De 10 meest fotogenieke plekken van Amsterdam

De magere brug meest fotogenieke plek Amsterdam

30 JULI 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
Amsterdam is een van de meeste populaire vakantiebestemmingen voor een vakantie in eigen land. Onze hoofdstad met bezienswaardigheden als het Rijksmuseum, Madame Tussauds, de Dam, het Museumplein en de grachten is alom bekend om zijn levendige straten. Waar vakantie gevierd wordt, worden veel foto’s gemaakt. Maar wat zijn de mooiste plekken en onderwerpen om te fotograferen in Amsterdam en hoe maak je dan de mooiste foto’s?

Uit  de bezoeken aan Nikon Spots, het sociale platform van Nikon waar fotografen hun meest fotogenieke plekken kunnen delen, komt de volgende top 10 spots in Amsterdam:

  1. De Magerebrug, door Alphons Nieuwenhuis
  2. Oud West, door Peter Blok
  3. De Westertoren, door Jochem Wijnands
  4. Museumplein, door Alphons Nieuwenhuis
  5. Albert Cuypmarkt, door Alphons Nieuwenhuis
  6.  Amsterdamse School, door Alphons Nieuwenhuis
  7. Jan Schaeferbrug,  door Wim Stolwerk
  8. Oudezijdse Achterburgwal, door Evert Elzinga
  9. Hoek Albert Cuypstraat en de Eerste van der Helststraat, door Peter Blok
  10. Het Rembrandtplein, door Peter Blok


Over Nikon Spots
Alle Nikon fotografen, zowel hobby fotografen als Nikon Professionals, kunnen hun favoriete Nikon Spots  in Nederland delen via  http://nikonspots.com/. Alle foto’s binnen Nikon Spots zijn voorzien van niet alleen de EXIF data (camera instellingen) maar ook geo-tags (voor weergave op de google-map) maar belangrijker nog…. elke foto is voorzien van één of meerdere handige fotografietips.  Met behulp van deze tip(s) kan iedereen op die betreffende locatie het beste uit de camera en foto halen. Met behulp van de kennis en kunde van deelnemende Nikon fotografen wordt jouw fotografie naar een hoger niveau getild.

Met de handige app (IoS en Android) maar ook met de handige Layar app heb je je eigen fotografiecoach en algemene fotografie-inspiratie dus altijd binnen handbereik.

Niet alleen voor consumenten is Nikon Spots handig, maar ook voor deelnemende fotografen (amateur en Professional) is het een leuke tool om hun eigen profielpagina te laden en te communiceren en om zijn/haar visitekaartje af te geven bij het brede publiek.

Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.