Ontworpen voor het leven: de nieuwe robuuste camera's en twee gebruiksvriendelijke COOLPIX-modellen van Nikon

29 JANUARI 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
Vandaag onthult Nikon Europe twee nieuwe water- en schokbestendige COOLPIX-modellen, waaronder een camera voor onderwaterfotografie: de robuuste camera voor buitengebruik AW110, die werkt tot op een diepte van 18 meter en beschikt over WiFi, zodat je je ervaringen meteen kunt delen. De water-, schok- en stofbestendige 10-megapixel S31 is een oerdegelijke en eenvoudige camera voor het hele gezin.

De COOLPIX AW110 – een echte buitencamera
De AW110 is een echte actiecamera en net zo belust op avontuur als jij. Of je hem nu in je hand houdt, op een surfplank monteert, aan je rugzak vastmaakt of aan een zuurstoftank hangt, je kunt elke draai, plons, duik en val haarscherp op foto en Full HD-film (1080p) vastleggen. De oersterke camerabody, met 16-megapixel CMOS-sensor met belichting via de achterzijde, NIKKOR-groothoekobjectief met 5x zoom en 7,5-cm (3-inch) OLED-monitor met 614.000 beeldpunten, is stofbestendig, waterbestendig tot een diepte van 18 m, schokbestendig tot een valhoogte van maximaal 2 m en vorstbestendig tot minima van -10°C.

Dankzij de geïntegreerde WiFi-functionaliteit kun je je foto's en video's direct naar een smart device uploaden en je vrienden en familie steeds van al je capriolen op de hoogte houden. Zoals het een echte actiecamera betaamt, is de AW110 voorzien van alle functies waarover een avontuurlijke fotograaf moet kunnen beschikken en is hij geoptimaliseerd voor buitengebruik. Gps maakt het mogelijk beelden van geotags te voorzien. Daarmee kun je moeiteloos bijhouden waar je foto's zijn gemaakt. Met het elektronisch kompas en de wereldkaart kun je je oriënteren en een route uitstippelen. De hoogtemeter registreert de exacte hoogte waarop je een foto maakt (bereik: -300 m tot 4500 m) en de dieptemeter geeft de diepte onder water aan (bereik: 0 tot -20 m).

Met de functie Actiecontrole kun je de camera-instellingen aanpassen door de camera heen en weer te bewegen. Dat is handig bij het duiken of wanneer je dikke handschoenen draagt. Zo weet je zeker dat je niets hoeft te missen en de actie op de voet kunt volgen.

Zoals je van een echte Nikon-camera mag verwachten biedt de AW110 een weergaloze beeldkwaliteit. De uiterst gevoelige 16-megapixel CMOS-sensor met belichting via de achterzijde en de speciale opnamestanden voor weinig licht zorgen samen voor schitterende resultaten, bij fel zonlicht, 's nachts én onder water. De hoge ISO-gevoeligheid (tot 3200) vermindert de kans op onscherpte bij opnamen van snel bewegende onderwerpen of bij weinig licht. BSS (Best Shot Selector) selecteert automatisch het scherpste beeld uit tien opeenvolgende opnamen. Er is geen camera die zich beter leent voor het vastleggen van buitenactiviteiten en avontuurlijke escapades, of het nu winter, zomer, lente of herfst is.

De COOLPIX AW110 is vanaf 21 februari verkrijgbaar in vier kleuren: camouflage, blauw, zwart en oranje. De adviesprijs bedraagt € 349,-.

De COOLPIX S31 – de camera voor het hele gezin
De stoere 10-megapixel S31 is een oerdegelijke en gebruiksvriendelijke camera die door het hele gezin kan worden gebruikt. Dankzij de grote knoppen, de overzichtelijke menu's, het NIKKOR-objectief met 3x optische zoom, het 6,7-cm (2,7-inch) lcd-scherm, de functionaliteit voor HD-filmopnamen en de leuke ingebouwde filters kan iedereen mooie foto's en films maken. Daarbij kan deze camera tegen een stootje en is hij praktisch overal inzetbaar. Deze camera is waterbestendig tot op een diepte van 5 meter, schokbestendig tot een valhoogte van maximaal 1,2 meter en stofbestendig. Hij is daarmee bij uitstek geschikt voor gebruik thuis en op vakantie en prikkelt actieve fotografen om foto's te maken op nieuwe plekken, zoals het zwembad of het strand.

Door de symmetrische vorm van de camerabody is de S31 bijzonder handzaam en past hij moeiteloos in elk paar handen. De flitser bevindt zich in het midden en de grote knoppen voor het maken van foto's of glasheldere 720p-films bevinden zich aan de zijkanten van de camera. Op die manier blijven kleine vingertjes buiten beeld. De overzichtelijke menu's met de opvallende, kleurige pictogrammen laten zich ook door kinderen moeiteloos bedienen. De automatische technologie tegen onscherpte staat garant voor scherpe beelden, hoe snel je vrienden of familieleden ook bewegen. Wanneer je eenmaal de perfecte foto hebt gemaakt, kun je deze met ingebouwde filters als Fisheye-effect of Selectieve kleur een extra accent geven.

De COOLPIX S31 is vanaf 21 februari verkrijgbaar in vijf kleuren*: geel, roze, blauw, wit en bruin. De adviesprijs bedraagt € 109,-.

*De kleurkeuze kan per land verschillen.

Citaten
"Deze nieuwe COOLPIX-camera's bieden voor elk wat wils. De oerdegelijke AW110 is bedoeld voor liefhebbers van extreme sporten en beginnende duikers. Je kunt hem bij wijze van spreken zo aan je zuurstoftank hangen en de wereld onder de zeespiegel verkennen tot op een diepte van 18 m, de maximaal toegestane duikdiepte voor duikers met een Open Waterbrevet (Open Water Diver qualification). Daarnaast kun je je beelden met deze camera via ingebouwde WiFi direct uploaden naar een compatibel smart device, zodat je je onderwateravonturen moeiteloos met je vrienden en familie kunt delen. De S31 is bedoeld voor wie een stevige, maar iets bescheidener camera zoekt. Deze camera is geschikt voor gebruik tot een diepte van 5 m, is stoot- en stofbestendig en toch zo gebruiksvriendelijk dat iedereen er moeiteloos mee overweg kan, van opa en oma tot de kinderen." Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland
Documenten
Contactpersonen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon GmbH, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.

berichten