I AM FAST AND STYLISH

Maak altijd indruk met de zeer snelle en compacte Nikon 1 S2

14 MEI 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Vandaag breidt Nikon haar groeiende assortiment snelle, handzame Nikon 1-systeemcamera's uit met de prachtig ogende Nikon 1 S2. Deze mooie, opvallende camera heeft alles wat nodig is om actiemomenten vast te leggen en is niet alleen eenvoudig om te bedienen, maar ook een lust voor het oog.

Nikon’s bliksemsnelle geavanceerde hybride autofocussysteem stelt probleemloos scherp op zelfs de snelste onderwerpen en dankzij de hoogste beeldsnelheden bij continu-opnamen1 biedt de Nikon 1 S2 een supersnelle timing. Nikon’s wereldberoemde EXPEED-beeldverwerking, de CMOS-sensor van 14,2 megapixels en het grote lichtgevoeligheidsbereik van ISO 200–12.800 maken het mogelijk elk moment in prachtige details vast te leggen, terwijl fotografen met Nikon’s nieuwe functie Creatief palet elk beeld direct een artistiek tintje kunnen geven met diverse creatieve filters.

De Nikon 1 S2 produceert niet alleen indrukwekkende foto's, maar kan net zo goed uit de voeten als het gaat om film. Met nieuwe, gemakkelijk te gebruiken filmstanden zijn films eenvoudig voorzien van extra flair en de nieuwe functie Automatische beeldopname maakt automatisch perfecte hoge resolutie foto's tijdens het filmen. De Nikon 1 S2 is volledig compatibel met het groeiende assortiment 1 NIKKOR-objectieven zodat gebruikers de vrijheid hebben om makkelijk van perspectief te veranderen.

Verbluffende snelheid, schitterende actie
Fotografeer sneller en scherper dan ooit tevoren: de Nikon 1 S2 is gemaakt om momenten vast te leggen die in een oogwenk voorbij zijn en stelt zeer snel en nauwkeurig scherp op de actie. De camera is sneller dan een spiegelreflexcamera en biedt zeer hoge snelheden bij continu-opnamen, tot wel 20 beelden per seconde met continue autofocus. Elk vluchtig moment wordt met uiterste precisie vastgelegd dankzij het hybride AF-systeem van Nikon 1, dat 135 autofocuspunten gebruikt om snel scherp te stellen op het onderwerp. Het AF systeem zorgt ervoor dat zelfs onder moeilijke lichtomstandigheden foto’s met opmerkelijk scherpe details mogelijk zijn. Samen met het 1 NIKKOR 11–27.5mm f/3.5–5.6 zoomobjectief staat u altijd klaar om onverwachte momenten vast te leggen.

Filmmagie
Met slechts één druk op de knop start de opname van prachtige Full HD-films. De Nikon 1 S2 is een slimme keus voor zorgeloos filmen: de camera maakt vloeiende actie-opnamen waaraan u met gemak een vleugje filmmagie toevoegt en zo indruk maakt op uw publiek. Net als met alle Nikon 1-camera's zijn met de Nikon 1 S2 tijdens het filmen foto’s in hoge resolutie te maken door eenvoudig op de ontspanknop te drukken. Nikon's nieuwe functie Automatische beeldopname analyseert elk beeld en maakt automatisch foto's wanneer de omstandigheden optimaal zijn. Met nieuwe filmstanden kunnen eenvoudig boeiende filmpjes gemaakt worden: verlevendig straatscènes met Versneld afspelen, creëer een stop-motion effect met Jump-cut of maak korte, expressieve 4-secondenfilms (u kunt er acht samenvoegen).

Eenvoudige bediening, schitterende resultaten
De Nikon 1 S2 is zeer eenvoudig te bedienen. Met deze camera gaat fotograferen moeiteloos dankzij de geavanceerde technologie, zodat gebruikers zich volledig kunnen richten op het creatieve aspect. Op de grote lcd-monitor van 7,5 cm (3,0 inch) met 460.000 beeldpunten kunt u opnames gemakkelijk kadreren en terugkijken. De 'F'-knop biedt nu direct toegang tot het functiemenu waarin opname- of weergave-instellingen eenvoudig zijn aan te passen. Via simpele menu's met duidelijke pictogrammen kunnen gebruikers snel standen wijzigen, belangrijke instellingen aanpassen of effecten toepassen.

