Nikon introduceert een zeer plat PD-ZOOM-objectief en een draagbaar superteleobjectief

Breng acties scherp in beeld

13 MAART 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Nikon introduceert vandaag twee nieuwe 1 NIKKOR-zoomobjectieven: het krachtige 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5-5.6 superteleobjectief en de veelzijdige 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 PD-ZOOM. Deze twee nieuwe CX-formaat objectieven zijn nauwkeurig en zeer draagbaar, en in combinatie met Nikon 1-camera's maken ze snelle, accurate opnamen mogelijk.

Het zeer draagbare 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5-5.6 objectief biedt Nikon 1-fotografen de mogelijkheid snelle teleopnamen uit de hand te maken. Dit objectief is de perfecte metgezel voor de nieuwe Nikon 1 V3 en is een uitstekend voorbeeld van het formaat- en snelheidsvoordeel dat Nikon 1 biedt ten opzichte van D-SLR-camera's als het gaat om objectieven met een grote brandpuntsafstand. Dit objectief kan verafgelegen onderwerpen dichtbij halen met een opmerkelijke precisie en is ideaal voor het fotograferen van sporten, wilde dieren en landschappen of voor dramatische close-ups tijdens het filmen

Het compacte 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 PD-ZOOM-objectief is voor het eerst verkrijgbaar in kits voor de Nikon 1 V3. Dit objectief is perfect voor uiteenlopende soorten opnamen, van verafgelegen onderwerpen tot close-ups. Hiermee kunt u elk moment perfect kadreren en de motorgestuurde zoom is zeer vloeiend. Als eerste objectief in het 1 NIKKOR-assortiment met een automatische, objectiefbescherming en een intrekbaar objectiefmechanisme staat dit objectief klaar om te fotograferen zodra u de camera aanzet. Bovendien wordt het objectief ingetrokken zodra u de camera uitzet, wat bijdraagt aan de uitstekende draagbaarheid.

Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland, zegt hierover: "Het Nikon 1-systeem staat bekend om zijn snelheid en draagbaarheid en deze nieuwe 1 NIKKOR-objectieven vormen een prachtige aanvulling op deze voordelen. Het nieuwe 10-30mm PD-ZOOM-kitobjectief is een zeer draagbaar allroundobjectief dat een hogere beeldkwaliteit biedt en direct opstart: het feit dat de elektrische motorgestuurde zoom zo snel en vloeiend beweegt over het zoombereik is een groot voordeel voor filmmakers. Voor fotografen met een camera uit de Nikon 1 V-serie die telefoto's willen maken zonder een groot D-SLR-objectief te moeten gebruiken, is de 1 NIKKOR VR 70–300mm een interessante nieuwe optie: in combinatie met de nieuwe Nikon 1 V3 opent de opmerkelijk lichte, draagbare constructie nieuwe mogelijkheden voor snelle teleopnamen uit de hand.”

1 NIKKOR VR 70300mm f/4.5–5.6: draagbare supertele

Het krachtige nieuwe 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5-5.6 objectief tilt teleopnamen uit de hand naar een geheel nieuw niveau. Dit nauwkeurige objectief heeft een opmerkelijk compacte constructie en hiermee kunnen Nikon 1-fotografen snelle superteleopnamen maken zonder een statief te gebruiken: samen met een camera uit de Nikon 1 V-serie, zoals de nieuwe Nikon 1 V3, vormt dit een ideale combinatie om verafgelegen acties vast te leggen. Met een zoombereik dat equivalent is met een indrukwekkende 189–810 mm in kleinbeeldformaat kunt u met dit objectief gemakkelijk snelle verafgelegen actiesporten in beeld brengen, inzoomen op wilde dieren of details naar voren halen.Uit de hand fotograferen met een superteleobjectief was nog nooit zo comfortabel dankzij het compacte ontwerp, terwijl het intrekbare objectiefmechanisme zorgt voor een goede draagbaarheid wanneer u van locatie verandert. Als eerste 1 NIKKOR-objectief heeft dit objectief een scherpstelbeperkingsschakelaar waarmee u de scherpsteltijd kunt verkorten wanneer u fotografeert binnen een bepaalde afstand. Nikon’s Voice Coil-motor zorgt voor een snelle, stille autofocus en de scherpstelring met M/A-scherpstelstand (autofocus met handcorrectie) helpt bij de compositie aangezien u tijdens autofocus de scherpstelling snel en nauwkeurig handmatig kunt aanpassen. Dit objectief is verkrijgbaar in zwart en de robuuste metallic constructie geeft het geheel een stijlvol tintje dat perfect past bij een Nikon 1-camerabody.

