Deel de beste selfies eenvoudig met de Nikon COOLPIX S6900

12 SEPTEMBER 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Nikon introduceert vandaag de ultieme selfiecamera waarmee u perfecte zelfportretten kunt delen: de Nikon COOLPIX S6900. Met een kantelbaar lcd-scherm en een ontspanknop op de voorkant van de camera is het leuk en makkelijk om de perfecte pose vast te leggen. Portretten zijn een gegarandeerd succes dankzij glamoureffecten die tijdens de opname kunnen worden toegevoegd. Delen is supersimpel met ingebouwde Wi-Fi* en de NFC-technologie**. Hiermee kunt u beelden overzetten door met de camera tegen een compatibel smartapparaat te tikken en zo uw foto’s direct op sociale media te posten.

Bij bewegingssturing gebruikt u handbewegingen om te bepalen wanneer u een foto maakt of een Full HD-filmopname start, waarbij u kunt kiezen tussen twee schermpictogrammen. De krachtige 12x optische zoom is uitbreidbaar tot 24x Dynamic Fine Zoom*** waardoor u dichterbij de actie komt.

 Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland zegt hierover: "Met het kantelbare lcd-scherm en de ontspanknop aan de voorzijde heeft u alles wat u nodig heeft voor de perfecte selfie. Verbaas uw vrienden ook bij het maken van een groepsfoto: zet de camera stevig neer met behulp van de ingebouwde standaard en gebruik bewegingssturing om de foto te maken wanneer u klaar staat. U hoeft niet meer te rennen terwijl de zelfontspanner aftelt! En dankzij Wi-Fi1 en NFC2-technologie kunt u de beste selfie snel delen en direct uploaden naar sociale netwerken."

Handsfree opnamen

Het grote, kantelbare Clear Color-aanraakscherm van 7,5 cm/3 inch met 460.000 beeldpunten klapt naar buiten. Hierdoor kunt u onder alle hoeken de ideale compositie samenstellen. Zet de camera in de juiste positie met het scherm naar u toe gedraaid om een foto of Full HD-film van uzelf te maken terwijl u bezig bent met uw favoriete hobby of presentatie. Dit kan zelfs zonder de camera aan te raken met behulp van bewegingssturing. Een handige teller geeft precies aan wanneer de opname begint.

Schitterende, altijd smaakvolle selfies

Leg de perfecte gezichtsuitdrukking vast met snelle continu-opnamen van maximaal 8 beelden per seconde. Gebruik de Glamourstand tijdens het fotograferen en selecteer vier effecten op het aanraakscherm (Huid verzachten, Poeder, Zacht en Superlevendig) en bekijk het effect live. Voor het toepassen van effecten nadat u de foto heeft gemaakt gebruikt u de Glamour-retouchering. Hiermee kunt u huidtinten verzachten, tanden witter maken en zelfs make-up toevoegen. In de stand Zelf-collage is het alsof u in een pasfotoautomaat staat, omdat u meerdere opnamen met verschillende gezichtsuitdrukkingen kunt maken, die vervolgens worden samengevoegd tot één fotomontage. In deze stand heeft u de keuze uit een collage van 4 of 9 foto’s.

Supersnel delen

Aangezien u direct verbinding kunt maken met uw smartapparaat, kunt u uw selfies direct op sociale media plaatsen. Met een speciale Wi-Fi1-knop kunt u direct Wi-Fi inschakelen. NFC2-ondersteuning voor compatibele smartapparaten betekent dat u beelden kunt overzetten door eenvoudig met de camera tegen het smartapparaat te tikken. U kunt foto's of video's voorselecteren, zodat ze automatisch worden overgezet wanneer u een NFC-verbinding gebruikt. Als het om één opname gaat, kunt u de foto die wordt getoond in de weergavestand direct overzetten door op de Wi-Fi-knop te drukken. U kunt het smartapparaat ook als afstandsbediening voor de camera gebruiken met behulp van de Nikon WMU-app. Hiermee kunt u ook de GPS gegevens synchroniseren, zodat u de opnamelocatie aan de overgezette beelden kunt toevoegen.

Eenvoudige bediening, uitzonderlijke beelden

Profiteer van een flexibel lensbereik met een groothoekdekking (25-300 mm) die perfect is voor groepsfoto's dankzij het NIKKOR-objectief met 12x optische zoom, uitbreidbaar tot 24x Dynamic Fine Zoom3. Tevens is het mogelijk om extreme close-ups te maken in de macro-stand tot op 2 cm van het onderwerp. De gevoelige CMOS-sensor van 16 megapixels met belichting via de achterzijde zorgt er samen met de EXPEED C2-processor en de hoge ISO-lichtgevoeligheid voor dat u altijd scherpe beelden krijgt, perfect voor foto's van feestjes en opnamen bij weinig licht. AF met doelopsporing vindt automatisch het onderwerp en stelt op de juiste plaats scherp. Hybride vibratiereductie (VR) over vier assen is zeer effectief in het tegengaan van bewegingsonscherpte als u bijvoorbeeld een film opneemt tijdens het wandelen. Kies eenvoudig uit één van de 20 onderwerpstanden die het meest geschikt is voor de situatie. De camera kan ook zelf de situatie beoordelen via de Automatische onderwerpselectie.