Opvallend, mooi en altijd indrukwekkend
Bij de Nikon 1 S2 draait alles om het beeld. Van schitterend zonlicht tot sfeervolle nachtlandschappen: met de grote CMOS-sensor van 14,2 megapixels kunnen fotografen altijd en overal prachtig scherpe foto's en HD-films maken. Deze snelle CX-formaat sensor is ontworpen zonder optisch laagdoorlaatfilter en heeft een groot ISO-bereik van 200-12.800. Elke megapixel wordt optimaal benut om beelden met rijke details te produceren, zelfs bij weinig licht. U kunt foto's uitsnijden zonder dat details verloren gaan en films zijn altijd scherp en helder. Dankzij de EXPEED 4A-beeldverwerking met twee processoren zijn met hoge snelheid spectaculaire foto's en HD-films te maken. Eén processor zorgt voor de schitterende beeldkwaliteit en uitzonderlijk heldere resultaten, terwijl de andere garant staat voor snelle, betrouwbare en naadloze continu-opnamen.

Nikon 1-innovaties
Originele Nikon 1-altijd raak technieken bieden snelle en makkelijke manieren om altijd de beste opname te maken en veranderen gewone opnamen moeiteloos in iets bijzonders. In de stand Beste moment vastleggen beschikken gebruikers nu over Nikon's nieuwe functie Actieve selectie, die in minder dan een seconde tot tien hogeresolutiefoto's neemt en u laat kiezen welke bewaard moeten blijven. Met de nieuwe optie Creatief palet, die beschikbaar is in de stand Creatief, kunt u verbluffend eenvoudig artistieke filters op foto's toepassen voordat de opname gemaakt is. Creatief palet past de helderheid, verzadiging en witbalans aan terwijl u de verschillende effecten bekijkt. Het enige wat u hoeft te doen, is aan de multi-selector te draaien, waarna het beeld op de monitor verandert en u ziet wat u vastlegt op het moment dat u afdrukt.

Uitbreidbaar systeem
Het Nikon 1 systeem biedt een ruim assortiment aan 1 NIKKOR-objectieven en accessoires. Alle 1 NIKKOR-objectieven gebruiken hoogwaardige optiek en zijn allemaal geoptimaliseerd voor filmopnamen. Hun compacte formaat en lichte gewicht dragen bij aan de draagbaarheid van het Nikon 1-systeem zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit. Voor elke situatie is een 1 Nikkor objectief beschikbaar. Wilt u ver afgelegen onderwerpen vastleggen, neem dan de 30-110 mm mee. Het compacte en stijlvolle groothoekobjectief van 10-100 mm biedt zeer veelzijdige mogelijkheden en het 1 NIKKOR-objectief met een vaste brandpuntsafstand van 18,5 mm is uitstekend geschikt voor portretten met onscherpe achtergronden (bokeh).

Prijzen en beschikbaarheid
De adviesverkoopprijs van de S2 kit met de 11-27.5mm bedraagt €459,-. De S2 is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, rood en geel en de verkoopstart is naar verwachting begin juni.

Overzicht van belangrijke kenmerken:

Grote CMOS-sensor van 14,2 megapixels: snelle CX-formaat sensor, ontworpen zonder laagdoorlaatfilter. Legt fijne patronen scherp vast en levert smetteloze, heldere beelden op.

ISO 200-12.800: de automatische ISO heeft een bereik van 200-6400 en u kunt de gevoeligheid verhogen tot ISO 12.800. De geavanceerde ruisonderdrukking zorgt voor ruisvrije beelden bij opnamen met ISO 12.800.

EXPEED 4A: zorgt dat u met hoge snelheid spectaculaire foto's en HD-films kunt blijven maken.

Eenvoudige bediening: snelheid, nauwkeurigheid en intelligente automatische functies. De camera is voorzien van een lcd-monitor van 7,5 cm (3,0 inch) met 460.000 beeldpunten, intuïtieve menu's en goed geplaatste knoppen.

Geavanceerde hybride AF: AF-systeem met 135 punten. Met 73 fasedetectiepunten die snel en nauwkeurig op de actie scherpstellen.

