Nikon COOLSHOT: introductie van betaalbare laser rangefinder voor de Nederlandse golfmarkt

22 MEI 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
De Britse topgolfer Ian Poulter zweert er bij. En ook Ruud Bos, de Nederlandse golfprofessional en coach van topgolfers waaronder Nationaal Kampioen Dewi Weber, gaat de baan niet meer op zonder zijn Nikon COOLSHOT laser rangefinder. Sinds de NGF het gebruik van rangefinders toestaat tijdens officiële wedstrijden, denkt menig amateurgolfer na over de aanschaf van een goede en betaalbare afstandsmeter. Reden voor Nikon om de golfmarkt te betreden met een nieuw kwaliteitsproduct. De Nikon COOLSHOT laser rangefinder is in alle winkels van JUMBO Golf verkrijgbaar.

Compacte lichtgewicht & cool design
De Nikon COOLSHOT is compact, licht en heeft een ergonomisch design. “Mijn vorige rangefinder was lang niet zo mooi als deze; ik vind de naam dan ook goed gekozen. Het is een cool ontwerp,” aldus Ruud Bos die momenteel professional is op Almeerderhout en Naarderbos . “Hij ligt lekker in de hand en is makkelijk te gebruiken. Je kunt snel en nauwkeurig de afstand meten naar de vlag, zonder enig probleem.”

Dat is te danken aan de unieke scanfunctie (scant 8 seconden met 1 druk op de knop). Ook nieuw is het automatische licht sensitieve, LED display. Het geeft een duidelijk en helder beeld, onder alle lichtcondities. Objecten worden tot 6 x dichterbij gehaald.

Ruud vindt het gebruik van de rangefinder belangrijk voor iedere slag: “Als je continue feedback krijgt hoever je de bal werkelijk geslagen hebt, dan weet je gaandeweg niet alleen hoever je slaat maar ook hoe je de lengte in je slagen tot 1 á 2 meter kunt controleren. Verder is het heel handig dat je ook achter bepaalde hindernissen zoals bunkers haarscherp kunt zien hoeveel ruimte je nog hebt. Dat maakt de keuze voor de juiste club veel gemakkelijker.” De Nikon COOLSHOT is volledig waterproof en heeft een rubberen buitenlaag om de duurzaamheid te verhogen.

Belangrijkste kenmerken:
- Compact, lichtgewicht en ergonomisch

- Accuraat meten van 10 tot 550 meter

- Met 1 druk op de knop levert de Coolshot een scanfunctie van 8 seconden

- First Target Priority- LED licht sensitief, ook in donkere condities

- Waterproof (tot aan 1 meter voor max. 10 minuten)

- Batterijkamer is waterdicht

- Bestendig tegen temperaturen tussen –10°C tot +50°C

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.