De Nikon COOLPIX P340: razendsnelle camera met ingebouwde Wi-Fi

07 FEBRUARI 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Vandaag kondigt Nikon de COOLPIX P340 aan, een high-end camera met 12 megapixels en scherpe opnamen bij hoge snelheden. De stijlvolle en compacte COOLPIX P340 beschikt over een helder objectief met een groot diafragma van f/1.8 in de groothoekstand en 5x optische zoom die uitbreidbaar is tot 10x met Dynamic Fine Zoom*. Samen met de BSI CMOS-sensor van 1/1,7 inch zorgt dit voor indrukwekkende beelden.

De COOLPIX P340 maakt razendsnelle opnamen dankzij zijn slimme AF-algoritme en multitaskingverwerking. Deze camera is ontworpen voor fotoliefhebbers die op zoek zijn naar een compactcamera van topklasse. Met de ingebouwde Wi-Fi kunnen beelden gemakkelijk via een smartphone of tablet worden opgeslagen en gedeeld. Daarbij biedt de multifunctionele lensring snelle toegang tot diverse instellingen zoals handmatige scherpstelling, sluitertijd of ISO-waarde. Bovendien legt de grote gevoelige sensor zelfs bij weinig licht scherpe opnamen vast, zodat deze camera perfect is voor het maken van creatieve stadsgezichten bij nacht.

Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland: "De COOLPIX P340 zit vol innovatieve functies zoals Focus Peaking, wat handmatig scherpstellen een stuk eenvoudiger maakt. Multitasking verwerking zorgt ervoor dat de camera altijd klaar is voor de volgende opname, terwijl het eerste beeld nog wordt verwerkt. Dit verkort de wachttijd bij het maken van RAW-opnamen aanzienlijk. Via 18 onderwerpstanden kunt u de instellingen voor veelvoorkomende fotografische stijlen en locaties automatisch optimaliseren, terwijl een uitgebreid retoucheermenu en filtereffecten zoals Selectieve kleur, Schilderij en Fisheye ervoor zorgen dat foto's bewerken net zo leuk wordt als foto's maken. De P340 kan snel de accu opladen via high-speed USB. De COOLPIX P340 is een snelle camera voor een actieve levensstijl en biedt ook snelle continu-opnamen om snelle actiemomenten vast te leggen."

Belangrijke momenten vragen om kwaliteitsbeelden

Actieve VR (vibratiereductie) biedt stabiliteit terwijl het slimme AF-algoritme uiterst effectief is bij weinig licht. Wanneer men de hoogste beeldkwaliteit uit de sensor wil halen kan men fotograferen in RAW (NRW) formaat. RAW beelden zijn op de camera te verwerken en te bekijken op het heldere RGBW-scherm van 7,5 cm (3 inch) en 921.000 beeldpunten.

Het objectief van de camera waarborgt met zijn hoge resolutie, een uitstekende scherpte en fijne details van het midden van het beeld tot de hoeken. Het 7-blads irisdiafragma voorziet beelden van een prachtige onscherpe achtergrond. Dankzij het ingebouwde ND-filter kunnen gebruikers zelfs bij veel licht langere sluitertijden gebruiken en de mate van onscherpte creatief aanpassen. Dit is perfect voor expressieve opnamen van bijvoorbeeld stromend water zoals een indrukwekkende waterval. Wanneer men wil overschakelen van foto's naar Full HD-video (1080/60i/50i), kan men met één druk op de speciale filmopnameknop filmen met 30 of 25 bps. Daarbij is het ook mogelijk gelijktijdig foto’s te maken en optische zoom te gebruiken met AF.

De COOLPIX P340 is verkrijgbaar in zwart en wit voor een adviesprijs van Adviesprijs is € 379, de verkoopstart is naar verwachting 27 februari.

*Dynamic Fine Zoom kan 2x verder inzoomen dan het grootst mogelijke optische telebereik, terwijl de beeldresolutie maximaal blijft

Citaten
"De COOLPIX P340 zit vol innovatieve functies zoals Focus Peaking, wat handmatig scherpstellen een stuk eenvoudiger maakt. Multitasking verwerking zorgt ervoor dat de camera altijd klaar is voor de volgende opname, terwijl het eerste beeld nog wordt verwerkt. Dit verkort de wachttijd bij het maken van RAW-opnamen aanzienlijk. Via 18 onderwerpstanden kunt u de instellingen voor veelvoorkomende fotografische stijlen en locaties automatisch optimaliseren, terwijl een uitgebreid retoucheermenu en filtereffecten zoals Selectieve kleur, Schilderij en Fisheye ervoor zorgen dat foto's bewerken net zo leuk wordt als foto's maken. De P340 kan snel de accu opladen via high-speed USB. De COOLPIX P340 is een snelle camera voor een actieve levensstijl en biedt ook snelle continu-opnamen om snelle actiemomenten vast te leggen." Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland
Afbeeldingen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.