Nikon introduceert deze zomer speciale firmware voor Nikon D4S, D810 en D750 DSLR camera’s

09 APRIL 2015
Samenvatting
Nikon Corporation ontwikkelt momenteel een nieuwe firmware voor de Nikon D4S, Nikon D810 en D750 spiegelreflexcamera’s. Deze speciale firmware wordt deze zomer beschikbaar gesteld om te downloaden. De firmware biedt ondersteuning aan tijdcode en opnamefuncties om via het HDMI signaal externe recorders aan te sturen.

Met deze nieuwe firmware communiceert de camera met de externe recorder waardoor de video recorder de communicatiesignalen van de camera herkent. Hierdoor is het mogelijk om de start/stop opname commando’s te synchroniseren zodat de recorder automatisch aangestuurd wordt. Dankzij de meegestuurde tijdcode signalen wordt het makkelijker om achteraf tijdens het editen de video-opnames met de externe audio bronnen te synchroniseren, wat zorgt voor een gestroomlijnder proces.

Nikon blijft de video-opname functies uitbreiden om zo aan de creatieve behoeften van professionele fotografen, filmers, videomakers en gevorderde amateurs tegemoet te komen. Met verbeterde video-opname mogelijkheden, zullen de gebruikers in staat zijn om optimaal te profiteren van de prestaties en mogelijkheden die Nikon biedt.

Een demonstratie van deze nog in ontwikkeling zijnde firmware, is te zien bij de Nikon stand op de National Association of Broadcasters (NAB) Show, welke in Las Vegas gehouden zal worden van zaterdag 11 april tot en met donderdag 16 april 2015[1].


[1]Demonstraties starten vanaf 13 april (maandag). Nikon Inc., Nikon Corporation's Amerikaanse dochteronderneming, zal aanwezig zijn op de NAB Show.

Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.