De stijlvolle Nikon 1 J5-camera met verwisselbaar objectief 

De perfecte balans tussen beeldkwaliteit, snelheid en draagbaarheid

Vandaag voegt Nikon de Nikon 1 J5 toe aan het assortiment Nikon 1-compactcamera's met verwisselbaar objectief. Deze nieuwe Nikon 1-systeemcamera biedt opnamesnelheden van wereldklasse, een geavanceerde beeldkwaliteit en 4K-filmopnamen, waarmee uw beelden tot ongekende hoogten stijgen.

Met een nieuw ontwerp dat meer creatieve controle geeft, is de Nikon 1 J5 de perfecte camera om de wereld van de serieuze fotografie te betreden.

De Nikon 1 J5 biedt de perfecte balans van snelheid, draagbaarheid en beeldkwaliteit en blinkt uit in elke opnamesituatie. Dankzij een nieuwe CX-formaat sensor met belichting via de achterzijde, die vier maal groter is dan de sensor van de meeste compactcamera's, presteert deze camera aanzienlijk beter dan andere compactcamera's en smartphones.(1) De Nikon 1 J5 is de eerste Nikon-camera waarmee video-opnamen in ultrascherpe 4K resolutie kunnen worden vastgelegd.(2) Daarbij kunt u ook schitterende 20,8-megapixel foto's en vloeiende intervalfilms maken. Omdat de camera over een razendsnel autofocussysteem beschikt, kunnen gebruikers in alle vrijheid probleemloos opnamen maken zelfs bij weinig licht. Met de nieuwe stand Sport continue AF kunt u gemakkelijk acties met een snelheid van 20 bps vastleggen.(3) Het kantelbare touchscreen en de handmatige instellingen bieden alle mogelijkheden om uw creatieve ideeën optimaal tot uiting te brengen, terwijl 1 NIKKOR-objectieven ervoor zorgen dat elk soort onderwerp met levendige details kan worden vastgelegd. Als u beelden wilt delen, kunt u via de Wi-Fi- en NFC-functie van de Nikon 1 J5 foto's van hoge kwaliteit sneller dan ooit tevoren via een smartapparaat uploaden.

“Met zijn nieuwe ontwerp en uitstekende ergonomie is de Nikon 1 J5 een interessante optie wanneer u van snapshots wilt overstappen naar serieuze fotografie. Mensen die hun creativiteit naar een hoger niveau willen tillen, zullen de gemakkelijk toegankelijke handmatige instellingen zeker kunnen waarderen. Daarbij maakt het fraaie uiterlijk van de camera het fotograferen tot een stijlvolle bezigheid. Wat betreft innovaties heeft Nikon 1 met zijn opnamesnelheden altijd voorop gelopen en deze camera is de eerste Nikon-camera waarmee videoliefhebbers de mogelijkheden van 4K-films kunnen verkennen. Iedereen die de wereld van de serieuze fotografie wil betreden maar geen afstand wil doen van draaggemak en touchscreenbediening, zal ontdekken dat de Nikon 1 J5 heel veel te bieden heeft.„ Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland

Geavanceerde beeldkwaliteit

Elke fotograaf weet dat beeldkwaliteit niet wordt bepaald door enkel de sensor, maar dat het hele proces optimaal moet zijn. De kennis en kunde van Nikon, de 1 NIKKOR objectieven, de EXPEED 5A beeldverwerking tot aan het Picture Control-systeem (zoals neutraal, levendig, monochroom) en de diverse creatieve in-camera standen en filters, maken de Nikon 1 tot een geavanceerd systeem.


De Nikon 1 J5 is de eerste Nikon 1-camera met een grote CX-formaat sensor met belichting via de achterzijde die specifiek is ontworpen om zoveel mogelijk licht op te vangen. Elke pixel wordt perfect gereproduceerd, wat kleurrijke beelden van 20,8 megapixels met fijne details oplevert. De combinatie van het grote ISO-bereik van 160-12.800 van de camera en de geavanceerde ruisonderdrukkingsmogelijkheden van de EXPEED 5A-beeldprocessor van de volgende generatie zorgt ongeacht het onderwerp waar u opnamen van maakt voor kristalheldere beelden. Nikon's EXPEED 5A-processor vormt de basis voor de razendsnelle autofocus van de camera, de intelligente ruisonderdrukking en de kristalheldere beelden. De processor kan de vele creatieve standen van de camera en razendsnelle serieopnamen probleemloos met grote snelheid verwerken en de grote hoeveelheid gegevens van de 20,8-megapixel sensor transformeren tot fraaie foto's en 4K-films.(2)

