Duik diep en klim hoog met de nieuwe avontuurlijke COOLPIX-camera's

10 FEBRUARI 2015, AMSTERDAM
Samenvatting
Vandaag introduceert Nikon twee nieuwe waterdichte en schokbestendige camera's: de avontuurlijke COOLPIX AW130 en de veelzijdige COOLPIX S33, waarmee makkelijker dan ooit belevenissen in de natuur en onderwater vast te leggen zijn in prachtige foto's en Full HD-films.

De COOLPIX AW130 is gemaakt voor een actieve levensstijl. Wat gebruikers ook gaan doen, men kan de camera altijd meenemen. Zelfs onder water tot een diepte van 30m(1), wat overeenkomt met het Advanced Open Water-duikcertificaat, zonder dat een waterdichte behuizing nodig is. De camera is bovendien vorstbestendig tot -10oC, stofdicht en schokbestendig tot 2m(2). Met de handige NFC3-ondersteuning en ingebouwde Wi-Fi4 kunt u uw avonturen eenvoudig delen met vrienden, via uw smartapparaat.

Dankzij satelliet-tracking met ingebouwde GPS/GLONASS/QZSS-ondersteuning kunnen avontuurlijke fotografen hun reisroutes vastleggen en opnamelocaties sneller en met een nauwkeuriger lengte- en breedtegraad opslaan bij beelden. Maximaal 30 locaties kunnen worden opgeslagen op de ingebouwde wereldkaart, waarbij ook hoogte- en dieptegegevens kunnen worden toegevoegd.

Het heldere 24mm groothoekobjectief van f/2.8 is ideaal voor onderwateropnamen en met de snelle 5x optische zoom, uitbreidbaar tot 10x Dynamic Fine Zoom5, maakt u moeiteloos close-ups of detailopnamen op het land of in het water. Tevens is elke gebeurtenis vast te leggen in prachtig vloeiende Full HD-films Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland(1080/60i) met stereogeluid.

Voor wie op zoek is naar een alleskunner voor het hele gezin heeft Nikon de COOLPIX S33. Het dagelijks leven of vakanties zijn door ieder familielid prachtig vast te leggen. Deze camera is supersterk, eenvoudig te gebruiken en kan probleemloos worden meegenomen op zelfs de meest avontuurlijke reizen. Zwem met de camera tot een diepte van 10 m(1). Met de functie Gezichtsdetectie maken gebruikers zelfs onderwater de mooiste portretten. Zoom in op het onderwerp dankzij het objectief met 3x optische zoom, uitbreidbaar tot 6x Dynamic Fine Zoom5. De camera is schokbestendig tot 1,5 m(6), vorstbestendig tot -10oC en stofdicht, zodat u hiermee alles kunt vastleggen wat er op uw pad komt.

Omdat er menu's voor volwassenen en kinderen zijn, is deze camera geschikt voor het hele gezin. U kunt dus zorgeloos uw camera afstaan aan uw kinderen. Extra onderwerpstanden bieden hulp voor de beste instellingen door enkel de opnamesituatie te selecteren. De ingebouwde AF met doelopsporing vindt snel en nauwkeurig het onderwerp, waardoor uw opnamen altijd scherp en helder zijn. Maak familiefilms of film tijdens feesten in Full HD door eenvoudig op de filmknop te drukken. De camera is verkrijgbaar in diverse vrolijke kleuren, wat extra bijdraagt aan het plezier.

Elke gebeurtenis, overal

De COOLPIX AW130 is een camera voor een levensstijl zonder begrenzingen. De camera is diep onder water1 (tot 30 m) net zo betrouwbaar en gebruiksvriendelijk als hoog in de bergen bij extreme temperaturen tot -10oC. Met de Actiecontrole knop zijn instellingen eenvoudig aan te passen onderwater of zelfs met handschoenen aan. U scrolt gemakkelijk door de instellingen door de camera te kantelen. De krachtige VR zorgt ervoor dat beelden scherp en films vloeiend zijn, hoe oneffen het terrein ook is. De camera is schokbestendig tot 2 m(2), stofdicht en is daarom ideaal voor een actieve levensstijl.

Tijdens een vakantie aan het zwembad of een duik in zee komt de COOLPIX S33 pas echt tot zijn recht in het water1. Duik ermee tot wel 10 m diep en maak gebruik van de handige functie Gezichtsdetectie onder water. U kunt met een gerust hart op reis gaan naar elke locatie, want de camera is stofdicht, schokbestendig tot 1,5 m(6) en bestand tegen lage temperaturen tot -10oC. Deze camera is echter ook uitstekend geschikt als uw gezinsleven om een robuuste camera vraagt die tegen een stootje kan.

Eenvoudige bediening, uitzonderlijke beelden

U kunt beelden makkelijk delen, waar u ook naartoe gaat met de COOLPIX AW130. Gebruik de speciale Wi-Fi4-knop of tik met de camera tegen een apparaat met NFC-ondersteuning3 waarna u beelden direct kunt delen. U bent verzekerd van een voortreffelijke beeldkwaliteit dankzij een gevoelige beeldsensor van 16 megapixels en een helder 24mm groothoekobjectief van f/2.8 met 5x optische zoom, uitbreidbaar tot 10x Dynamic Fine Zoom5. Film verbluffend scherpe Full HD-films door eenvoudig een knop aan te raken en maak moeiteloos indrukwekkende intervalfilms van 10 seconden. Kadreer foto's en films probleemloos op het grote OLED-scherm van 7,5 cm/3,0 inch met 921.000 beeldpunten dat zeer goed zichtbaar is in direct zonlicht of onder water.

