Nikon kondigt de krachtige superzoom COOLPIX L830 aan

Samen met de L29 vormt de COOLPIX L830 de nieuwste uitbreiding van de L-serie

07 JANUARI 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Nikon Europe kondigt vandaag twee nieuwe L compactcamera's in het COOLPIX-assortiment aan: de sterk presterende en klassiek vormgegeven COOLPIX L830 met een uiterst krachtige 34x optische zoom en Dynamic Fine Zoom* tot wel 68x, en de 16-megapixel COOLPIX L29 met een eenvoudige bediening en een NIKKOR-groothoekobjectief met 5x zoom. De nieuwe camera's werken met AA-batterijen.

De Nikon COOLPIX L830: kom dichter bij uw onderwerp dan ooit tevoren
De 16-megapixel COOLPIX L830 is klassiek vormgegeven en ontworpen voor mensen die een gebruiksvriendelijke, nauwkeurige en krachtige camera zoeken die bij elke gelegenheid buitengewone resultaten oplevert. De camera is perfect voor fotografen die probleemloos uitstekende foto's willen maken.

De COOLPIX L830 heeft een zeer krachtig objectief met 34x optische zoom en 68x Dynamic Fine Zoom, dat gebruikers in staat stelt tweemaal zo ver in te zoomen als met een teleobjectief, terwijl ze toch de volledige beeldresolutie behouden. De eenvoudige autostand optimaliseert de camera-instellingen. Bovendien beschikt de camera ook over een zijzoomknop en kan video-opnamen maken met één aanraking. De hybride VR (vibratiereductie) corrigeert cameratrilling voor een professioneler resultaat, waardoor spontane opnamen er mooier uitzien.

Druk uw eigen stempel op uw opnamen door vanaf de ooghoogte van een kind, over een menigte heen of gewoonweg vanuit uw eigen unieke standpunt te fotograferen met behulp van de kantelbare hogeresolutiemonitor van 7,7 cm. Daarbij legt de beeldsensor met belichting via de achterzijde prachtig scherpe details vast voor sublieme foto's. Neem acties levensecht op in Full HD met optische zoom en stereogeluid en geniet van het feit dat de COOLPIX L830 al die geavanceerde opties biedt in een kleine behuizing, een van de kleinste in zijn klasse, ontworpen voor stabiliteit, bruikbaarheid en gemak.

De COOLPIX L830 is naar verwachting verkrijgbaar vanaf 30 januari in drie kleuren, zwart, rood en paars, voor een consumentenadviesprijs van €249,-.

De Nikon COOLPIX L29: laat een ander het harde werk doen
Dankzij de CCD-beeldsensor met 16 megapixels en een NIKKOR-groothoekobjectief met 5x zoom levert de COOLPIX L29 altijd resultaten van topkwaliteit. Dankzij het gebruiksgemak van de camera komen plezier en vrijheid weer centraal te staan bij het fotograferen.

Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland: "De gebruiksvriendelijke en comfortabel in de hand liggende COOLPIX L29 met een anti-reflectiemonitor van 2,7 inch is uitstekend geschikt voor iedereen die een intelligente camera zoekt en die ook grappige filtereffecten en 17 onderwerpstanden biedt. We willen dat iedereen mooie foto's kan maken, ongeacht zijn ervaring."

Omdat Nikon foto's van hoge kwaliteit zo veel mogelijk binnen ieders bereik wil brengen, is de COOLPIX L29 toegerust met vermindering van bewegingsonscherpte, leuke filtereffecten en een slim portretsysteem waarmee men, met behulp van de knipperdetectie, glimlachtimer en rode-ogencorrectie, de best mogelijke foto krijgt. Dankzij de zeventien onderwerpstanden kan men uit een reeks stijlen, effecten en landschapsstanden de stand kiezen die precies bij de locatie past.

De COOLPIX L29 is naar verwachting verkrijgbaar vanaf 30 januari in de kleuren zilver, zwart, rood en paars met een lijnpatroon voor een consumentenadviesprijs van €79,-.

*Dynamic Fine Zoom kan 2x verder inzoomen dan het grootst mogelijke optische telebereik, terwijl de maximale beeldresolutie behouden blijft

Citaten
"Met de COOLPIX L830 kunt u heel eenvoudig prachtige opnamen maken. De indrukwekkende 34x optische zoom en de 68x Dynamic Fine Zoom brengen u dichter bij het onderwerp dan ooit tevoren, terwijl u dankzij de hybride VR en de kantelbare monitor unieke foto's kunt maken, precies zoals u ze had bedoeld. Met deze eenvoudige maar krachtige COOLPIX kunt u trots zijn op elke opname die u maakt, bij elke gelegenheid." Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland
"De gebruiksvriendelijke en comfortabel in de hand liggende COOLPIX L29 met een anti-reflectiemonitor van 2,7 inch is uitstekend geschikt voor iedereen die een intelligente camera zoekt en die ook grappige filtereffecten en 17 onderwerpstanden biedt. We willen dat iedereen mooie foto's kan maken, ongeacht zijn ervaring." Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland
Afbeeldingen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.