Nikon Spots nu voor iedere Nikon fotograaf

Deel favoriete fotogenieke spots in Nederland

10 MEI 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
Vanaf nu kunnen op de app Nikon Spots zowel professionele fotografen als alle Nikon fotografen hun favoriete fotogenieke spots in Nederland delen. Hiermee wil Nikon Nederland een nog interactiever platform creëren voor consumenten waar niet alleen professionals kunnen participeren maar waar nu ook iedere Nikon fotograaf tips kan geven over bijvoorbeeld standpunt, sluitertijd en compositie. Op deze manier wordt Nikon Spots een sociaal platform met inspiratie voor iedere fotograaf.

“Nikon fotografen reizen door Nederland en delen via Nikon Spots hun favoriete fotografische locaties. Daarbij geven ze fotografie tips over standpunt, compositie, instellingen en andere zaken die helpen om het maximale uit een foto te halen. Download de app of gebruik de handige Nikon Spots Layar app en til zo je fotografie naar een hoger niveau.”

Nikon Spots werd in 2011 gelanceerd en is inmiddels uitgegroeid tot een unieke database met foto’s uit 48 plaatsen/steden, 360 locaties met handige fotografietips, en 52 participerende Nikon Professionals (NPS-leden). Nu biedt Nikon Spots ook voor jou toegang tot duizenden of zelfs miljoenen consumenten aan wie jij je als fotograaf kunt profileren, met directe links naar jouw eigen Facebook. Met Nikon spots beleef je het fotograferen nog intensiever en kun je snel veel leren. Wil jij ook je favoriete spots en handige fotografietips delen, maak dan nu een account aan op www.nikonspots.com en begin direct met uploaden. 

De voornaamste veranderingen ten opzichte van de vorige versie zijn:

* Iedere Nikon gebruiker (amateurfotograaf, hobbyfotograaf en uiteraard professionals) kan nu foto's uploaden. Wel zijn in Nikon Spots de tips van de Pro’s te onderscheiden van de tips van amateurfotografen. NPS-leden zijn herkenbaar aan het “Pro” logo. Ook is de pagina “Fotografen” opgedeeld in I AM A PROFESSIONAL en I AM A NIKON ENTHUSIAST. NPS leden die bij het aanmelden hun NPS lidmaatschapsnummer invoeren vallen onder de PROFESSIONALS en zijn ook als PRO herkenbaar.

* Iedereen kan een eigen profiel aanmaken met een publieke pagina waar alle spots op staan. Tevens kan iedereen in zijn/haar profiel de “what’s in the bag” invullen, met de camera’s, objectieven en accessoires die door hem/haar worden gebruikt. Deze producten worden zichtbaar in het profiel van de fotograaf.

* Koppeling met Facebook; gebruikers kunnen hun spots eenvoudig delen via Facebook. Ook kan de profielfoto (indien gewenst) van Facebook worden gebruikt voor Nikon Spots

* We hebben gewerkt aan een zeer intelligent upload en approval proces van ingezonden Spots. Alle Spots worden beoordeeld door het Nikon Spots team, op met name de foto, de volledigheid van tekst (fotografie-tip) en bijvoorbeeld EXIF data (uiteraard mogen alleen foto’s worden ingezonden die gemaakt zijn met Nikon camera’s). Spots die worden goedgekeurd komen direct live. Als er bepaalde zaken ontbreken wordt de inzender hiervan op de hoogte gesteld en is er de mogelijkheid om de Spot aan te vullen zodat deze alsnog wordt goedgekeurd.

 

Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.