1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.55.6 PD-ZOOM: vloeiende zoom

De zeer platte 1 NIKKOR VR 1030mm f/3.55.6 PD-ZOOM neemt in het 1 NIKKOR-assortiment de plaats in van de 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6. Dit nieuwe objectief is superklein, opmerkelijk licht en zeer draagbaar en staat direct klaar om te fotograferen met een hogere beeldkwaliteit en een vloeiender zoom die garant staan voor prachtige foto's en films.Het brede zoombereik van 10-30 mm (kleinbeeldequivalent: 2781 mm) biedt de veelzijdigheid om grote camerahoeken te kadreren of om uit te zoomen en verafgelegen onderwerpen probleemloos vast te leggen. De elektrische motorgestuurde zoom en zoomring staan garant voor snel, vloeiend zoomen en een intuïtieve bediening, wat met name handig is tijdens het filmen of wanneer u gelijke tred wilt houden met de actie. Dit platte objectief is uitgerust met een intrekbaar objectiefmechanisme en een elektronische objectiefbescherming in plaats van een objectiefdop. Hiermee legt u zelfs de meest onverwachte foto- of filmmomenten zonder vertraging vast. Zet de camera aan en de bescherming wordt geopend, terwijl het objectief uitschuift: u verliest geen kostbare tijd omdat u de objectiefdop moet verwijderen. Zet de camera uit en het objectief wordt direct ingetrokken, waardoor u de camera gemakkelijk weer in uw tas kunt stoppen terwijl het objectief nog is bevestigd. Dit stijlvolle 1 NIKKOR-objectief met zijn robuuste maar toch luxueuze uiterlijk is verkrijgbaar in zwart.

Scherp en stabiel: superieure beeldkwaliteit

Beide nieuwe 1 NIKKOR-zoomobjectieven beschikken over de nieuwste Nikon-objectieftechnologie voor een superieure beeldkwaliteit. Het kwalitatief hoogwaardige optische ontwerp van het 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5-5.6 objectief staat garant voor scherpe, contrastrijke beelden over het gehele diafragmabereik: één element van Super ED-glas (extra lage dispersie) vermindert chromatische aberratie en Nano Crystal Coat vermindert beeldschaduwen en lichtvlekken aanzienlijk. Het 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 PD-ZOOM-objectief is voorzien van vier asferische lenselementen en een element van ED-glas dat ongewenste aberraties en vertekeningen corrigeert voor beelden met een uitstekende resolutie en contrast. Nikon’s vibratiereductiesysteem (VR) is in beide objectieven ingebouwd voor heldere, scherpe beelden over het gehele zoombereik, met name bij langere sluitertijden.

1 NIKKOR-assortiment

Met 1 NIKKOR-objectieven legt u uitzonderlijk scherpe beelden vast. Het Nikon 1-systeem onderscheidt zich dankzij de combinatie van draagbaarheid, kracht en snelheid van Nikon 1-camera's en het kleine formaat van 1 NIKKOR-objectieven. Dit groeiende assortiment is ontworpen voor mensen met een actieve levensstijl en is geschikt voor een breed spectrum aan onderwerpen, waarbij elk objectief is geoptimaliseerd voor filmopnamen. Fotografen die NIKKOR-objectieven met een F-vatting op hun Nikon 1-camera willen gebruiken, kunnen de speciaal hiervoor ontworpen FT1 vattingadapter gebruiken.

Prijzen en beschikbaarheid

Het krachtige 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5-5.6 superteleobjectief is verkrijgbaar vanaf 17 april 2014 voor de adviesprijs van € 1.049,- en de veelzijdige 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 PD-ZOOM is vanaf dezelfde datum verkrijgbaar voor de adviesprijs van € 309,- of als kitobjectief van de Nikon 1 V3.

Optionele accessoires:

TR-N100 afneembare statiefgondel: voor het 1 NIKKOR VR 70-300 mm-objectief. Ideaal wanneer u wilt fotograferen met lange sluitertijden of beelden wilt vastleggen in donkere situaties.

Objectieftassen: gebruik de CL-N102 zachte objectieftas om het 1 NIKKOR VR 70-300 mm-objectief te beschermen tegen stof en krassen en gebruik de CL-N101 zachte objectieftas om het 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM-objectief te beschermen.

Meegeleverde accessoires:

HB-N110 zonnekap met bajonetvatting: voor het 1 NIKKOR VR 70–300 mm-objectief.Beperkt de hoeveelheid binnenvallend licht en vermindert lichtvlekken, voor contrastrijkere beelden met een betere kleurverzadiging. 

Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.