De nieuwe Nikon D7200, de DX-formaat D-SLR die al uw fotoambities vervult met extra videofuncties

02 MAART 2015, AMSTERDAM
Samenvatting
Nikon kondigt vandaag de nieuwe top in DX-formaat D-SLR camera’s aan. Snel, veelzijdig en connected, de geavanceerde D7200 blinkt uit in zowel foto- als video-opnamen.

De D7200 heeft een groot aantal functies gemeen met Nikon's beroemde FX-modellen en heeft zelfs de meest gretige fotografen veel te bieden. Deze camera zal alle ambities vervullen van de fotograaf die met een lichte D-SLR-camera uitzonderlijke beelden wil creëren.

Dankzij het autofocussysteem, dat hetzelfde is als dat van Nikon's professionele camera's, maakt de D7200 als eerste DX-camera een precieze scherpstelling op het onderwerp tot -3 LW mogelijk. In combinatie met het grote ISO-bereik en de snelle serieopnamen van de camera biedt dit de mogelijkheid om in het donker scherpe opnamen te maken en heldere videobeelden van nachtelijke onderwerpen te produceren. Functies voor lichtspoorfotografie en vloeiende intervalfilms bieden nog meer creatieve opties, evenals de uitgebreide reeks compatibele DX- en FX-NIKKOR-objectieven. De D7200 is ook de eerste Nikon D-SLR-camera die NFC (Near Field Communication) ondersteunt. Gebruikers kunnen nu kiezen of ze hun fraaiste foto's via NFC of via de Wi-Fi-functie van de camera naar een smartapparaat willen overzetten1. En wanneer het op filmen aankomt, vormt de D7200 dankzij de combinatie van veelzijdige videofuncties en een lichte DX-camerabody een welkome aanvulling voor elke filmproductie. Een speciaal menu met filminstellingen, geavanceerde opties voor audioregeling en de nieuwste generatie Picture Control-instellingen bieden veel flexibiliteit. Daarbij is de camera compatibel met Nikon's nieuwe optionele ME-W1 draadloze microfoon die helder geluid vastlegt tot op een afstand van maximaal 50 meter.

Vervul uw ambities
De D7200 is het soort camera dat fotografen inspireert om hun fotografische mogelijkheden verder te verkennen dan ooit te voren. Zijn grote DX-formaat beeldsensor, EXPEED 4-beeldverwerking en een ISO-bereik van 100-25.600 zorgen ervoor dat beelden een zeer groot dynamisch bereik, weinig ruis en rijke kleurgradaties hebben. Prachtige high end print kwaliteit 24.2 megapixel foto’s en topklasse videobeeld kunnen zelfs in donkere omstandigheden opgenomen worden. De flexibiliteit van deze camera garandeert dat u opnamen kunt maken zonder te worden beperkt door het onderwerp of de locatie. En deze flexibiliteit wordt nog verder gewaarborgd door het AF-systeem van professionele kwaliteit dat hetzelfde is als dat van Nikon's FX-formaat camera's. Het 51-punts Multi-CAM 3500 II AF-systeem is gevoelig tot -3 LW (ISO 100, 20 °C) en stelt zelfs in het bijna donker met uiterste precisie scherp op het onderwerp. Vijftien kruissensoren in het midden bieden een superieure detectie van het onderwerp. Één AF-punt (in het midden) is f/8-compatibel, waardoor meer combinaties van objectief en teleconverter mogelijk zijn. Gebruikers kunnen opnamen maken met een snelheid van maximaal 6 bps in DX-formaat en maximaal 7 bps in de 1,3x-uitsnedestand, terwijl de grote buffer van de camera in één snelle serieopname maximaal 27 12-bits RAW-beelden en maximaal 100 JPEG's van hoge kwaliteit kan vastleggen.² De 1,3x-uitsnedestand biedt ook de optie om het telebereik van een NIKKOR-objectief uit te breiden en de 51 scherpstelpunten van het AF-systeem het gehele beeld te laten dekken.

Filmische video op uw manier
De D7200 beschikt over dezelfde videofuncties als Nikon's professionele camera's en is dus een bijzonder gereedschap om films mee te maken. De camera neemt Full HD-films op met een snelheid tot 25p/30p of u kunt overschakelen naar de 1,3x-uitsnedestand en beeld opnemen met een snelheid tot 1080/50p/60p. In een speciaal filmmenu kunt u alle filminstellingen op één plek opslaan. Filmopnamen kunnen worden opgeslagen naar de twee SD-geheugenkaartsleuven of tegelijkertijd via HDMI worden uitgevoerd naar een externe recorder of monitor. Voor vloeiende overgangen tussen donkere en heldere situaties kunt u opnamen maken met Auto ISO-gevoeligheid in de stand M. Met de stand Weergave hoge lichten kunt u exact zien waar hoge lichten uitgebeten zijn. Door gebruik van de Picture Control-instelling Gelijkmatig kunt u bij de nabewerking gemakkelijker kleurgradaties toevoegen. En omdat de geluidskwaliteit een film kan maken en breken, is de camera voorzien van geavanceerde audioregeling waarmee u het geluidsbereik (breed/spraak) kunt selecteren en windruis kunt verminderen bij opnamen met de ingebouwde microfoon. Wanneer u opnamen maakt met een externe microfoon, kunt u met Nikon's nieuwe optionele ME-W1 draadloze microfoon uw video-opnamen meer zeggingskracht geven met helder geluid dat direct van de bron is opgenomen. Zowel de zender als de ontvanger van deze microfoon leggen geluid vast, zodat de geluidsopname alleen via de microfoon of via de microfoon en de ontvanger kan plaatsvinden. Hierdoor kunt u gemakkelijk alleen uw stem opnemen, het geluid alleen op het onderwerp richten of een conversatie tussen twee mensen opnemen.

