I AM A STREET WARRIOR

AF-S NIKKOR 35mm f/1.8G

07 JANUARI 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Vandaag kondigt Nikon het lichtsterke FX-formaat objectief aan waar fotografieliefhebbers al enige tijd reikhalzend naar uitkijken: de AF-S NIKKOR 35mm f/1.8G.

Dit nieuwe lichtsterke 35mm objectief van Nikon is door zijn optiekontwerp bij uitstek geschikt voor hedendaagse digitale spiegelreflexcamera's met een groot aantal megapixels voor verbluffend scherpe beelden met een hoog contrast. Dit objectief met matige groothoek, ideaal voor straatfotografie, maar ook voor portretfotografie in de open lucht en (stads)landschappen. Hiermee is het mogelijk onderwerpen op een tijdloze manier te kadreren en de achtergrond vast te leggen zonder dat dit ten koste gaat van de intieme relatie met het onderwerp. De NIKKOR 35mm f/1.8G is lichter, compacter en betaalbaarder dan zijn professionele broertje, de NIKKOR 35mm f/1.4, en zal ongetwijfeld snel uitgroeien tot de lieveling van amateurfotografen die met de klassieke brandpuntsafstand van 35mm willen werken.

Klassieke esthetiek, klassieke brandpuntsafstand
De nieuwe NIKKOR 35mm f/1.8 maakt prachtige opnamen mogelijk van elke setting en elk onderwerp, of het nu gaat om drukke straattaferelen of portretten op locatie, om landschappen bij daglicht of stadsgezichten bij nacht. De brandpuntsafstand van 35mm behoort al jaren tot de standaarduitrusting van fotografen. Dat komt doordat je er zo prachtig mee kunt kadreren. Fotografen die de energie en de dynamiek van de straat willen vastleggen, kunnen met de relatief grote beeldhoek een emotioneel boeiend perspectief oproepen dat de toeschouwer het gevoel geeft deel uit te maken van de scène. Portretfotografen die de relatie tussen het onderwerp en zijn omgeving willen benadrukken, kunnen van dichterbij fotograferen en toch een deel van de achtergrond op de gevoelige plaat vastleggen. De nieuwe NIKKOR is lichtsterk, veelzijdig en opmerkelijk draagbaar. Door de superieure optiek en de lichte constructie gaat u nooit meer zonder de deur uit.

Snel en verfijnd
Dankzij het grote diafragma van f/1,8 biedt dit objectief een uitzonderlijke controle over de scherptediepte. Op deze manier kan men een duidelijke scheiding aanbrengen tussen het onderwerp en zijn achtergrond. Zoals van een lichtsterk NIKKOR-objectief verwacht mag worden, is ook bij dit objectief speciale aandacht besteed aan de weergavemogelijkheden: De bokeh is rond en prachtig zacht, dankzij het afgeronde diafragma en de bijzonder fijne gradatie van de beeldvervorming vanuit het scherpstelpunt naar de achtergrond. Dit grote diafragma biedt meerdere voordelen. Zo kunnen er kortere sluitertijden worden gebruikt, zijn de resultaten bij weinig licht verrassend helder en kunnen composities door het lichtsterke beeld van de zoeker nauwkeuriger worden afgestemd.

De vermaarde NIKKOR-kwaliteit
De nieuwe NIKKOR 35mm f/1.8 is gebouwd voor de nieuwste moderne hogeresolutiesensors, waardoor dit objectief een verbazingwekkende scherpte en een verbluffend hoog contrast produceert in het hele beeld. Voor het ontwerp van de optiek hebben we gekeken naar een ander objectief uit ons assortiment (de NIKKOR 35mm f/1.4 voor professioneel gebruik). Puntlichtbronnen worden daardoor met een minimum aan coma-aberratie weergegeven en dat levert magnifieke nachtopnamen op. De optische constructie bestaat uit 11 elementen die over 8 groepen zijn verdeeld. Daarbij worden één asferisch lenselement en één ED-glaselement toegepast om chromatische aberratie tegen te gaan en ervoor te zorgen dat uw opnamen scherp en rijk aan contrast zijn. De autofocus werkt dankzij Nikon’s SWM (Silent Wave Motor) soepel, fluisterstil en supersnel. De kortste scherpstelafstand bedraagt 0,25 m.

Zwerflust
De NIKKOR 35mm f/1.8 is licht, compact en betaalbaar, en verdient daarmee een plekje in de fototas van elke kritische fotograaf. Door zijn grotere draagcomfort en lichtsterkte kan dit objectief het verschil uitmaken tussen stoppen of nog even een paar straten verder lopen om te zien of er nog wat loos is. De NIKKOR 35mm f/1.8 is geoptimaliseerd voor Nikon FX-camera's, maar is ook een uitstekende optie voor Nikon DX-formaat fotografen die op zoek zijn naar een snel objectief om klassieke foto's te maken met een verbluffende kleurenpracht en een groot contrast.

De AF-S NIKKOR 35mm f/1.8G wordt geleverd met de zachte tas CL-0915 en de zonnekap HB-70.

Prijzen en beschikbaarheid
De NIKKOR 35mm f/1.8 is naar verwachting leverbaar vanaf 6 februari 2014. De consumentenadviesprijs van de NIKKOR 35mm f/1.8 is €579, - 

Citaten
"De brandpuntsafstand van 35mm heeft een bijzonder plekje veroverd in de harten van talloze straat-, documentaire- en reportagefotografen sinds de begindagen van de fotografie. Nadat we onlangs de professionele 35mm f/1.4 onder handen hadden genomen, wilde Nikon iets vergelijkbaars doen voor zijn fotografieliefhebbers. We hebben het objectief geschikt gemaakt voor de moderne digitale spiegelreflexcamera's met hun hoge resolutie. Daartoe hebben we het optiekontwerp aanzienlijk verbeterd en het nieuwe objectief voorzien van een groot diafragma van f/1,8. Wat gebleven is, is de betaalbare prijs. Daardoor kunnen nog meer mensen ontdekken waarom de brandpuntsafstand van 35mm zo'n bijzondere plaats inneemt in de fotografie." Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland
Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.