Nikon wint 4 TIPA AWARDS

25 APRIL 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Nikon kondigt vandaag aan maar liefst 4 prestigieuze TIPA Awards te hebben gewonnen (Technical Image Press Association) waaronder de prijs voor ‘Best D-SLR Professional’ met de Nikon D4S.

TIPA, het vooraanstaande Europese fotoagentschap, heeft de prijzen aan Nikon toegekend voor ‘Best D-SLR Entry-level’ voor de Nikon D3300, ‘Best D-SLR Professional’ voor de Nikon D4S, ‘Best Rugged Camera’ voor de Nikon 1 AW 1 en ‘Best Premium Camera’ voor de Nikon Df.

De prijswinnaars werden gekozen door 29 toonaangevende Europese fototijdschriften uit 5 continenten en uitgereikt aan producten die volgens de jury het best zijn in hun categorie als het gaat om algehele kwaliteit, prestaties en voordelen voor de beoogde eindgebruiker.

TIPA Best D-SLR Entry-level: Nikon D3300

Het commentaar van de TIPA jury: “Als een van de eerste instap D-SLRs zonder optisch laagdoorlaatfilter heeft de Nikon D3300 een 24.2 MP DX-format CMOS sensor, een ISO reikwijdte van 100-12,800 en schiet 5 frames per seconde. Foto’s en 1080p Full HD video’s kunnen worden gedeeld met de Nikon WU-1A* adapter. De Nikon D3300 is zeer compact. Voor wie de D3300 zijn eerste D-SLR is, laat de hulpstand perfect zien hoe je schitterende foto's en films maakt."

  • *Het versturen van video naar een smart device is mogelijk met de Nikon WMU app, (Wireless Mobile Utility).

TIPA Best D-SLR Professional: Nikon D4S

Het commentaar van de TIPA jury: “Nikon’s D4S beschikt over een nieuw ontwikkelde 16.2 MP FX-format sensor in combinatie met de EXPEED 4-beeldverwerking en biedt verbeterde foto’s en Full HD video met verschillende frame rates. Naast de nieuwe Groep-veld-AF functie is Nikon’s befaamde 51-punts AF-systeem nog verder verbeterd. Bovendien is de ISO van 100-25.600 uitbreidbaar tot een toonaangevende 409.600. Snelheid en reactietijd zijn verbeterd, (capturing 11 fps) met autofocus en auto-exposure, terwijl de accuduur 30% is verhoogd. De D4S werkt op zowel CF kaarten als razendsnelle XQD kaarten om zo de snelst mogelijke transfer- en overschrijftijd te behalen.”

TIPA Best Rugged Camera: Nikon 1 AW 1

Het commentaar van de TIPA jury: “De Nikon 1 AW1 is de eerste waterdichte (tot 15 meter), schokbestendige (bij een val tot maximaal 2 m) en vorstbestendig(tot -10°C) compacte systeemcamera. De camera is ontworpen voor outdoor liefhebbers met ingebouwde GPS, hoogte en diepte meter, elektronisch kompas en een virtuele horizon. Ook beschikt de Nikon 1 AW1 over WiFi via Nikon’s Wu-1b. De camera heeft zelfs een waterbestendige opklapbare flitser! De 14.2 MP CMOS sensor, met EXPEED 3A processor, biedt foto’s en HD video met een ISO van 160 tot 6400. Alle 1 Nikkor objectieven zijn compatible en twee ‘waterdichte’ objectieven zijn met de camera geïntroduceerd; de 11-27.5mm en 10mm f/2.8.”

TIPA Best Premium Camera: Nikon Df

Het commentaar van de TIPA jury: “Het ontwerp van de full-frame Nikon Df is geïnspireerd op Nikon’s iconische analoge kleinbeeldcamera's met talloze draaischijven voor de bediening. Maar binnen dit retro magnesium body zit een 16.2 MP fullframe CMOS sensor, een Nikon EXPEED processor, 2016-pixel Matrix Metering en een 39-point AF system. De camera biedt tot vijf frames auto-bracketing, beeldsnelheid van 5.5 frames per seconde en ISO-waarden die gaan tot ISO 204.800. De camera beschikt over een unieke inklapbare diafragmasimulator zodat zelfs klassieke NIKKOR-objectieven zonder AI rechtstreeks op de camera kunnen worden bevestigd. De DF beschikt over zowel een pentaprism van glas als een lcd-monitor van 8 cm.”

Citaten
"Wij zijn ontzettend blij met het behalen van deze prestigieuze prijzen, zowel voor onze spiegelreflex als compacte systeemcamera’s. Het is een fantastische prestatie om voor al deze producten erkenning te ontvangen" Matthieu van Vliet, Country manager Nikon Nederland
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.