Elke foto is raak

Dankzij de hoge snelheid van continu-opnamen en het uitstekende hybride autofocussysteem van Nikon 1 beweegt niets te snel voor de Nikon 1 J5. Met deze camera kunt u opnamen maken van acties sneller dan een spiegelreflexcamera. Maak met continue AF opnamen met een wereldklasse snelheid van 20 bps of profiteer van een snelheid tot 60 bps als de scherpstelling is vastgezet in het eerste beeld. Draai de standknop eenvoudig naar Sport om eenvoudig toegang te krijgen tot de standen voor continu opnamen van de camera.(3) U kunt de gewenste opnamesnelheid selecteren en een reeks snelle actieopnamen als één groep opnamen weergeven. Nikon's snelle hybride AF-systeem waarborgt dat elke opname exact op het juiste moment wordt gemaakt. Het systeem maakt gebruik van 171 autofocuspunten waarmee nauwkeurig op het onderwerp wordt scherpgesteld en schakelt direct tussen 105 AF-punten met fasedetectie en snelle contrastdetectie-AF. Fasedetectie-AF detecteert bewegingen razendsnel. Contrastdetectie-AF loopt door tot aan de rand van het beeld, zodat u zelfs bij weinig licht nauwkeurig kunt scherpstellen op onderwerpen aan de rand van het beeld.

Spannende films met Nikon 1

De Nikon 1 J5 is uw perfecte filmpartner voor uiteenlopende opnamen, van Full HD-filmopnamen vol actie tot kleurige 4K-reisverslagen en vloeiende intervalfilms. U kunt niet alleen 4K-films(2), maar ook Full HD-video op 1080/60p opnemen en u kunt profiteren van de snelheid van de camera om prachtige HD-filmclips in slow motion (120 bps) op te nemen. Het razendsnelle hybride autofocussysteem van Nikon 1 met snelle, accurate fasedetectie-AF garandeert vloeiende videoacties en volgt het onderwerp nauwkeurig. E-VR (elektronische vibratiereductie) zorgt voor scherpe filmopnamen, zelfs wanneer u filmt met volledige zoom.(4) En dankzij de snelle beeldprocessor van de camera kunt u tijdens het filmen met Automatische beeldopname of met Handmatig foto's met een hoge resolutie vastleggen. De Nikon 1 J5 is ook de eerste camera in het Nikon 1-assortiment die intervalfilmopnamen biedt. Als u de camera zo instelt dat deze om de vijf, tien of dertig seconden een opname maakt, kunt u het tijdverloop demonstreren met schitterende Full HD-intervalfilmclips die bestaan uit maximaal 300 foto's. Tel bij al deze voordelen de scherptediepte op die met een 1 NIKKOR-objectief kan worden bereikt en de Nikon 1 J5-camera zal het publiek versteld doen staan.

Creëren en delen

De Nikon 1 J5 is een camera waarbij compact niet krap betekent en waarbij het delen van al uw schitterende opnamen gemakkelijker dan ooit is. Er is voldoende ruimte tussen de knoppen, zodat u de camera-instellingen kunt aanpassen zonder het onderwerp uit het oog te hoeven verliezen. Met de standknop kunt u gemakkelijk schakelen tussen de standen Sport en PSAM. Wijzig instellingen met de instelschijf en wijs veelgebruikte instellingen toe aan de Fn-knop (functieknop). Grepen aan de voor- en achterzijde zorgen ervoor dat u de camera stevig kunt vasthouden en de kantelbare lcd-monitor van 7,5 cm (3,0 inch) met 1.037.000 beeldpunten biedt een duidelijk beeld onder alle omstandigheden en een zeer gevoelig touchscreen. Maak opnamen van extreme acties vanuit een laag standpunt of maak gemakkelijk opnamen vanuit een hoog standpunt dankzij de omgekeerde hoek van 86 graden. Maak schitterende zelfportretten door de monitor eenvoudig 180 graden omhoog te kantelen en de nieuwe Zelfportretmodus te gebruiken om de huid te verzachten, of stel de zelfontspanner in. Als u uw beste opnamen wilt delen, houdt u een NFC-compatibel (Near Field Communication) smartapparaat eenvoudig tegen de Nikon 1 J5 aan en kunt u het beeld overzetten dat op de lcd-monitor van de camera wordt weergegeven. Als u foto's via Wi-Fi naar uw smartapparaat wilt overzetten, drukt u eenvoudig op de speciale Wi-Fi-knop van de camera(5). U kunt de Wi-Fi-functie ook gebruiken om de camera te ontspannen op afstand of om opnamen vooraf op het scherm van een tablet of smartphone te bekijken om zo perfecte composities te creëren.

