Nikon kondigt twee nieuwe camera's aan: de krachtige en veelzijdige COOLPIX P7800 en de ultracompacte COOLPIX S02

05 SEPTEMBER 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
Nikon kondigt vandaag twee nieuwe COOLPIX compactcamera's aan: de krachtige en veelzijdige COOLPIX P7800 met een helder hoge resolutie NIKKOR-zoomobjectief van 28-200 mm en f/2.0-4.0, een ingebouwde elektronische zoeker en een grote CMOS-sensor van 12 megapixels met belichting via de achterzijde, en de ultracompacte Nikon COOLPIX S02 met touchscreen, Full HD-films en een CMOS-sensor van 13 megapixels.

De Nikon COOLPIX P7800: een nieuwe kijk op kwaliteit
De P7800 is ontworpen voor enthousiaste fotografen die vastbesloten zijn het beste uit hun camera te halen. Deze krachtige camera combineert een verbluffende beeldkwaliteit en handmatige bediening met de draagbaarheid van een compacte COOLPIX-body. De COOLPIX P7800 is veelzijdig en reageert uiterst snel. De camera heeft een helder NIKKOR-objectief met een hoge resolutie, 7,1x zoom, 2 elementen van ED-glas en een 7-blads irisdiafragma voor prachtig onscherpe achtergronden en een haarscherpe scherpstelling. De P7800 is perfect voor beroepen waarin een draagbare camera van hoge kwaliteit een vereiste is zoals architecten of makelaars.

De P7800 is uitgerust met een grote CMOS-sensor van 12 megapixels met belichting via de achterzijde, in combinatie met een ingebouwde elektronische zoeker en een heldere kantelbare RGBW-lcd-monitor van 3 inch. De P7800 is de ultieme camera voor onderweg met een hoge snelheid, korte opstarttijd en haarscherpe autofocus dankzij de tweede generatie vibratiereductie. De camera kan continu-opnamen maken met maximaal 8 bps. RAW-compatibiliteit (NRW) betekent dat fotografen altijd het beste uit de sensor halen, ongeacht de eisen aan het beeld.

Tijdens het gebruik van de videofunctie, komt de kantelbare 3-inch monitor van de P7800 pas echt goed tot zijn recht, aangezien de gebruiker hiermee een onderwerp kan vastleggen vanuit zeer krappe hoeken of de camera op armlengte kan houden om een videodagboek of zelfportret te maken. Met een Full HD-videoresolutie van 1080p (25 of 30 bps) en een ingebouwde stereomicrofoon (en een uitgang voor een externe microfoon) is deze krachtige COOLPIX geschikt voor uiteenlopende situaties. In de aangepaste filmstand kunnen zelfs sluitertijd, diafragma, ISO-instelling, Picture Control, handmatige scherpstelling, optische zoom en witbalans aangepast worden voor meer creatieve controle. Om ervoor te zorgen dat gebruikers de mogelijkheden van deze camera ten volle kunnen benutten, is de P7800 compatibel met diverse accessoires, waaronder de WU-1a draadloze WiFi-adapter waarmee je beelden in een oogwenk kunt delen of de camera op afstand kunt bedienen met een smartphone of tablet.

De COOLPIX P7800 is naar verwachting vanaf eind september leverbaar en verkrijgbaar in het zwart voor een adviesprijs van €559,-.

De Nikon COOLPIX S02: klein maar fijn
De COOLPIX S02 heeft een spraakmakend ontwerp en is zo klein dat je deze overal mee naartoe kunt nemen want de camera is kleiner dan een creditcard. Deze camera maakt een avondje uit compleet en past bij elke stijl. Spontane momenten vastleggen die je je later wilt herinneren was nog nooit zo gemakkelijk.

Met een CMOS-sensor van 13 megapixels, 7,3 GB intern geheugen en 3x optische zoom beschikt deze charmante camera over de functies van een groter model. Het toestel is te bedienen via het touchscreen met anti-reflectietechnologie en een intuïtieve interface. Bovendien verlicht de ingebouwde Xenon-flitser van de camera, die krachtiger en beter uitgebalanceerd is dan een LED-lamp, zelfs de donkerste restaurants, bars en nachtclubs, waardoor de gefotografeerde personen verrast zullen worden door de beelden en niet door de flitser. De S02 kan films opnemen in Full HD. In de stand Nachtlandschap kun je zelfs scherpe beelden vastleggen bij een lage ISO doordat vier opnamen, die op zeer hoge snelheid worden gemaakt, worden gecombineerd tot één foto.

De camera is licht genoeg (100 gram) om tijdens een feestje om je nek te dragen en de metallic body, die ook verkrijgbaar is in wit, roze, blauw en spiegelend, vormt niet alleen een modieuze accessoire, maar ook het onderwerp van gesprek.

De COOLPIX S02 is naar verwachting vanaf eind september leverbaar en verkrijgbaar in wit, roze, blauw en metalic voor een adviesprijs van €139,-.

Citaten
"De COOLPIX P7800 verlegt de grenzen van onze compactcamera's door een uitmuntende beeldkwaliteit en razendsnel reactievermogen te combineren met een zeer helder NIKKOR-objectief wat prachtig scherpe details oplevert. Dankzij zijn mogelijkheden is deze camera een toonaangevende COOLPIX met nuttige functies zoals een kantelbaar scherm en een ingebouwde elektronische zoeker waarmee u absoluut de beste resultaten krijgt, zowel bij video's als bij spontane foto's. Voor handmatige bediening kunt u onder andere gebruikmaken van drie gebruikersstanden, twee functieknoppen en twee instelschijven (op de voor- en achterzijde) waardoor de camera een bijzondere combinatie van prestaties en veelzijdigheid vormt." Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland
Contactpersonen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.