De 10 meest fotogenieke plekken van Rotterdam

De Maashaven meest geliefd onder fotografen

30 APRIL 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Rotterdam staat bekend als een van de meest fotogenieke steden van Nederland. In de Maasstad zijn mooie straatbeelden te fotograferen, interessante moderne en klassieke architectuur en natuurlijk de indrukwekkende havens. Maar wat zijn de mooiste plekken en onderwerpen om te fotograferen in Rotterdam en hoe maak je dan de mooiste foto’s? Uit de bezoeken aan Nikon Spots, het sociale platform van Nikon waar fotografen hun meest fotogenieke plekken kunnen delen, komt de onderstaande top 10 spots in Rotterdam naar voren.

1.Maashaven, Sjoerd van Dijk

2.Delfshaven, Max Dereta

3.Nederlands architectuurinstituut, Max Dereta

4.Westerkade, Max Dereta

5.Kralingse plas, Roderik van Nispen

6.Haven, Roderik van Nispen

7.Skyline, Roderik van Nispen

8.Beukelsdijk, Hilde Maassen

9.Beeld van Manhattan aan de Maas, Hans Hordijk

10.Erasmusbrug, Wim Stolwerk

Over Nikon Spots
Alle Nikon fotografen, zowel hobby fotografen als Nikon Professionals, kunnen hun favoriete Nikon Spots in Nederland delen via http://nikonspots.com/. Alle foto’s binnen Nikon Spots zijn niet alleen voorzien van de EXIF data (camera instellingen), maar ook geo-tags (voor weergave op de google-maps). Maar nog belangrijker …. elke foto is voorzien van één of meerdere handige fotografietips. Met behulp van deze tip(s) kan iedereen op die betreffende locatie het beste uit zijn camera halen. Met behulp van de kennis en kunde van deelnemende Nikon fotografen wordt jouw fotografie naar een hoger niveau getild.

Met de handige app (IoS en Android) maar ook met de handige Layar app heb je je eigen fotografiecoach en algemene fotografie-inspiratie dus altijd binnen handbereik.

Niet alleen voor consumenten is Nikon Spots handig, maar ook voor deelnemende fotografen (amateur en professional) is het een leuke tool om hun eigen profielpagina te laden en te communiceren en om zijn/haar visitekaartje af te geven bij het brede publiek.

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.