Leuke effecten om verschillende versies te delen

Met Selectie verzachten kunt u achteraf de achtergrond vervagen. Gebruik het gevoelige aanraakscherm om dit stijlvolle 'bokeh'-effect te creëren. Wanneer u tijdens de weergave met uw vinger aangeeft welk deel van het beeld scherp moet zijn, wordt alles erbuiten automatisch onscherper gemaakt. In de stand Sneleffecten kunt u speciale effecten toevoegen zoals Zacht portret of Spiegelen en direct live het resultaat bekijken tijdens de opname. U kunt uw beelden ook achteraf tot leven brengen door te experimenteren met 33 verschillende effecten, variërend van Selectieve kleur tot Speelgoedcamera, Cross-process, Schilderij en Nostalgisch sepia. U kunt foto's makkelijk direct in de camera bewerken voordat u ze deelt.

Prijs en beschikbaarheid

De COOLPIX S6900 is beschikbaar in de kleuren zwart en wit, vanaf 16 oktober, voor een adviesprijs van €249,-.

Overzicht van belangrijke kenmerken

Kantelbaar lcd-scherm: kantelbaar Clear Color-aanraakscherm van 7,5 cm/3 inch met 460.000 beeldpunten dat naar buiten openklapt voor unieke composities.

Ingebouwde camerastandaard: houd de camera stabiel tijdens zowel verticale als horizontale opnamen en creëer de perfecte compositie voor groepsfoto's.

Selfie-ontspanknop: aan de voorkant van de camera bevindt zich een ontspanknop voor het eenvoudig maken van selfies.

Ingebouwde Wi-Fi: zet foto's makkelijk over naar een smartapparaat1 met de speciale Wi-Fi1-knop.

Ondersteuning van NFC (Near Field Communication): deel foto's en films met een smartapparaat met NFC-functie2 door eenvoudig met de camera te tikken.

CMOS-sensor van 16 MP met belichting via de achterzijde: in combinatie met de EXPEED C2-processor legt de gevoelige beeldsensor heldere beelden vast bij elk soort licht.

NIKKOR-objectief met 12x optische zoom: groothoekdekking (25-300 mm) die perfect is voor groepsfoto's, uitbreidbaar tot 24x Dynamic Fine Zoom3.

Bewegingssturing: gebruik handbewegingen om te bepalen wanneer u een foto maakt of een filmopname start, waarbij u kunt kiezen tussen twee schermpictogrammen.

Full HD-films: leg momenten vast op video van 1080p/60i met optische zoom en stereogeluid.

Stand Sneleffecten: pas leuke bewerkingen op foto's toe door speciale effecten als Zacht portret of Spiegelen direct na de opname met één tik op een knop toe te voegen.

33 soorten effecten: breng uw beelden achteraf tot leven met 33 verschillende effecten, variërend van Selectieve kleur tot Speelgoedcamera, Cross-process, Schilderij en Nostalgisch sepia.

Stand Zelf-collage: doe alsof u in een pasfotoautomaat staat en maak maximaal negen opnamen met verschillende gezichtsuitdrukkingen die vervolgens worden samengevoegd tot één fotomontage.

Selectie verzachten: laat een onderwerp afsteken met een 'bokeh'-effect door aan te geven welk deel scherp moet zijn, waarna de achtergrond automatisch onscherp wordt gemaakt.

AF met doelopsporing: de snelle en nauwkeurige autofocus identificeert automatisch het onderwerp en stelt erop scherp.

20 onderwerpstanden: laat de camera automatisch de optimale instellingen voor de gekozen onderwerpstand selecteren of laat hem helemaal zijn eigen gang gaan met Automatische onderwerpselectie.

Glamour-retouchering: bewerk uw portretfoto's achteraf om huidtinten te verzachten, tanden witter te maken en zelfs make-up toe te voegen, zodat iedereen er altijd prachtig uitziet.

Glamourstand: pas maximaal vier effecten toe tijdens de opname (Huid verzachten, Poeder, Zacht en Superlevendig) en pas het effect aan terwijl u het resultaat controleert.

Vermindering van bewegingsonscherpte: hybride vibratiereductie (VR) over vier assen is zeer effectief bij het tegengaan van cameratrilling, zodat u altijd vloeiende, scherpe films krijgt.

Hoge ISO-lichtgevoeligheid (125-6400): fantastische resultaten zijn gegarandeerd wanneer u snelbewegende onderwerpen fotografeert of feestfoto's maakt bij weinig licht.

Eenvoudig panorama 360o/180o: u kunt nu elk indrukwekkend landschap prachtig vastleggen door de camera verticaal of horizontaal te bewegen om zo dynamische panorama's te creëren.

Snelle continu-opnamen: leg vluchtige gezichtsuitdrukkingen moeiteloos vast met een hoge opnamesnelheid van maximaal 8 beelden per seconde.

Snel opladen via USB: u kunt de accu snel en gemakkelijk opladen via de USB aansluiting, zodat u altijd gereed bent om een opname te maken.

EXPEED C2: Nikon's krachtige beeldverwerkingssysteem staat garant voor een zeer snelle werking, uitstekende prestaties bij een hoge gevoeligheid en uitzonderlijke beeldkwaliteit.

Nikon Image Space: Nikon-gebruikers profiteren van 20 GB gratis online opslagruimte in de cloud met onze speciale Nikon-site voor het delen van beelden, www.nikonimagespace.com.

*Hiervoor moet de Nikon-toepassing Wireless Mobile Utility (compatibel met iOS en AndroidTM) op het smartapparaat worden geïnstalleerd.

**Near Field Communication (NFC) werkt met compatibele AndroidTM-smartphones en -tablets. Hiervoor moet van tevoren de Nikon-toepassing Wireless Mobile Utility worden geïnstalleerd en de beeldoverdracht worden ingesteld.

***Dynamic Fine Zoom kan 2x verder inzoomen dan het grootst mogelijke optische telebereik, terwijl de maximale beeldresolutie behouden blijft.  

Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.