De 5 meest fotogenieke plekken van Groningen

De Martinitoren meest geliefd onder fotografen in Groningen-stad

20 NOVEMBER 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Het is echt niet nodig om ver te reizen voor goede architectuurfoto’s. Nederlandse steden bieden prachtige moderne en oude architectuur om je te laten inspireren tot het maken van de mooiste foto’s. Groningen is zo’n bestemming met het oude centrum en de Martinitoren. Wanneer je een gebouw mooi wilt fotograferen, is het slim om te onderzoeken op welke tijdstippen de zon het gebouw het voordeligst beschijnt via Google Maps. Ook een statief helpt bij het maken van betere foto’s. Maar wat zijn de mooiste plekken en onderwerpen om te fotograferen in Groningen en hoe maak je dan de mooiste foto’s? Uit de bezoeken aan ‘Nikon Spots’, het sociale platform van Nikon waar fotografen hun meest fotogenieke plekken kunnen delen, blijkt dat de top 5 spots in Groningen er als volgt uit ziet:

1.Martinitoren, Jan de Boer

2.Gouden bocht van Groningen, Piet Driessen

3.Oude korenbeurs met der AA-kerk, Piet Driessen

4.Menzis gebouw, Piet Driessen

5.Universiteit Groningen, Peter Laarakker


Over Nikon Spots

Alle Nikon fotografen, zowel hobby fotografen als Nikon Professionals, kunnen hun favoriete Nikon Spots in Nederland delen via http://nikonspots.com/. Alle foto’s binnen Nikon Spots zijn voorzien van EXIF data (camera instellingen) geo-tags (voor weergave op de google-map) en nog belangrijker elke foto is voorzien van één of meerdere handige fotografietips. Met behulp van deze tip(s) kan iedereen op die betreffende locatie het beste uit de camera en foto halen. Met behulp van de kennis en kunde van deelnemende Nikon fotografen wordt jouw fotografie naar een hoger niveau getild.

Met de handige app (IoS en Android) maar ook met de handige Layar app heb je je eigen fotografiecoach en algemene fotografie-inspiratie dus altijd binnen handbereik. Laat je inspireren of inspireer anderen via Nikon Spots. Upload of bekijk Nikon spots via www.nikonspots.com.

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.