Inschrijving Nikon European Film Festival geopend

Wedstrijd voor korte films mede mogelijk gemaakt door Raindance en Asia Argento

08 OKTOBER 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
1 oktober is de inschrijving geopend van het eerste Nikon European Film Festival, georganiseerd door Nikon in samenwerking met onafhankelijke filmorganisatie Raindance en Asia Argento op https://www.nikonfilmfestival.com/. Deze wedstrijd daagt filmliefhebbers en professionals uit om een korte film van maximaal 140 seconden te maken met het thema 'A Different Perspective'.

Elke filmmaker kan iets anders over dezelfde ervaring overbrengen. Binnen dit thema wordt deelnemers gevraagd een perspectief te kiezen met betrekking tot hun mening over een onderwerp, hun relatie met het vertelde verhaal en de fysieke positie waaruit zij het observeren. Er worden prijzen uitgereikt in de categorieën 'Best Narrative', voor het beste verhaal verteld vanuit een uniek perspectief, en 'Technical Excellence', voor het meest creatieve gebruik van materiaal. De Grand Prix gaat naar de beste combinatie van beide. Alle inzendingen worden beoordeeld door een jury met voorzitter Asia Argent onder meer bekend als actrice en regisseuse van films als Scarlet Diva (2000), The Heart Is Deceitful Above All Things (2004) en recent, Misunderstood (2014), genomineerd voor de categorie Un Certain Regard section tijdens het 2014 Cannes Film Festival.Online inzenden is mogelijk van 1 oktober tot 3 december 2014.

In navolging van de lancering van de Nikon D750 en Nikon D810 eerder dit jaar, die steeds meer worden gebruikt als standaarduitrusting door professionals uit de filmindustrie, zegt Dirk Jasper, Manager Professional Products bij Nikon Europe: "Het Nikon European Film Festival is een fantastische kans voor ontluikende en professionele filmmakers om hun talent te laten zien en we kijken uit naar wat in 140 seconden kan worden bereikt. Deze wedstrijd biedt een geweldig platform voor nieuw filmtalent met een jury bestaande uit experts uit de industrie en een ongelofelijke prijs om te netwerken op het Cannes Film Festival* voor de winnaar van de Grand Prix. We hopen dat niet alleen de jury onder de indruk is van de inzendingen, maar dat ook Nikon-fans worden geïnspireerd om meer films te maken."

Asia Argento, voorzitter van de jury: "Ik ben zo blij om onderdeel uit te maken van het Nikon European Film Festival en ik kijk uit naar het beoordelen van verbazingwekkende en weldoordachte creatieve uitingen met dit korte format van 140 seconden. Moderne technologieën maken het voor meer mensen dan ooit mogelijk om films te maken en Nikon inspireert zowel bestaand als nieuw talent."

Raindance, het wereldwijd bekende onafhankelijke filmfestival, ondersteunt het festival en neemt een schat aan kennis en ervaring mee. Filmproducer en grondlegger van het Raindance Film Festival, Elliot Grove, zegt "Het thema ‘A Different Perspective’ brengt een format tot leven waardoor wij continu worden verrast en vanuit ons perspectief zijn er weinig merken die voldoen aan het karakter van de korte film zoals Nikon dat doet. Nikon is een bekende naam die een grote rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van beeldverwerking. We zijn trots om geassocieerd te worden met de toewijding van Nikon aan het produceren van materiaal wat ervoor zorgt dat videografen hun creatieve visie op beeld krijgen."

Categorieën en prijzen

De winnaar van de Grand Prix die wordt gekozen door de jury ontvangt een Nikon D810 en een volledig verzorgde reis van een week naar het Cannes Film Festival in mei 2015 als de bijzondere introducé van Raindance om te netwerken*. De twee winnaars van de subcategorieën 'Best Narrative' en 'Technical Excellence' ontvangen ieder een Nikon D750 en 3.000 euro aan prijzengeld en de winnaar van 'Best Student Entry' ontvangt een Nikon D750 en 2.000 euro aan prijzengeld. De winnende filmmaker in de categorie 'Best Film as Voted for by the Public' ontvangt een Nikon D750 om daarmee aan toekomstige projecten te werken.

Toelatingscriteria

  1. Alle deelnemers moeten zich registreren voordat zij hun film uploaden
  2. Films moeten Engels gesproken zijn of Engelse ondertiteling bevatten
  3. Films mogen niet langer dan 140 seconden en niet korter dan 30 seconden zijn
  4. Alle films moeten zijn opgenomen in HD-format
  5. Eén film per deelnemer
  6. De film mag niet aan andere filmwedstrijden deelnemen of hebben gewonnen
  7. Deelna me is mogelijk voor alle leeftijden, maar deelnemers jonger dan 16 jaar moeten op verzoek schriftelijke toestemming tonen van ouder of voogd
  8. De films kunnen met elk apparaat worden gefilmd
  9. Alle winnaars tekenen een gebruiksrechtenovereenkomst
  10. Alle deelnemers dienen akkoord te gaan met de voorwaarden met betrekking tot inhoudsbeperkingen (bijvoorbeeld seksuele scènes, geweld, religie, handelsmerken, criminaliteit enzovoort)

*Mogelijke veranderingen voorbehouden. 

Afbeeldingen
Video's
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.