AF-S DX NIKKOR 18–140mm f/3.5–5.6G ED VR - I AM VARIETY

06 AUGUSTUS 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
Nikon kondigt vandaag een nieuw zoomobjectief in DX-formaat aan, met een uitgebreid bereik van groothoek tot telezoom, een compact model en vibratiereductie.

Dit veelzijdige, allround objectief is ideaal voor allerlei opnamen, van weidse landschappen en gedetailleerde opnamen van ver verwijderde onderwerpen tot scherpe HD-films. Het objectief is uitermate geschikt voor beginnende fotografen dankzij een groot zoombereik van 18–140 mm, waardoor opnamen van allerlei verschillende onderwerpen kunnen worden gemaakt zonder van objectief te wisselen. Bovendien is dit objectief praktisch en goed draagbaar en vormt het een handige alternatief wanneer je weinig bagage mee wilt nemen maar toch allerlei verschillende kansen op een fraaie opname optimaal wilt kunnen benutten.

Allround objectief
Een goed draagbaar objectief met uitstekende prestaties is een ontzettend handig apparaat om te gebruiken. Met een groot zoombereik van 18–140 mm dat de meest gebruikte brandpuntsafstanden met gemak dekt, is dit nieuwe NIKKOR-objectief een echte allrounder. Fotografen in de dop en incidentele weekendfotografen zullen blij zijn dat ze foto´s en films van hoge kwaliteit kunnen maken zonder het objectief te hoeven verwisselen. Ze kunnen nu opnamen van uitgestrekte landschappen in de groothoekstand maken, maar ook de telemogelijkheden van het objectief optimaal benutten door in te zoomen en het onderwerp van een afstand gedetailleerd vast te leggen.

Stabiele opnamen
Het veelzijdige zoombereik wordt ondersteund door Nikon’s vibratiereductietechnologie (VR), waarmee fotografen sluitertijden kunnen gebruiken die tot vier stops langer zijn. Hierdoor zijn de prestaties bij weinig licht effectiever en zijn beelden uit de hand binnen het gehele zoombereik aanzienlijk scherper. Beeldonscherpte wordt dramatisch verminderd, met name bij opnamen in de telestand van het zoombereik. De VR-technologie zorgt er ook voor dat de camera bij filmopnamen een stabiel beeld handhaaft en dat de zichtbaarheid daadwerkelijk wordt verbeterd wanneer je pant. Bij het maken van foto´s of films kent het objectief een stille werking.

Optimale beeldkwaliteit
Dit objectief is volledig afgestemd op de eisen van de beeldsensoren met een hoog aantal megapixels van de huidige digitale spiegelreflexcamera´s en biedt daardoor binnen het gehele zoombereik beelden van een superieure kwaliteit. Het optische ontwerp bestaat uit 17 elementen in 12 groepen. Eén element van ED-glas (extra lage dispersie) en één asferisch lenselement zorgen voor een hoge resolutie en een scherp contrast, terwijl de meeste vormen van chromatische aberratie en kleurverspreiding (dispersie) tot een minimum worden beperkt.

Licht van gewicht
Doordat de afmetingen, het gewicht, de prijs en de beeldkwaliteit uitstekend op elkaar zijn afgestemd, biedt dit objectief een aantrekkelijke combinatie van NIKKOR-precisieoptiek, een groot zoombereik en een licht gewicht (490 gram). De metalen vatting met een rubberen weerbestendige afdichting biedt extra duurzaamheid voor onderweg.

Het AF-S DX NIKKOR 18–140mm f/3.5–5.6G ED VR objectief is naar verwachting vanaf eind augustus verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt €649,-.

Citaten
"Veelzijdigheid, een voordelige prijs, draaggemak en een optimale beeldkwaliteit speelden een belangrijke rol bij de ontwikkeling van dit objectief. Het gebruik van verschillende objectieven voor specifieke doeleinden biedt veel voordelen, maar wanneer de omstandigheden om draaggemak en flexibiliteit vragen, geven sommige fotografen er de voorkeur aan om één objectief te gebruiken. Dit nieuwe NIKKOR-objectief breidt het grote assortiment zoomobjectieven van Nikon verder uit en is ideaal voor fotografen die een all-in-one oplossing willen. Het objectief is gepland om als kitobjectief bij geselecteerde camera´s in DX-formaat te worden meegeleverd, zodat eigenaars van die camera´s over een kant-en-klare oplossing beschikken waarmee ze allerlei verschillende onderwerpen probleemloos kunnen vastleggen." Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland
Afbeeldingen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.