Winnaars van het eerste Nikon European Film Festival bekend

'Voiceless – Stop the Bullies' is Grand Prix-winnaar van de Europese Nikon wedstrijd voor korte films die door Raindance en Asia Argento wordt ondersteund

25 MAART 2015

Nikon kondigt vandaag de winnaars aan van het eerste Nikon European Film Festival in samenwerking met onafhankelijke filmorganisatie Raindance en bekroonde Italiaanse actrice en regisseur Asia Argento. 'Voiceless – Stop the Bullies' van Jagjeet Singh uit het Verenigd Koninkrijk, wint de hoofdprijs: de Grand Prix. Hij wint een Nikon D810-filmkit en een volledig verzorgde reis van een week naar het Cannes Film Festival in mei 2015 om te netwerken.

Tijdens de laatste beoordelingsronde die in Rome plaatsvond werd 'Voiceless – Stop the Bullies' van Jagjeet Singh uit meer dan 300 inzendingen van Europese filmmakers in de dop, door de jury gekozen als winnaar van de Grand Prix. De film, die sterk de boodschap tegen pesten overdraagt, werd geprezen om de combinatie van een fascinerend verhaal en de technische vakkundigheid. De door de jury gekozen winnaars van andere categorieën zijn:

 • Best Narrative‘Frame of Reference’ van Joel Jonsson en Christian Gardo, Zweden
 • Technical Excellence'Powerless' van Martin Taube, Zweden
 • Best Student Entry'L'amour' van Camille Van Wessem, Tsjechië

 • De publieksprijs van het festival is gewonnen door 'Greenwoodo' van Marko Kovac uit Servië.

  Het Nikon European Film Festival daagde zowel filmliefhebbers als professionals uit om een korte film van maximaal 140 seconden te maken met het thema 'Een ander perspectief'. Binnen dit thema werden deelnemers gevraagd een perspectief te definiëren van hun mening over een onderwerp, hun relatie met het vertelde verhaal en de fysieke positie waaruit zij het observeren.

  Asia Argento, juryvoorzitter van het Nikon European Film Festival over de inzendingen:

  "We waren erg onder de indruk van het ongelooflijk hoge niveau van de films. Alle films die we hebben gezien, waren zeer origineel en vooral de manier waarop de deelnemers het thema 'Een ander perspectief' interpreteerden, vonden we erg indrukwekkend. De kwaliteit van de inzendingen van amateurfilmmakers geeft aan hoe de vernieuwingen op het gebied van technologie het maken van films nu meer dan ooit toegankelijker maakt voor een groot aantal mensen. Ik ben erg trots dat Nikon dit mogelijk maakt voor aankomende kunstenaars uit Europa en de rest van de wereld.”

  Categorieën en prijzen

  De winnaar van de Grand Prix ontvangt een Nikon D810-filmkit en een volledig verzorgde reis van een week naar het Cannes Film Festival in mei 2015 als de bijzondere introducé van Raindance om te netwerken.

  De twee winnaars van de subcategorieën 'Best Narrative' en 'Technical Excellence' ontvangen ieder een Nikon D750 en 3.000 euro aan prijzengeld. De winnaar van 'Best Student Entry' ontvangt een Nikon D750-filmkit en 2.000 euro aan prijzengeld.

  De winnende filmmaker in de categorie 'Best Film as Voted for by the Public' ontvangt een Nikon D750-filmkit.

  Ga voor een compleet overzicht van de inzendingen en winnaars naar www.nikonfilmfestival.com

  Afbeeldingen
  Download PDF
  Download PDF
  Over Nikon Nederland

  Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.