Golfers hoeven nooit meer te gokken

Nikon introduceert laserafstandsmeter COOLSHOT AS

02 JULI 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
Golfers van ieder niveau kunnen hun spel verbeteren met de nieuwste Nikon laserafstandsmeter: de COOLSHOT AS. Deze laserafstandsmeter meet niet alleen de afstand tot de hole snel en nauwkeurig, maar beschikt ook over techniek waarmee de hellingcorrectie wordt berekend. Na het berekenen van de hoogte van het doel biedt de COOLSHOT AS direct de werkelijke horizontale afstand en de helling van de baan binnen een bereik van 4,5 tot 550 meter (5-600 yds).

Ook bezit de laseraftandsmeter een functie voor doelprioriteit met twee meetstanden: Prioriteit eerste doel en Prioriteit verste doel. Met de stand Prioriteit eerste doel bereken je de exacte afstand tot de hole met een druk op de knop. Bovendien is het heldere display met led-verlichting zelfs in lastige lichtomstandigheden duidelijk leesbaar. Ook vanuit een praktisch oogpunt is de ergonomisch ontworpen CoolShot AS het perfecte golfaccessoire: de laserafstandsmeter is compact, licht en waterdicht en kan gebruikt worden in alle weersomstandigheden.

Dat met Nikon laserafstandsmeters golfers van ieder niveau hun spel kunnen verbeteren, bewijst Joost Steenkamer, zesvoudig Nederlands prof. kampioen en ex-bondscoach van de Nederlandse Golf Federatie. Hij gebruikt de Nikon COOLSHOT tijdens zijn trainingen en toernooien. “De compacte en uiterst precieze Nikon COOLSHOT is een onmisbaar instrument voor de ambitieuze golfer. Om goede beslissingen te nemen, heb je informatie nodig. Wat is de afstand naar de waterhindernis? Wat is de run-out naar het eind van de fairway? Hoeveel meter is de carry over het water? Hoever sla ik met mijn ijzeren zeven tegen de wind? Met de Nikon COOLSHOT hoef je niet meer te gokken, want in het display verschijnen binnen een seconde de antwoorden tot  een halve meter nauwkeurig. Geweldig apparaat en nog waterdicht ook”, aldus Joost Steenkamer.

Nikon is ook zeer verheugd te kunnen aankondigen dat Ian Poulter is aangetrokken als Nikon-ambassadeur voor de COOLSHOT en COOLSHOT AS laserafstandsmeters. Ian Poulter, een van de beste golfspelers ter wereld, en zijn caddie Terry Mundy hebben een overeenkomst gesloten om Nikon-laserafstandsmeters te gebruiken tijdens hun wekelijkse toernooivoorbereidingen. Ze doen dit zowel op als naast de golfbaan tot 2015. 

Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.