Leg het leven vast met de nieuwe COOLPIX P610, L840 en L340 met krachtige zoom

10 FEBRUARI 2015, AMSTERDAM
Samenvatting
Vandaag kondigt Nikon drie nieuwe modellen aan in het COOLPIX bridge-camerasegment die uitzonderlijke prestaties bieden. Krachtige zoom, van macro tot super-tele, in een handzame behuizing.

De COOLPIX P610 biedt een verbazingwekkende 60x optische zoom die is uit te breiden tot 120x Dynamic Fine Zoom1. Dankzij de nieuwe terugkeerzoomknop verliezen fotografen nooit het onderwerp uit het oog tijdens het inzoomen. Vernieuwde vibratiereductie beperkt bewegingsonscherpte en werkt ook tijdens het filmen. Een grote kantelbare monitor met een hoge resolutie inspireert tot het fotograferen vanuit creatieve standpunten. Met de handige ingebouwde GPS en de wereldkaart zijn opnamelocaties nauwkeurig bij te houden. Met de filmopnameknop schakelt men eenvoudig over van foto’s naar Full HD-films (1080/60p). Met de nieuwe Time-Lapse functie, met instellingen zoals stadsgezichten en sterrensporen, wordt tijdsverloop in een indrukwekkend kort filmpje weergegeven. Daarnaast kunnen beelden direct gedeeld worden via ingebouwde Wi-Fi2 en NFC3-ondersteuning; tik eenvoudig met de camera op een smartapparaat3 om beelden over te zetten.

Met de COOLPIX L840 is het gemakkelijk krachtig inzoomen met maar liefst 38x optische zoom die is uit te breiden tot 76x Dynamic Fine Zoom1. Perfecte foto’s maken is eenvoudig met de Automatische onderwerpselectie. Beelden kunnen direct gedeeld worden via ingebouwde Wi-Fi2 en NFC3-ondersteuning. Voor extra creatieve foto’s is er de grote kantelbare lcd-monitor waarmee u unieke standpunten creëert. De camera wordt van stroom voorzien door gemakkelijk verkrijgbare AA-batterijen.

De COOLPIX L340 heeft een klassieke vormgeving in een compacte behuizing. Dankzij de 28x optische zoom die is uit te breiden tot 56x Dynamic Fine Zoom1, komt u midden in de actie terecht. Overschakelen van fotograferen naar filmen is een koud kunstje dankzij de filmopnameknop. Krachtige vibratiereductie zorgt in alle omstandigheden voor scherpe opnamen en vloeiende films. De bediening is eenvoudig, de grote lcd-monitor biedt een fantastisch helder beeld voor kadrering en weergave. De camera wordt van stroom voorzien door gemakkelijk verkrijgbare AA-batterijen.

Rijke details, direct delen

De uitzonderlijke zoomkrachten van deze nieuwe camera’s zijn verpakt in een compacte camerabody. De zeer hoge optische zoom varieert van 60x in de COOLPIX P610 tot 38x in de COOLPIX L840 en 28x in de COOLPIX L340 en is uit te breiden tot een dubbele capaciteit met Dynamic Fine Zoom1. Van macro-opnamen tot opnamen van landschappen op grote afstand of van de nachtelijke hemel, deze camera's maken dat allemaal mogelijk. Wanneer gebruikers een spectaculaire opname hebben gemaakt, is deze met de COOLPIX P610 en COOLPIX L840 direct te delen via ingebouwde Wi-Fi2 en NFC3-ondersteuning.

Creatieve kadrering, unieke visie

Dankzij de kantelbare monitor kunnen fotografen met de COOLPIX P610 en de COOLPIX L840 gemakkelijk nieuwe perspectieven verkennen. Maak vanuit een laag standpunt opnamen vanaf de ooghoogte van dieren of gebruik een hoog standpunt om over een menigte of een natuurlijk obstakel heen actie in de verte vast te leggen. Wanneer men liever door een zoeker fotografeert dan beschikt de COOLPIX P610 over een heldere elektronische zoeker die automatisch overschakelt wanneer men met het oog in de buurt komt. De grote monitor van de COOLPIX L340 biedt zelfs in direct zonlicht en bij weinig licht een uitstekend zichtbaar beeld, zodat u gemakkelijk de perfecte compositie kunt bepalen.

Prijs en beschikbaarheid

De Nikon COOLPIX P610 is leverbaar in het zwart vanaf 19 februari 2015. De consumentenadviesprijs bedraagt €439, - .

De Nikon COOLPIX L840 is leverbaar in het zwart vanaf 26 februari 2015. De consumentenadviesprijs bedraagt €259, - .

De Nikon COOLPIX L340 is leverbaar in het zwart vanaf 26 februari 2015. De consumentenadviesprijs bedraagt €179, - .

