Nikon grote winnaar bij TIPA Awards 2015 met prijzen voor de D810, D5500 en COOLPIX P610

10 APRIL 2015
Samenvatting
Nikon heeft vandaag bekendgemaakt dat drie Nikon producten in de prijzen zijn gevallen bij de TIPA (Technical Image Press Association) Awards 2015.

TIPA, een wereldwijde organisatie die wordt vertegenwoordigd door foto- en videotijdschriften over foto en video, heeft de prijs voor ‘Beste professionele DSLR’ toegekend aan de Nikon D810. De prijs voor ‘Beste instap-DSLR’ aan de Nikon D5500 en de prijs voor ‘Beste superzoomcamera’ aan de Nikon COOLPIX P610.

De jury bestaat uit redacteuren van 27 fotografietijdschriften uit 16 landen wereldwijd. De prijzen worden toegekend aan producten die als beste worden beoordeeld wat betreft algehele kwaliteit, prestaties en gebruiksvoordelen. De TIPA-redacteuren letten met name op innovatie, het gebruik van toonaangevende technologie, design, ergonomie, gebruiksgemak en de verhouding tussen prijs en prestatie.

Beste professionele DSLR: Nikon D810

De Nikon D810 heeft een 36,3 megapixel FX-formaat sensor zonder optisch laagdoorlaatfilter. De camera levert haarscherpe beelden in volledige resolutie met maximaal 5 frames per seconde en heeft een ISO-bereik van 64-12800, wat uitbreidbaar is tot 32-51200. De D810 maakt video-opnamen in full HD 60p. Nikons scèneherkenningssysteem met 91.000 pixel 3D-kleurenmatrixmeting III garandeert zelfs onder moeilijke omstandigheden een correcte meting, nauwkeurige AF, witbalans en de i-TTL-flitsregeling. Voor filmliefhebbers biedt de D810 schone HDMI, een time-lapse functie met gelijkmatige belichting, een selecteerbaar geluidsbereik (breed/spraak) en continue AF. De camera heeft bovendien ruimte voor zowel een SD- als een CF-geheugenkaart.

Beste instap-DSLR: Nikon D5500

De compacte D5500 D-SLR heeft een 24,2 megapixel CMOS-sensor op DX-formaat en levert een continu snelheid tot 5 beelden per seconde. De camera biedt ook full HD video tot 60p. De D5500 is uitgerust met het toonaangevende 39-punts autofocussysteem van Nikon en de geavanceerde 3D-tracking volgt onderwerpen scherp, hoe onvoorspelbaar hun bewegingen ook zijn. De D5500 heeft een ISO-bereik van 100-25600 en is Nikons eerste DSLR met een 8,1 cm kantelbaar LCD-touchscreen. De diepe greep en lichte, slanke behuizing staan garant voor veel gebruikscomfort. Met de ingebouwde Wi-Fi functie kunnen gebruikers gemakkelijk indrukwekkende foto’s delen via een compatibele smartphone of tablet. Een groot aantal creatieve functies stelt de gebruiker in staat om elke afbeelding te personaliseren.

Beste superzoomcamera: Nikon COOLPIX P610

Met zijn zeer krachtige objectief met 60 x optische zoom en Super ED-glas biedt de P610 een voortreffelijke dekking van 24 mm (groothoek) tot 1440 mm. De Nikon P610 kan tot 7 beelden per seconde vastleggen (volledige resolutie), evenals full HD video tot 60p. Het verbeterde vibratiereductiealgoritme gaat cameratrillingen tegen tot 5 stops en houdt de beelden altijd scherp. De camera is uitgerust met een 16 megapixel CMOS-beeldsensor, een elektronische zoeker en een 7,5 cm draaibaar LCD-scherm, beide met een resolutie van 921 kdot. Tot de opnamefuncties behoren o.a. vele speciale effecten, een macromodus en een time-lapsemodus. De P610 heeft een ingebouwde GPS-functie en stelt gebruikers in staat om afbeeldingen naar een compatibele smartphone of tablet te verzenden met de geïntegreerde Wi-Fi- en NFC-technologie. Dankzij de terugkeerzoomknop kunnen onderwerpen die even buiten het frame zijn gevallen snel weer worden gevonden. Het bereik van de lens kan worden verdubbeld tot maar liefst 120 x met Nikons Dynamic Fine Zoom.

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.