Delen met NFC
De D7200 is de eerste D-SLR-camera van Nikon die ondersteuning voor NFC (Near Field Communication) biedt. Wanneer u foto's naar een NFC-compatibel smartapparaat wilt overzetten, houdt u het smartapparaat eenvoudig tegen de D7200 aan en kunt u het beeld overzetten dat op de lcd-monitor van de camera wordt weergegeven. U kunt ook de ingebouwde Wi-Fi-functie gebruiken om uw mooiste foto's te uploaden via een compatibele smartphone of tablet. U downloadt eerst de gratis app Wireless Mobile Utility van Nikon naar uw smartapparaat1. Via de ingebouwde Wi-Fi-functie kunt u de camera ook op afstand bedienen door middel van uw smartapparaat, zodat u gemakkelijk de positie van de camera kunt veranderen om opnamen te maken vanuit diverse standpunten. Voor nog meer bedieningsmogelijkheden op afstand gebruikt u de WR-R10 draadloze ontvanger en de WR-T10 draadloze zender of regelt u de camera-instellingen met de WR-1 draadloze afstandsbediening. Gebruik voor een Ethernet-verbinding de optionele UT-1 netwerkadapter of voor een verbinding met een draadloos LAN de UT-1 netwerkadapter samen met de WT-5 WiFi adapter.

Ontdekken, creëren en experimenteren
Een reeks functies die gebruikmaakt van de kracht van de D7200 zorgt ervoor dat u vrij bent om zoveel te experimenteren als u wilt. Op de monitor van 8,0 cm (3,2 inch) met 1.229.000 beeldpunten en kleurregeling zijn tijdens de opname de kleurbalans en helderheid in elke gewenste richting aan te passen. De zoeker is voorzien van een organisch EL-schermelement dat een helder en contrastrijk informatiescherm bevat met een laag stroomverbruik. Of u nu foto's of video maakt, Nikon's Picture Control-systeem van de tweede generatie geeft waardevolle mogelijkheden voor controle over verscherping, contrast, helderheid, tint en verzadiging. Voor ultieme vrijheid tijdens de nabewerking kunt u de instelling Gelijkmatig gebruiken: alle details blijven behouden en de rijkdom aan kleurinformatie in zowel hoge lichten als schaduwen wordt bewaard. Met de instelling Lokaal contrast kunt u het contrast nauwkeurig aanpassen om fijne structuren zichtbaar te maken. Een andere creatieve functie is de mogelijkheid om via eenvoudige menuopties intervalfilms met vloeiende belichtingsovergangen op te nemen. U kunt spectaculaire lichtspoorfoto's creëren door opnamen te maken in de continu-ontspanstand met een sluitertijd van 4 seconden of langer. Gebruikers kunnen net zoveel beelden vastleggen als uw geheugenkaarten en de gebruiksduur van de accu toelaten.

Nog meer creatieve opties: NIKKOR-objectieven en Nikon Speedlight-flitsers
Wanneer u opnamen maakt met de D7200, hebt u de beschikking over het volledige assortiment DX-formaat objectieven van Nikon en een groot aantal FX-objectieven. NIKKOR-objectieven staan bij professionele fotografen op elk terrein bekend om hun buitengewoon hoog oplossend vermogen. Het compacte ontwerp van DX-formaat objectieven is een echt voordeel wanneer u licht bepakt wilt reizen of tele-opnamen wilt maken. Wanneer u opnamen maakt in de 1,3x-uitsnedestand, kunt u zelfs het bereik van een objectief verdubbelen. Bij een opname in 1,3x-uitsnede met de AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G kunt u het bereik bijvoorbeeld vergroten tot ong. 600 mm (FX equivalent). Voor creatieve flitsfotografie is de D7200 compatibel met een reeks Speedlight-flitsers van het toonaangevende Nikon Creatief Verlichtingssysteem. Dankzij de commanderfunctie van de ingebouwde flitser van de camera kunt u maximaal twee groepen Nikon Speedlight-flitsers draadloos instellen en synchroniseren. Met een compacte flitser zoals de SB-700 produceert u meer uitgebalanceerde beelden onder lastige lichtomstandigheden. Voor films of close-upfoto's kunt u de SB-500 met zijn ingebouwde LED-lamp met hoge intensiteit gebruiken.