Overzicht van belangrijke kenmerken - P610

NIKKOR-objectief met 60x optische zoom: de 60x optische zoom biedt een uitstekende dekking (24-1440 mm) die kan worden uitgebreid tot 120x Dynamic Fine Zoom1.

Optische VR (vibratiereductie) met dubbele detectie: het verbeterde vibratiereductiealgoritme gaat cameratrilling tegen bij teleopnamen uit de hand.

Ingebouwde Wi-Fi en NFC-ondersteuning: deel opnamen direct met één druk op de Wi-Fi2-knop of door met uw NFC-compatibele3 camera op een smartapparaat te tikken3.

Ingebouwde GPS/GLONASS/QZSS: via de internationale satellietsystemen van GPS/GLONASS/QZSS ontvangt u tijdens het maken van opnamen snelle en gedetailleerde locatie-informatie.

CMOS-beeldsensor van 16 MP met belichting via de achterzijde: heldere en scherpe beelden met weinig ruis zijn gemakkelijk te realiseren dankzij de uiterst gevoelige beeldsensor.

Full HD-films: neem met één druk op de knop supervloeiende HD-films (1080/60p) op met geluid van hoge kwaliteit; de microfoon verandert van richting tijdens het zoomen.

Grote kantelbare lcd-monitor: verken creatieve standpunten en maak plezierig en gemakkelijk zelfportretten met de kantelbare monitor van 7,5 cm/3,0 inch met een hoge resolutie van 921.000 beeldpunten.

Overzicht van belangrijke kenmerken - L840

NIKKOR-objectief met 38x optische zoom: leg elk detail vast met de 38x optische zoom die is uit te breiden tot 76x Dynamic Fine Zoom1 en die dekking biedt van 22,5 tot 855 mm.

Ingebouwde Wi-Fi en NFC-ondersteuning: houd uw sociale contacten bij door opnamen te delen met één druk op de Wi-Fi2-knop of door met uw NFC-compatibele3 camera op uw smartapparaat te tikken3.

CCD-beeldsensor van 16 MP met belichting via de achterzijde: scherpe opnamen met duidelijke details zijn gewaarborgd, zelfs wanneer u opnamen maakt in omstandigheden met weinig licht.

Kantelbare lcd-monitor van 7,5 cm/3,0 inch met 921.000 beeldpunten: probeer een nieuw perspectief uit met de kantelbare monitor door vanuit een laag standpunt vanaf de ooghoogte van een kind of vanuit een hoog standpunt over een menigte heen opnamen te maken.

Standen Maan en Vogels bekijken: de Automatische onderwerpselectie kiest automatisch de juiste instellingen voor moeilijk vast te leggen onderwerpen, zodat u gemakkelijk opnamen van de maan en van vogels kunt maken.

Full HD-films: u schakelt met één druk op de knop eenvoudig over van foto's op vloeiende Full HD-films (1080/60i) die u tijdens weergave kunt bewerken.

Overzicht van belangrijke kenmerken - L340

NIKKOR-objectief met 28x optische zoom: leg alle actie vast met de 28x optische zoom die is uit te breiden tot 56x Dynamic Fine Zoom1 en die dekking biedt van 22,5 tot 630 mm.

Eenvoudige bediening: een comfortabele greep en gemakkelijk geplaatste knoppen zorgen voor een intuïtieve en natuurlijk aanvoelende bediening.

CCD-beeldsensor van 20 MP: de gevoelige beeldsensor biedt beelden met scherpe en heldere details, zodat ze perfect zijn voor uitvergrotingen of posters.

Groothoekdekking: u bent in het dagelijkse leven of tijdens evenementen altijd dicht bij de actie met het zoomobjectief dat dekking van groothoek tot tele biedt.

HD-films: maak films van speciale momenten. Met een speciale filmopnameknop schakelt u van fotograferen gemakkelijk over op HD-films (720p) opnemen.

AF met doelopsporing: uw foto's zijn altijd scherp omdat AF met doelopsporing snel en nauwkeurig uw onderwerp vindt en automatisch scherpstelt.

1De vergroting van Dynamic Fine Zoom wordt berekend op basis van de maximale groothoekpositie van de optische zoom.

2Hiervoor moet de Nikon-toepassing Wireless Mobile Utility (compatibel met iOS en AndroidTM) op het smartapparaat worden geïnstalleerd.

3Near Field Communication (NFC) werkt met compatibele smartphones en tablets met AndroidTM (Android 4.0 of hoger). Hiervoor moet van tevoren de Nikon-toepassing Wireless Mobile Utility worden geïnstalleerd en de beeldoverdracht worden ingesteld.

Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.