Nikon 1-innovaties

Nikon 1-innovaties bieden snelle en gemakkelijke manieren om het gewone te veranderen in iets bijzonders. Voor indrukwekkende ingebouwde artisticiteit is Directe beeldaanpassing nu voorzien van Nikon's Creatief palet en is deze instelling in meerdere standen dan voorheen toegankelijk. Dankzij de combinatie van deze twee uitstekende functies kunt u het uiterlijk van een foto op talloze manieren aanpassen voordat u de opname maakt. Met Directe beeldaanpassing kunt u de sluitertijd, het diafragma, de helderheid en het contrast nauwkeurig aanpassen. Met Creatief palet kunt u artistieke filters toepassen door eenvoudig de touchscreenstrip te verschuiven om het gewenste uiterlijk te verkrijgen. In beide standen ziet u de wijzigingen op de lcd-monitor van kracht worden en wat u ziet is precies wat u krijgt op het moment dat u op de ontspanknop drukt. Net als bij alle andere Nikon 1-camera's creëert u met Bewegingssnapshot bewegende foto's met slechts één klik en in Nikon's vermaarde stand Beste moment vastleggen kunt u met Slimme fotoselectie, Actieve selectie en Trage weergave de magie van een fractie van een seconde vastleggen.

1 NIKKOR-objectieven

De beste objectieven produceren de beste beelden en 1 NIKKOR-objectieven zijn van uitzonderlijke kwaliteit. U hebt de beschikking over een uitstekende selectie van snelle objectieven met een vaste brandpuntsafstand, superteleobjectieven en extragroothoekobjectieven, zodat u elk soort onderwerp scherp en nauwkeurig kunt vastleggen. Elk 1 NIKKOR-objectief is geoptimaliseerd voor filmopnamen en elk objectief is uitstekend draagbaar, waardoor het Nikon 1-systeem zich werkelijk onderscheidt van andere camerasystemen. Om nog meer mogelijkheden te verkennen, biedt Nikon de FT-1 vattingadapter als optioneel accessoire waarmee u DX- en FX-formaat NIKKOR-objectieven met F-vatting in combinatie met uw Nikon 1-camera kunt gebruiken.(6)

De verkoopstart van de Nikon 1 J5 staat gepland voor 30 april 2015. De verkoopadviesprijs van de Nikon 1 J5 kit + 10-30mm PD-Zoom ligt op € 549,-.

Overzicht van belangrijke kenmerken:

Grote en snelle 20,8-megapixel CMOS-sensor met belichting via de achterzijde: profiteer van een ongekend hoge beeldkwaliteit bij elk beeld, van beelden met zeer weinig licht tot beelden met een artistiek onscherp gemaakte achtergrond.

Schitterende opnamen bij weinig licht: ISO 160-12.800 met handmatige en automatische ISO-instelling. Geavanceerde ruisonderdrukking zorgt voor scherpere beelden met minder ruis bij een hoge ISO-gevoeligheid.

EXPEED 5A: Nikon's beeldprocessor van de volgende generatie. Zorgt dat u met hoge snelheid spectaculaire foto's en films kunt blijven maken.

Razendsnelle bps: maak met continue AF opnamen met een wereldklasse snelheid van 20 bps of profiteer van een snelheid tot 60 bps als de scherpstelling is vastgezet in het eerste beeld.

Stand Sport: biedt direct toegang tot de standen voor serieopnamen van de camera en laat u een reeks snelle actieopnamen weergeven als één groep opnamen.(3)

Geavanceerde hybride AF: AF-systeem met 171 punten. Heeft 105 fasedetectiepunten die snel en nauwkeurig op de actie scherpstellen.