Prijs en beschikbaarheid
De D7200 is leverbaar vanaf 19 maart 2015. De verkoopadviesprijs van de body ligt op € 1199, -. De adviesprijs van de kit met de AF-S 18-105 mm 1:3,5-5,6 G ED VR ligt op €1429,-.

Overzicht van belangrijke kenmerken:

DX-formaat sensor van 24,2 MP: leg beelden vast met een groot dynamisch bereik, weinig ruis en rijke kleurgradaties.

EXPEED 4: tilt de algehele prestaties van de camera naar een ongekend niveau.

Professionele AF-prestaties: 51-punts Multi-CAM 3500 II AF-systeem. Gevoeligheid tot -3 LW (ISO 100, 20 °C).

Groot ISO-bereik: voel uzelf zeker en maak opnamen bij beschikbaar licht met een standaard ISO-bereik van 100-25.600.

Snelle continu-opnamen: tot 6 bps in DX-formaat en tot 7 bps bij 1,3x-uitsnede. U kunt in één snelle serieopname 27 12-bits RAW-beelden en maximaal 100 JPEG's van hoge kwaliteit vastleggen.²

Ongelimiteerde continu-opnamen: fotografeer in de continu-ontspanstand met een sluitertijd van 4 seconden of langer en leg zo veel beelden vast als de geheugenkaarten en de gebruiksduur van de accu toelaten.

Intervalfilms: neem intervalfilms op met vloeiende belichtingsovergangen.

Eenvoudige verbinding: Wi-Fi1 en NFC-ondersteuning (Near Field Communication) maken het delen van beelden gemakkelijk.

D-film: neem Full HD-films in DX-formaat op met beeldsnelheden tot 25p/30p of schakel over naar de 1,3x-uitsnedestand en neem beelden op met een snelheid tot 1080/50p/60p. In het speciale filmmenu kunt u alle filminstellingen op één plaats opslaan.

Hifi-audio: uitstekende opties voor audioregeling maken filmopnamen met professioneel geluid mogelijk.

1,3x-uitsnede: voor extra telebereik, meer snelheid en een grotere AF-beelddekking.

Picture Control 2.0: Kies uit zeven Picture Control-instellingen. U vergemakkelijkt de nabewerking door de instelling Gelijkmatig te gebruiken voor een maximaal dynamisch bereik; details kunt u nauwkeurig afstellen door Lokaal contrast te gebruiken.

Heldere zoeker: biedt een beelddekking van circa 100% en een uitstekende zichtbaarheid, zelfs bij fel tegenlicht.

Kleurregeling van de monitor: RGBW-lcd-monitor van 8,0 cm (3,2 inch) met 1.229.000 beeldpunten en anti-reflectiecoating. Verander de kleurbalans en helderheid naar uw smaak.

Robuust en duurzaam: stevige duurzame constructie, stof- en weerbestendig. De sluiter is gedurende 150.000 cycli getest.

Ingebouwde flitser: met intelligente i-DDL-flitssturing en commanderfunctie.

Stroombesparend ontwerp: leg maximaal 1110 foto's en maximaal 80 minuten aan filmopnamen3 vast op één lading van de ultracompacte en lichte oplaadbare lithium-ionaccu EN-EL15.

Opslagmedia: twee SD-kaartsleuven voor een probleemloze opnamesessie. Beide kaartsleuven zijn compatibel met SDXC- en UHS-I-kaarten met hoge capaciteit.

Meegeleverde software: ga na de opname verder met het creatieve proces. Speciale Nikon-software biedt uitgebreide mogelijkheden voor het importeren, ordenen, bewerken en delen van foto's en filmclips.

Voetnoot

1 Voor gebruik van de Wi-Fi-functie downloadt u eenvoudig Wireless Mobile Utility naar uw smartapparaat. Dit hulpprogramma is compatibel met smartapparaten met iOS™ en Android™ en kan gratis worden gedownload via Google Play™ en de Apple App Store™. Android, Google, Google Play, YouTube en andere merken zijn handelsmerken van Google Inc.

2 Bij opnamen met ISO 100 en gebruik van een SanDisk Extreme PRO UHS-I SDHC-geheugenkaart van 16 GB (95 MB/sec.). Buffercapaciteit verschilt per onderwerp dat wordt vastgelegd.

3 Op basis van CIPA-normen.

Citaten
"De D7200 is een topmodel waarbij alles draait om topprestaties. Door zijn bijzondere functies is dit een uitstekende camera voor ervaren fotografen en voor fotografen die een D-SLR voor beginners hebben en willen upgraden. Dankzij het toonaangevende AF-systeem, indrukwekkende ISO-prestaties en een snelle beeldprocessor kunt u onder alle omstandigheden uitstekende opnamen maken. Daarbij biedt Nikon’s uitgebreid assortiment DX- en FX-formaat objectieven u de volledige vrijheid om onderwerpen exact te fotograferen zoals u dat wilt. Foto's vanaf de camera overzetten was nog nooit zo eenvoudig en door zijn geavanceerde filmfuncties is de D7200 een zeer interessante optie voor gebruikers die video willen opnemen met een handzaam systeem." Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederlan
Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.