Nikon introduceert de krachtige COOLPIX P600 en de COOLPIX P530 met superzoom

Deze twee krachtige superzoom-camera's bieden een wereld aan creatieve mogelijkheden

07 FEBRUARI 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Nikon kondigt vandaag twee nieuwe camera's met extreme zoomcapaciteit aan in het COOLPIX-assortiment: de COOLPIX P600 met een indrukwekkend objectief met 60x optische zoom en de Nikon COOLPIX P530 met een objectief met 42x optische zoom. Beide camera's bieden het beste van een kleine behuizing en een groot zoomvermogen en zijn voorzien van een 16-megapixel BSI CMOS-sensor en een ingebouwde elektronische zoeker, zodat creatieve fotografen gedetailleerde scherpe opnamen kunnen maken, zelfs bij weinig licht.

De Nikon COOLPIX P600: geavanceerde prestaties voor extra creativiteit
De draagbare COOLPIX P600 verenigt een voortreffelijke precisie en een superzoomobjectief in een prachtig ontworpen behuizing, gemaakt voor mensen die met passie elk detail willen vastleggen. Het NIKKOR-objectief met 60x optische zoom, uitbreidbaar tot 120x Dynamic Fine Zoom*, dekt een bereik van 24 - 1440 mm en is vervaardigd met Super ED-glas voor een excellente beeldkwaliteit. Het buitengewone close-upbereik van de COOLPIX P600 wordt perfect aangevuld door de grote, kantelbare lcd-monitor met een hoge resolutie van 921.000 beeldpunten en de heldere RGBW-technologie waarmee artistieke fotografen over een unieke kijkhoek beschikken en foto's op een creatievere manier kunnen kadreren. Tegelijkertijd zorgt de geavanceerde vibratiereductie (VR) met lens-shift zelfs bij 60x telezoom voor scherpe beelden en minimaliseert de stand Actief het effect van cameratrilling zoals tijdens het wandelen of fotograferen vanaf een rijdend voertuig. Hierdoor zijn stabiele opnamen gegarandeerd, ook voor de meest dynamische actiefotografen.

Nieuwe functies zoals Focus Peaking benadrukken de randen van het gedeelte waarop is scherpgesteld, zodat die makkelijk te zien zijn op de monitor en men eenvoudig de intensiteit kan aanpassen voor fijnere details. Bovendien zorgen het slimme AF-algoritme en de multitaskingprocessor ervoor dat beelden altijd met een perfecte scherpstelling zijn vast te leggen en er een aanmerkelijk kortere wachttijd tussen opnamen is. Ook snelle serieopname met een snelheid tot maximaal 7 beelden per seconde.

Dankzij ingebouwde Wi-Fi zijn beelden eenvoudig te delen, omdat de beelden rechtstreeks van de camera naar smartphones en tablets gestuurd kunnen worden en onmiddellijk daarna zijn te delen.

Naast schitterende foto’s zijn met de COOLPIX P600 met één druk op de knop waanzinnige video’s in Full HD 1080/60i met stereogeluid te maken. Voor volledige creatieve controle geeft de instelbare functieknop snel toegang tot instellingen zoals ISO-gevoeligheid, witbalans of lichtmeting.

Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland: "De COOLPIX P600 biedt een evenwichtige combinatie van imposante beeldkwaliteit en indrukwekkende zoom, samen met een NIKKOR-objectief met hoge resolutie, voor prachtig scherpe resultaten. Met zijn vele kwaliteiten is deze veelzijdige camera een topproduct in de COOLPIX-lijn. Dankzij handige functies zoals Full HD-filmopname met één knop, Focus Peaking, een nieuw slim AF-algoritme en een kantelbare monitor krijgt u bij zowel foto als video de beste resultaten."

De COOLPIX P600 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van €469. De verkoopstart is naar verwachting 27 februari.

De Nikon COOLPIX P530: precisie en prestatie binnen handbereik
De COOLPIX P530 met de ongelooflijke 42x optische zoom, uitbreidbaar tot 84x met Dynamic Fine Zoom*, en de BSI CMOS-sensor van 16 MP, staat ervoor garant dat zelfs verafgelegen onderwerpen met gemak in heldere, scherpe en fijne details worden vastgelegd.

De grote lcd-monitor van 7,5 cm/3,0 inch met 921.000 beeldpunten en een grote kijkhoek, waarbij de anti-reflectiecoating en helderheidsregeling ervoor zorgen dat men duidelijk ziet wat men fotografeert, zelfs in helder zonlicht. Ook kan men makkelijk overschakelen op de elektronische zoeker voor een preciezere kadrering.

Voor lastige opnamen, zoals wilde dieren op grote afstand of contrastrijke situaties, biedt de COOLPIX P530 onderwerpstanden die zijn toegespitst op instellingen voor veel zoom.

Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland: "De COOLPIX P530 heeft een ergonomisch ontwerp, is krachtig en compact. De camera heeft heel wat in zijn mars om beelden met schitterende details te maken, zoals de superzoomfunctie en ingebouwde elektronische zoeker. De COOLPIX P530 fotografeert alles, van snelle actiescènes tot heldere scherpe beelden van verafgelegen onderwerpen, en biedt hoge prestaties en een grote precisie bij elke druk op de knop.”

De COOLPIX P530 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van €359. De verkoopstart is naar verwachting 13 februari. 

*Dynamic Fine Zoom kan 2x verder inzoomen dan het grootst mogelijke optische telebereik, terwijl de maximale beeldresolutie behouden blijft.

**Hiervoor moet de gratis Nikon-toepassing Wireless Mobile Utility (compatibel met iOS™ en Android™) op het smartapparaat worden geïnstalleerd.

Citaten
"De COOLPIX P530 heeft een ergonomisch ontwerp, is krachtig en compact. De camera heeft heel wat in zijn mars om beelden met schitterende details te maken, zoals de superzoomfunctie en ingebouwde elektronische zoeker. De COOLPIX P530 fotografeert alles, van snelle actiescènes tot heldere scherpe beelden van verafgelegen onderwerpen, en biedt hoge prestaties en een grote precisie bij elke druk op de knop." Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland
"De COOLPIX P600 biedt een evenwichtige combinatie van imposante beeldkwaliteit en indrukwekkende zoom, samen met een NIKKOR-objectief met hoge resolutie, voor prachtig scherpe resultaten. Met zijn vele kwaliteiten is deze veelzijdige camera een topproduct in de COOLPIX-lijn. Dankzij handige functies zoals Full HD-filmopname met één knop, Focus Peaking, een nieuw slim AF-algoritme en een kantelbare monitor krijgt u bij zowel foto als video de beste resultaten." Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland
Afbeeldingen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.