Spannende films: leg beelden vast in ultrascherpe 4K/15p of neem Full HD-films van 1080/60p op. Leg tijdens het filmen foto's met een hoge resolutie vast en bekijk HD-films die met 120 bps zijn opgenomen in extreme slow motion.

Intervalfilm: creëer schitterende Full HD-intervalfilmclips die bestaan uit maximaal 300 foto's.

Handmatige bediening: de camera beschikt over PSAM-standen, een instelschijf en een Fn-knop die gemakkelijk toegankelijk zijn.

Kantelbare monitor met touchscreen: de bediening is eenvoudig op de gevoelige lcd-monitor van 7,5 cm (3,0 inch) met 1.037.000 beeldpunten, zelfs als de monitor is gekanteld.

Wi-Fi- en NFC-functie: deel elke fraaie opname gemakkelijk via een smartapparaat. Een speciale knop biedt direct toegang tot de Wi-Fi-functies van de camera.(5)

Directe beeldaanpassing met Creatief palet: via het touchscreen van de camera kunt u foto's en films in allerlei standen snel en intuïtief verfraaien voordat u de opnamen maakt.

Stand Creatief: u hebt gemakkelijk toegang tot 14 effecten voor foto's en films en vijf verschillende onderwerpstanden. De camera biedt zeven nieuwe effecten, zoals Pop, Huid verzachten en Retro.

Beste moment vastleggen: met Slimme fotoselectie, Actieve selectie en Trage weergave kunt u de magie van een fractie van een seconde vastleggen.

Eigen stijl: de Nikon 1 J5 is verkrijgbaar in drie kleurcombinaties. U kunt kiezen uit een zwarte camerabody en een zwart objectief, een zilverkleurige/witte camerabody en een zilverkleurig objectief of een zilverkleurige/zwarte camerabody en een zilverkleurig objectief.

1 NIKKOR-kitobjectief: breng de actie scherp in beeld met het 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM-objectief.

Gratis software en opslag: met Nikon's gratis ViewNX-i Image Hub en ViewNX-Movie Editor kunt u gemakkelijk foto's, filmclips en bewegingssnapshots importeren, ordenen, bewerken en delen. Profiteer van 20 GB gratis opslagruimte op NIKON IMAGE SPACE.

Optionele accessoires:

• CB-N2220SA cameratasset

• N-MP001 selfie-stick

Meegeleverde accessoires:

• EN-EL24 oplaadbare Li-ionaccu

• MH-31 acculader

• UC-E20 USB-kabel

• Draagriem

• BF-N1000 bodydop

Footnotes

(1)De CX-formaat sensor van 1 inch die in de Nikon 1 J5 wordt gebruikt, is circa vier maal groter dan het sensortype van 1/2,3 inch dat in de meeste compactcamera's wordt gebruikt.

(2)4K-films kunnen op krachtige computers worden weergegeven via Nikon's ViewNX-i softwareplatform en kunnen worden bewerkt met behulp van ViewNX-Movie Editor.

(3)Stand Sport/snelle continu-opnamen: afhankelijk van de opnameomstandigheden en de schrijfsnelheid van de geheugenkaart kan het opslaan in het buffergeheugen nog even doorgaan nadat u de ontspanknop helemaal hebt ingedrukt en kan het even duren voordat u opnieuw een opname kunt maken.

(4)E-VR (elektronische vibratiereductie) produceert scherpe beelden voor HD-films en bewegingssnapshots.

(5)Voor gebruik van de Wi-Fi-functie downloadt u eenvoudig Wireless Mobile Utility naar uw smartapparaat. Dit hulpprogramma is compatibel met smartapparaten met iOS™ en Android™ en kan gratis worden gedownload via Google Play™ en de Apple App Store™. Android, Google, Google Play, YouTube en andere merken zijn handelsmerken van Google Inc.

(6)De FT1 vattingadapter ondersteunt een groot aantal verschillende NIKKOR-objectieven met F-vatting. Kijk voor een lijst van compatibele objectieven op de productpagina van de Nikon FT1 vattingadapter of neem contact op met Nikon Service. 

Contactpersoon
Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.