Ongelooflijke beeldsnelheid: maak foto’s met een snelheid tot 20 beelden per seconde met continue of tot 60 bps als de scherpstelling is vastgezet in het eerste beeld.

Filmmagie: neem Full HD-films (1080p, beeldverhouding 16:9) op met een beeldsnelheid van 60p. Elektronische VR produceert scherpe beelden voor HD-films die zijn opgenomen met 1080/30p of 720/30p en u kunt opnemen in extreme slow motion met 400 bps of 1200 bps.

Foto's tijdens het filmen: maak hoge resolutie foto's terwijl u een film opneemt door eenvoudig op de ontspanknop te drukken of gebruik de functie Automatische beeldopname dieautomatisch foto's maakt wanneer de omstandigheden optimaal zijn.

Filmstanden: Slow motion, Versneld afspelen, Jump-cut en 4-secondenfilm.

Directe beeldaanpassing: u kunt gemakkelijk beweging scherp vastleggen, de belichting bijstellen of de achtergrond onscherp maken en de foto maken op het moment dat u het gewenste resultaat ziet.

Nikon 1-innovaties: Beste moment vastleggen met Slimme fotoselectie en de nieuwe Actieve selectie.

Creatief palet: gebruik de multi-selector van de camera om artistieke filters op foto's toe te passen voordat u de opname maakt.

Handzame Nikon 1-stijl: opvallend, mooi en minimalistisch ontwerp. De opmerkelijk kleine en lichte camerabody is verkrijgbaar in wit, matzwart, rood en geel.

1 NIKKOR-kitobjectief: leg zelfs de meest onverwachte momenten perfect vast met dit zeer compacte 1 NIKKOR 11–27.5mm f/3.5–5.6 zoomobjectief.

WU-1a draadloze mobiele adapter: met deze optionele Wi-Fi adapter kunt u opnamen van hoge kwaliteit gemakkelijk overzetten naar een smartapparaat waarna u ze direct kunt delen.2 en de camera met Live beeld op afstand bedienen.

Speciale optionele accessories:

Tassen en tassensets voor de Nikon 1-camera: beschermen de camera of de camera plus een bevestigd objectief. U kunt fotograferen terwijl de tas is bevestigd en elke tas is voorzien van een voorgevormde grip die een stevig houvast biedt tijdens het fotograferen.

  • FT1 vattingadapter: maakt het mogelijk een NIKKOR spiegelreflexcamera-objectief op een Nikon 1-camera te bevestigen.
  • WP-N3 waterdichte behuizing: maak opnamen bij een diepte tot 45 m. Biedt plaats aan de Nikon 1 J4 of de Nikon 1 S2 waarop het 1 NIKKOR VR 1030mm PD-ZOOM-objectief of het 1 NIKKOR 11–27.5mm objectief is bevestigd.
  • SB-N10 onderwater-Speedlight: compacte flitser waarmee u in het donker onder water krachtige lichtflitsen kunt produceren.

Meegeleverde accessoires:

EN-EL22 oplaadbare Li-ionaccu

MH-29 acculader

View NX2 fotosoftware

Voetnoot

1. 's Werelds hoogste opnamesnelheid bij continu-opnamen (circa 20 bps met AF) op 10 april 2014. Op basis van onderzoek door Nikon.

2. Compatibel met smartapparaten met Android™ en iOS. Wireless Mobile Utility, dat gratis kan worden gedownload via Google Play™ en iTunes®, moet vooraf op het smartapparaat worden geïnstalleerd. Android, Google, Google Play en andere merken zijn handelsmerken van Google Inc.

Citaten
"Met de nieuwe Nikon 1 S2 kunt u de wereld om u heen vastleggen zoals nooit tevoren: Met deze nieuwe Nikon 1-camera krijgt u een hogere beeldkwaliteit en opnamen die veel beter zijn dan die van een smartphone, terwijl de snelheid bij continu-opnamen zelfs hoger is dan bij een spiegelreflexcamera. Dankzij de snelle fasedetectie autofocus is dit ook een uitstekende filmcamera en met Nikon's assortiment compacte 1 NIKKOR-objectieven kunt u makkelijk experimenteren met nieuwe perspectieven. De bediening van de Nikon 1 S2 is erg eenvoudig en hij ziet er prachtig uit door het minimalistische ontwerp. Snel Simpel en altijd scherp!" Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland
Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.