Nikon City Story

Nikon D5300 Blogger Challenge - en de winnaar is....

09 APRIL 2014
Samenvatting
Op 20 maart jongstleden was het World Storytelling Day. Nikon vierde deze gelegenheid met een internationale blogger challenge waaraan 18 ‘urban life’-bloggers uit heel Europa deelnamen. De deelnemers, waaronder Jöran Maaswinkel uit Amsterdam, vertegenwoordigden 11 steden in negen verschillende landen en gingen gewapend met een Nikon D5300 op pad om het verhaal van hun stad in foto’s te vertellen.

Alle deelnemende bloggers maakten gebruik van een Nikon D5300 met ingebouwde Wi-Fi mogelijkheden waarmee foto’s direct online gedeeld werden op de I AM Nikon Flickr pagina. Alle 18 verhalen kun je hier terugvinden.

De Nikon Blogger Challenge is gewonnen door Audrey Felix, die het verhaal van haar stad Parijs heeft vastgelegd. Onder de naam ‘Paris en couleurs’, heeft zij de architectonische dynamiek en de natuurlijke schoonheid van de Franse hoofdstad in een verhaal met elkaar verweven door gebruik van kleuren.

“De beelden vertellen het verhaal van iemand die door een stad slentert en zich laat verwonderen door de schoonheid ervan. De inzending laat een bijzonder stijlvol verhaal zien en geheel volgens de opdracht geeft het ‘stolen moments in time’ weer,” Kirsty Mitchell, jurylid.

Mattheu van Vliet licht toe: “Het succes van deze competitie is ongekend. De creativiteit en technische kennis die de bloggers hebben laten zien maakt duidelijk wat de potentie is van deze amateur fotografen. Het gebruikersgemak en de Wi-Fi mogelijkheden waarbij foto’s supersnel kunnen worden gedeeld maakt de Nikon D5300 de ideale camera voor deze wedstrijd. Het was een eer om Jöran Maaswinkel van Dutch Cowboys en de andere deelnemers dit internationale platform te mogen bieden.”

De tweede plaats is voor Tihomir Stojanović uit Servië, met zijn geweldige verhaal, Wandering Belgrade. De jury was geroerd door het persoonlijke verhaal van de blogger en de abstracte details van de foto’s. Stella Harasek eindigde als derde met Postcards from Helsinki.

De winnaar ontving €1000 aan Nikon materiaal, en de tweede en derde plek gingen er van door met een Nikon D5300 met kitlens. 

Citaten
"Het succes van deze competitie is ongekend. De creativiteit en technische kennis die de bloggers hebben laten zien maakt duidelijk wat de potentie is van deze amateur fotografen. Het gebruikersgemak en de Wi-Fi mogelijkheden waarbij foto’s supersnel kunnen worden gedeeld maakt de Nikon D5300 de ideale camera voor deze wedstrijd. Het was een eer om Jöran Maaswinkel van Dutch Cowboys en de andere deelnemers dit internationale platform te mogen bieden." Mattheu van Vliet
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon GmbH, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.