Nikon COOLPIX S6600 – I AM CONNECTED

06 AUGUSTUS 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
Nikon introduceert de COOLPIX S6600 met ingebouwde WiFi zodat foto’s snel online gedeeld kunnen worden. Dit is ook de eerste camera van Nikon met Gesture Control, waarmee je met een veegbeweging foto’s maakt, video’s opneemt en de zoom regelt wanneer de monitor in de zelfportretstand staat. Daarnaast beschikt de COOLPIX S6600 over een kantelbare lcd-monitor en een NIKKOR-zoomobjectief met 12x zoom.
Bekijk de wereld vanuit een nieuw perspectief

Schitterende zelfportretten maken is nu nog gemakkelijker met behulp van de kantelbare monitor van de COOLPIX S6600 die speciaal is ontworpen om de compositie van beelden beter te kunnen samenstellen en opnamen te kunnen maken vanuit een hoge of lage hoek. Je hoeft nu niet meer te gokken wanneer je op een armlengte afstand een zelfportret maakt. Bovendien kun je wanneer de monitor in de zelfportretstand staat dankzij de functie Gesture Control (Bewegingscontrole) heel eenvoudig op afstand (zelfportret) foto’s maken, video’s opnemen en zelfs de zoom regelen door met de palm van je hand bewegingen te maken. De camera zal de palm van je hand herkennen en hiermee kun je de camera aansturen. Handpalm naar links-of rechtsonder bewegen betekent in- of uitzoomen. Handpalm naar links- of rechtsboven betekent foto nemen of video-starten. Wees niet bang dat op al je foto’s de palm van je hand staat. Na het activeren van bijvoorbeeld “foto nemen” verschijnt er een timer in beeld. Je hebt dan 3 seconden (timer telt af) om de juiste positie aan te nemen.

De COOLPIX S6600 maakt niet alleen perfecte portretten mogelijk, maar beschikt ook over verschillende functies die samen in alle opnameomstandigheden een fantastische beeldkwaliteit waarborgen. De CMOS-sensor met 16 megapixels en belichting via de achterzijde zorgt samen met de 12x optische zoom voor levendige foto’s en films, zelfs wanneer je bij zeer helder daglicht of ‘s nachts met weinig licht opnamen maakt. Full HD-films met stereogeluid en de optische zoom bieden nog meer creatieve mogelijkheden, te meer daar de kantelbare monitor de actie op elke kijkhoogte kan volgen.

De camera beschikt over een scala aan filters en effecten die foto’s een unieke touch verlenen waar je trots op kunt zijn. In de stand Quick Effect (Sneleffect) kun je een speciaal effect, direct nadat je een foto hebt gemaakt met één druk op de knop toepassen, zodat foto’s gemakkelijk creatief bewerkt kunnen worden voordat je ze direct uploadt. De 30 verschillende effecten en 18 onderwerpstanden waarover de camera beschikt, bieden ongeëvenaarde mogelijkheden. De COOLPIX S6600 is perfect om mee te nemen en biedt Easy Panorama (Eenvoudig panorama) waarmee je probleemloos adembenemend fraaie uitzichten zonder onscherpte vastlegt. De camera is verkrijgbaar in vier kleuren (zwart, rood, paars en wit)* en ziet er net zo fraai uit als het landschap op de foto, waarvan de locatie door middel van een geotag wordt aangegeven.

 De Nikon COOLPIX S6600 is naar verwachting vanaf 22 augustus verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt €229,-.

 

Citaten
"De COOLPIX S6600 is plat genoeg om in je zak te steken, maar toch voldoende geavanceerd om met elke foto en film indruk te maken. Dat maakt deze camera ideaal voor allerlei verschillende opnamen, van perfecte portretten tot adembenemende landschappen. Deze Nikon COOLPIX-camera met kantelbare monitor zal elke fotograaf in de dop aanspreken die foto’s wil die zich onderscheiden van een doorsnee foto." Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.