer flexibiliteit tijdens video-opnamen of bij zelfportretten.

Creatieve effecten: 20 ingebouwde effecten voor foto's en video. U kunt de intensiteit aanpassen wanneer u een voorbeeld van het effect bekijkt.

Spiegelloze DX-camerabody met opklapbare flitser: Gemakkelijk mee te nemen met een stevige boven- en voorkant van magnesiumlegering.

Nikon-ergonomie: Diepe grip voor een comfortabele bediening en zorgvuldig geplaatste knoppen, instelschijven en touchscreenopties.

Eenvoudig menusysteem in D-SLR-stijl: Direct vertrouwd voor bestaande gebruikers van een Nikon D-SLR en gemakkelijk te leren voor nieuwe Nikon-gebruikers.

Snelle verbindingen: Dankzij Wi-Fi® en Bluetooth® in combinatie met de gratis Nikon SnapBridge app kunt u foto's en video's eenvoudig naar elk apparaat verzenden om ze te delen of op te slaan.

Een systeem om van te houden: Compatibel met de FTZ-vattingadapter en accessoires voor Nikon D-SLR's, waaronder afstandsbedieningen, Speedlight-flitsers, microfoons en meer.

Overzicht van belangrijke kenmerken van de NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR

Zeer handzaam groothoekzoomobjectief: Objectief met snelle scherpstelling en een brandpuntsbereik van 16-50 mm (FX-formaat/kleinbeeldequivalent: 24-75 mm) voor groothoek- tot normale opnamen.

Kortste scherpstelafstand van slechts 0,2 m: Gebruikers kunnen van dichtbij scherpstellen op details.

Vibratiereductie in het objectief: Fotografeer met sluitertijden tot 4,5 stops langer dan anders mogelijk zou zijn.² Leg scherpere beelden vast bij weinig licht en neem stabiele video's op, zelfs wanneer u loopt terwijl u filmt.

Geluidloze instelring: Voor belangrijke functies, zoals handmatige scherpstelling, diafragmaregeling en belichtingscorrectie.

Licht en klein: Weegt slechts 135 gram en is zeer plat wanneer hij is ingetrokken.

Overzicht van belangrijke kenmerken van de NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR

Compact telezoomobjectief: Objectief met snelle scherpstelling en een brandpuntsbereik van 50-250 mm (FX-formaat/kleinbeeldequivalent: 75-375 mm) voor normale tot teleopnamen.

Kortste scherpstelafstand van slechts 0,5 m: Gebruikers kunnen scherpstellen op onderwerpen dichterbij.

Vibratiereductie in het objectief: Fotografeer met sluitertijden die tot 5 stops langer zijn dan anders mogelijk zou zijn. 2

Geluidloze instelring: Voor belangrijke functies, zoals handmatige scherpstelling, diafragmaregeling en belichtingscorrectie.

Licht van gewicht: Het objectief is zeer compact als het is ingetrokken en weegt 405 gram.

Prijs en beschikbaarheid

Nikon Z 50, alleen camera: €949,-

Nikon Z 50 en FTZ-adapter: €1099,-

Nikon Z 50 + NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR-objectief: €1099,-

Nikon Z 50 + NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR-objectief + FTZ-adapter: €1249,-

Nikon Z 50 + NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR + NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR: €1339,-

De Nikon Z 50, het NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR-objectief en het NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR zijn beschikbaar vanaf mid november.

 

1 Zo'n 360 NIKKOR-objectieven met F-vatting kunnen met uw Nikon Z-camera worden gebruikt. Ga voor meer informatie over het NIKKOR-objectiefsysteem naar de officiële Nikon-website.

2 Op basis van CIPA-normen.

 

DISCLAIMERS

Het woordmerk en de logo's van Bluetooth® zijn gedeponeerde handelsmerken, eigendom van Bluetooth SIG, Inc., en het gebruik ervan door Nikon en diens gelieerde ondernemingen gebeurt onder licentie. Wi-Fi® en het Wi-Fi Certified-logo zijn gedeponeerde handelsmerken van de Wi-Fi Alliance®.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.