Nikon’s nieuwe ME-W1 draadloze microfoon: hifigeluid voor hoge resolutie video’s

02 MAART 2015, AMSTERDAM
Samenvatting
Vandaag introduceert Nikon de nieuwe ME-W1 draadloze microfoon. Deze handzame en gebruiksvriendelijke, niet-directionele monomicrofoon neemt helder geluid op en zendt deze draadloos over maximaal 50 meter.

De ME-W1 draadloze microfoon is compatibel met elke camera die is voorzien van een microfoonaansluiting en is een handige aanvullende accessoire. De microfoon is ontworpen om helder, ononderbroken geluid rechtstreeks bij de bron op te nemen. Zo ontstaat een hoge geluidskwaliteit die de aandacht van het publiek trekt. Het systeem, bestaande uit een microfoonzender en een ontvanger die communiceren via Bluetooth, kan eenvoudig worden ingesteld en gebruikt. De ME-W1 is ideaal voor het opnemen van presentaties, straatinterviews en videoblogs van professionele kwaliteit, met tot drie uur onafgebroken gebruik op één batterijlading. En voor het opnemen van een muziekuitvoering in stereo, plugt men eenvoudig Nikon's ME-1 stereomicrofoon in de externe microfoonaansluiting van de ME-W1.

Kwaliteitsgeluid vanaf de bronMet de ME-W1 draadloze microfoon geeft men video-opnamen meer kracht met helder geluid dat direct bij de bron is opgenomen. Wanneer men lopend filmt of in een lawaaierige omgeving aan het opnemen is, kan een draadloze microfoon een waardevolle aanvulling vormen. Door de vrijheid om de microfoon direct bij de bron te plaatsen, kunt u gemakkelijk een extra laag emotie aan uw film toevoegen, de volle diepte van de stem van een spreker vastleggen of omgevingsgeluid opnemen vanaf moeilijk toegankelijke posities. Bij de ME-W1 nemen zowel de microfoonzender als de ontvanger geluid op. Geluid kan alleen via de microfoon of via de microfoon en de ontvanger worden opgenomen. Hierdoor kunt u gemakkelijk de aandacht vestigen op één persoon of een gesprek tussen twee personen opnemen. Ongeacht of u interviews filmt of videoblogs in de stijl van 'onze man ter plaatse' opneemt, is de mogelijkheid van een- of tweerichtings opname zeer handig.

Veelzijdig
De ME-W1 draadloze microfoon is breed compatibel en is dus niet alleen geschikt voor gebruikers van een Nikon D-SLR. Elke Nikon 1- of COOLPIX-camera met een microfoonaansluiting kan rechtstreeks worden gebruikt en u kunt diverse apparaten van andere fabrikanten op de ME-W1 aansluiten via speciale optionele kabels. De geluidsinvoer is monofoon, maar als u in stereo wilt opnemen, plugt u eenvoudig Nikon's optionele ME-1 stereomicrofoon in de externe microfoonaansluiting van de ME-W1. Ongeacht of u een muziekuitvoering of een belangrijke presentatie opneemt, u beschikt over bewegingsvrijheid en flexibele videocomposities zonder dat dit van invloed is op de geluidskwaliteit of richtingsgevoeligheid.

Handzaam en duurzaam
De ME-W1 wordt gevoed door één AAA-batterij en kan hiermee tot drie uur ononderbroken opnemen. Dankzij de compacte afmetingen en water-, schok- en stofbestendige constructie vormt deze microfoon een zeer praktisch hulpmiddel. Ongeacht of u op straat mensen interviewt voor een videoblog, een langdurig evenement filmt of de hele dag filmscènes opneemt: u beschikt over de handzaamheid en duurzaamheid om aan de slag te blijven.

Prijs en beschikbaarheid
ME-W1 draadloze microfoon is naar verwachting leverbaar vanaf 28 mei 2015 voor een adviesprijs van € 279,- .          

Citaten
"De ME-W1 draadloze microfoon vormt een welkome aanvulling op Nikon’s uitgebreide assortiment accessoires. D-SLR's worden steeds vaker gebruikt door film- en videomakers die waarde hechten aan flexibiliteit en resultaten van hoge kwaliteit eisen. De nieuwe ME-W1 vergroot die flexibiliteit met bewegingsvrijheid en hoogwaardige geluidsopnamen. Filmers krijgen een afgeronder, professioneler eindresultaat: hifigeluid dat past bij hoge resolutie filmopnamen." Zurab Kiknadze, productmanager voor objectieven, accessoires en software bij Nikon Europe
Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.