Maximaal inzoomen met de compacte COOLPIX S9900 en S7000

10 FEBRUARI 2015, AMSTERDAM
Samenvatting
Vandaag lanceert Nikon twee nieuwe stijlvolle zoom camera’s: de klassiek ogende COOLPIX S9900 met kantelbaar scherm en de slanke S7000 die in iedere broekzak past. Beide camera´s bieden veel zoom en kunnen beelden direct delen.

Nikon is trots op de nieuwe COOLPIX S9900. Dit is de opvolger van de COOLPIX S9700, de meest verkochte compact camera van 2014 (bron: GFK). De COOLPIX S9900 gaat nog eens een flinke stap verder ten opzichte van zijn succesvolle voorganger.

Met de COOLPIX S9900 maakt u nu nog makkelijker opnames vanuit uw eigen perspectief. Dankzij het grote kantelbare lcd-scherm kunt u gemakkelijk over de menigte heen fotograferen of macro-opnames dicht bij de grond maken. Breng details en actie dichtbij met de krachtige 30x optische zoom, uitbreidbaar tot 60x Dynamic Fine Zoom1. Met de vernieuwde standknop hebt u nu ook eenvoudig toegang tot de handmatige belichtingsstanden P/S/A/M voor nog meer controle over uw fotografie. Met de handige ingebouwde GPS en de wereldkaart houdt u opnamelocaties nauwkeurig bij. Met de filmopnameknop schakelt u eenvoudig over van foto’s naar Full HD-films (1080/60p). De nieuwe Time-Lapse functie, met instellingen zoals Stadsgezichten, Zonsondergang en Sterrensporen, wordt tijdsverloop in een indrukwekkend kort filmpje weergegeven. Dankzij de nieuwe stand Korte film voorstelling kunt u eenvoudig clips combineren tot een filmpje van 30 seconden met speciale effecten om direct indruk te maken op familie of vrienden. Beelden kunnen direct gedeeld worden via één druk op de Wi-Fi2 knop en met de ingebouwde NFC3-ondersteuning tikt u eenvoudig met de camera tegen een smartapparaat om beelden over te zetten.

De COOLPIX S7000 is een stijlvolle alleskunner en past gewoon in uw broekzak. Deze slanke camera beschikt over 20x optische zoom, uitbreidbaar tot 40x Dynamic Fine Zoom1, waarmee u alle actie vastlegt, dichtbij of ver weg. Full HD-films (1080/60p) start u simpelweg met een druk op de knop, intervalfilms zijn eenvoudig te maken en verbazingwekkende landschappen worden moeiteloos vastgelegd met de stand Eenvoudig panorama. Ook met de COOLPIX S7000 zijn beelden direct te delen met de NFC3-ondersteuning door de camera eenvoudig tegen een smartapparaat te tikken3 of door de speciale Wi-Fi2-knop te gebruiken

Dagelijks leven, wereldreizen

De COOLPIX S9900 is compact genoeg om de camera van uw voorkeur te zijn voor dagelijks gebruik, opnamelocaties worden automatisch vastgelegd terwijl u reist, waar ook ter wereld. De ingebouwde GPS legt accuraat en gedetailleerd de lengte- en breedtegraden vast en maximaal 30 locaties kunnen bewaard worden. Op de ingebouwde wereldkaart ziet u een visueel verslag van waar de opnamen zijn gemaakt.

Slank, licht en stijlvol: met de COOLPIX S7000 zijn portretten oogverblindend door de reeks opties in de slimme portretstand die tijdens het fotograferen toegepast kunnen worden, zoals de Glimlach timer en effecten zoals Huid verzachten. Tijdens reizen helpt de stand Eenvoudig panorama prachtige landschapsfoto’s te creëren van 180 of 360 graden.

De COOLPIX S9900 is leverbaar in de kleuren zwart en zilver vanaf 26 februari 2015. De adviesprijs bedraagt € 359, -

De COOLPIX S7000 is leverbaar in de kleuren zwart en wit vanaf 26 februari 2015. De adviesprijs bedraagt € 219, -

Overzicht van belangrijke kenmerken - S9900

NIKKOR-objectief met 30x optische zoom: Leg alle actie met veel detail vast omdat de 30x optische zoom uitbreidbaar is tot 60x Dynamic Fine Zoom1.

Ingebouwde Wi-Fi en NFC-ondersteuning: Opnamen delen is eenvoudig met één druk op de Wi-Fi2-knop of via de NFC-ondersteuning3, door de camera tegen een smartapparaat aan te tikken.

Ingebouwde GPS/GLONASS/QZSS: Met de satellietvolgsystemen van GPS/GLONASS/QZSS ontvangt u tijdens het maken van opnamen snelle en gedetailleerde locatie-informatie.

Kantelbaar TFT-lcd-scherm: Het grote scherm van 7,5 cm/3,0 inch met 921.000 beeldpunten helpt u om foto´s en films makkelijk boven de menigte uit of vanuit lage gezichtspunten te maken.

Krachtige VR (vibratiereductie): Corrigeert cameratrilling in situaties met veel beweging en zelfs bij volledig inzoomen en zorgt zo voor scherpere beelden.

Intervalfilm: Kies een onderwerpstand en er wordt automatisch een intervalfilm van tien seconden gemaakt van de foto´s die met de intervaltimer zijn gemaakt.

Overzicht van belangrijke kenmerken - S7000

Ingebouwde Wi-Fi en NFC-ondersteuning: Deel opnamen van hoge kwaliteit direct met één druk op de Wi-Fi2-knop of met de NFC-technologie3 door de camera tegen een smartapparaat te tikken.

NIKKOR-objectief met 20x optische zoom: Leg grappige gezichtsuitdrukkingen of verafgelegen actie vast met de 20x optische zoom, uitbreidbaar tot 40x Dynamic Fine Zoom1.

CMOS-beeldsensor van 16 MP met belichting via de achterzijde: De uiterst gevoelige beeldsensor verzekert goede prestaties en prachtig gedetailleerde opnamen met weinig ruis.

Eenvoudig panorama 360o/180o: Creëer fraaie panoramabeelden door de camera simpelweg verticaal of horizontaal te bewegen.

Krachtige VR (vibratiereductie): Maak altijd heldere beelden door de Hybride VR over 4 assen die cameratrilling tegengaat, zelfs bij volledig inzoomen.

Full HD-films: Leg leuke momenten direct vast in Full HD met de filmopnameknop en verwijder ongewenste opnamen tijdens het terugspelen.

VOETNOOT

1De vergroting van Dynamic Fine Zoom wordt berekend op basis van de maximale groothoekpositie van de optische zoom.

2Hiervoor moet de Nikon-toepassing Wireless Mobile Utility (compatibel met iOS en AndroidTM) op het smartapparaat worden geïnstalleerd.

3Near Field Communication (NFC) werkt met compatibele smartphones en tablets met AndroidTM (Android 4.0 of hoger). Hiervoor moet van tevoren de Nikon-toepassing Wireless Mobile Utility worden geïnstalleerd en de beeldoverdracht worden ingesteld.

Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.