Prijs en beschikbaarheid

De COOLPIX AW130 is leverbaar in de kleuren zwart, blauw, oranje, camouflage en geel vanaf 26 februari 2015. De adviesprijs bedraagt € 359,-

De COOLPIX S33 is leverbaar in de kleuren wit, blauw, roze en geel vanaf 5 maart 2015. De adviesprijs bedraagt € 109,-

Overzicht van belangrijke kenmerken - COOLPIX AW130

Waterdicht tot op 30 m: Duik tot op de diepte van het Advanced Open Water-duikcertificaat1 zonder dat u een waterdichte behuizing moet gebruiken.

Bestand tegen avonturen: Ga tot het uiterste met uw camera: hij is schokbestendig tot 2 m(2), stofdicht en bestand tegen lage temperaturen tot -10oC.

NFC-ondersteuning en Wi-Fi-connectiviteit: Tik met de camera op een smartapparaat met NFC-ondersteuning3 of gebruik de Wi-Fi4-knop om direct beelden te delen.

NIKKOR-objectief met 5x optische zoom: Het 24-mm objectief van f/2.8 is ideaal voor onderwateropnamen en heeft 5x optische zoom, uitbreidbaar tot 10x Dynamic Fine Zoom5.

Ingebouwde GPS/GLONASS/QZSS-ondersteuning: Sla opnamelocaties op bij uw foto's, sneller en met nauwkeuriger gegevens over lengte- en breedtegraad.

CMOS-beeldsensor van 16 MP met belichting via de achterzijde: De sensor presteert uitstekend en produceert heldere gedetailleerde beelden met weinig ruis, zelfs onder water of bij weinig licht.

Krachtige VR (vibratiereductie): Corrigeert cameratrilling in situaties met veel beweging of tijdens het zoomen en zorgt zo voor scherpere beelden.

Intervalfilm: Maak een indrukwekkende intervalfilm van 10 seconden waarbij u enkel het onderwerp hoeft te selecteren.

Overzicht van belangrijke kenmerken - COOLPIX S33

Robuust en betrouwbaar: U kunt de camera overal mee naartoe nemen: hij is stofdicht, waterdicht1 tot op 10 m, bestand tegen lage temperaturen tot -10oC en schokbestendig tot 1,5 m(6).

CMOS-sensor van 13 MP: Met een sensor die optimaal gebruikmaakt van zijn megapixels bent u verzekerd van heldere foto's met scherpe details, ideaal voor uitvergrotingen.

Menu's voor volwassenen en kinderen: Standaard wordt een eenvoudig menu voor kinderen gebruikt, maar met Alle menuopties kunt u simpel overschakelen op een menu voor volwassenen, zodat de camera door het hele gezin kan worden gebruikt.

NIKKOR-objectief met 3x optische zoom: Leg een glimlach of leuke gezichtsuitdrukking vast met het groothoekobjectief met 3x optische zoom, uitbreidbaar tot 6x Dynamic Fine Zoom5.

Full HD-films: Waar u ook gaat, u kunt elke gebeurtenis vastleggen in vloeiende Full HD-films (1080/30p) via een speciale filmopnameknop.

Gezichtsdetectie onder water: De technologie voor gezichtsdetectie detecteert automatisch gezichten en ontspant de sluiter: maak portretten onder water en blijf droog.

Gemakkelijk hanteerbaar: Dankzij zijn ronde vormen kunnen jonge fotografen de camera makkelijk goed vasthouden en uitstekende resultaten krijgen. Bovendien zorgt een wisvergrendeling dat foto's niet per ongeluk worden verwijderd.

VOETNOOT:

1De waterdichtheid van de camera is equivalent met JIS/IEC-klasse 8 (IPX8) en de stofdichtheid met IEC/JIS-klasse 6 (IP6X).

2De camera is geslaagd voor een interne test van Nikon (waarbij men de camera heeft laten vallen vanaf een hoogte van 210 cm op een triplex plaat van 5 cm dik) en voldoet daarmee aan MIL-STD 810F Method 516.5-Shock.

3Near Field Communication (NFC) werkt met compatibele smartphones en tablets met AndroidTM (Android 4.0 of hoger). Hiervoor moet van tevoren de Nikon-toepassing Wireless Mobile Utility worden geïnstalleerd en de beeldoverdracht worden ingesteld.

4Hiervoor moet de Nikon-toepassing Wireless Mobile Utility (compatibel met iOS en AndroidTM) op het smartapparaat worden geïnstalleerd.

5De vergroting van Dynamic Fine Zoom wordt berekend op basis van de maximale groothoekpositie van de optische zoom.

6De camera is geslaagd voor een interne test van Nikon (waarbij men de camera heeft laten vallen vanaf een hoogte van 1,5 m op een triplex plaat van 5 cm dik) en voldoet daarmee aan MIL-STD 810F Method 516.5-Shock.

Citaten
"De COOLPIX AW130 kan extreme omstandigheden aan, maar is ook uitermate geschikt voor alledaagse situaties. De camera voelt zich thuis in de stad, maar ook diep onder water1 tot een diepte van wel 30 meter. Bovendien kunt u uw beelden dankzij ingebouwde Wi-Fi4 en NFC3-ondersteuning direct delen met vrienden en familie, waar u ook bent. Met deze camera brengt u al uw avonturen veilig naar huis in prachtige beelden en scherpe Full HD-films." Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland
"Onze nieuwe COOLPIX S33 is een echte gezinscamera, welke je ook zonder problemen aan je kinderen kunt toevertrouwen. Deze camera kan namelijk tegen een stootje. Ervaar hoe leuk het is om foto’s te maken in en rond het water. Deze camera kan namelijk 10 meter onder water. Het mooiste is zijn eenvoud, met menu's voor volwassenen en kinderen, zodat iedereen prachtige opnamen kan maken. Uw familie- en vakantiefoto’s zullen nooit meer hetzelfde zijn." Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.