Nikon en Nederlands Theater Festival verbinden zich aan Theater Fotografieprijs

20 FEBRUARI 2015, AMSTERDAM
Samenvatting
Waardering voor het vakmanschap van de professionele fotografie en theater komt samen in de nieuwe Nikon Theater Fotografieprijs. Met deze prijs wordt de voormalige TheaterFotoPrijs nieuw leven ingeblazen. De prijs wordt uitgereikt tijdens het Nederlands Theater Festival (3 - 13 september), aan de fotograaf van de beste theaterfoto van het seizoen. De winnaar ontvangt een cheque ter waarde van 2.500 euro te besteden naar eigen inzicht.

Gegadigden kunnen tot 1 mei hun foto’s inzenden. Begin juni worden de genomineerden bekend gemaakt. Tijdens het Nederlands Theater Festival (3 - 13 september) worden alle genomineerde foto’s tentoongesteld in de Stadsschouwburg Amsterdam en zijn later ook in andere theaters te bewonderen.

Matthieu van Vliet, country manager Nikon Nederland zegt over deze prijs:
“Theaterfotografie is een aspect van de fotografie die per definitie aan zowel de apparatuur als de fotograaf hoge eisen stelt. Het vereist vakmanschap, inzicht, geduld en uiteraard ook apparatuur die opgewassen is tegen de extreem moeilijke fotografische omstandigheden. Donkere zalen, sterk variërende lichtintensiteiten, spotlights, beweging op het podium….
Nikon luistert altijd goed naar fotografen om hun producten nóg beter te maken voor specifieke doeleinden. Zo hebben we met de lancering van de D810 en later ook op de D750 een extra belichtingsmodus toegevoegd, de highlight weighted lichtmeting, die specifiek is ontwikkeld voor theater- en concertfotografie. Maar ook de hoge ISO waardes, de stille sluiter (silent mode) , autofocus en enorm dynamisch bereik worden door veel theater-fotografen geprezen. Wij hopen met deze prijs en uiteraard met de fotografen die meedoen aan deze prijs veel mensen te kunnen inspireren. Betreed de wereld van Aspirational Photography en laat je inspireren om ook jouw fotografie naar een hoger niveau te tillen.”

De Nikon Theater Fotografieprijs is een initiatief van het Nederlands Theater Festival, de Vereniging Vrije Theaterproducenten (VVTP) en Nikon Nederland. De jury bestaat uit: vakfotografen Chris van Houts en Deen van Meer, theaterproducent Fred Boot, theatermarketeer Sophie Braam en acteur Sijtse van der Meer.

Voor meer informatie over inzenden en de voorwaarden zie www.tf.nl.

Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.