De COOLPIX S6500 met WiFi en de COOLPIX S2700 van Nikon

voor de momenten die je wilt delen

08 JANUARI 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
Vandaag breidt Nikon zijn COOLPIX-serie compactcamera's uit met twee nieuwe modellen die zo slank en stijlvol zijn dat ze altijd en overal een goed figuur slaan.
De kleurrijke S6500 is voorzien van geïntegreerde WiFi-functionaliteit, een 16-megapixel CMOS-sensor en een NIKKOR-groothoekobjectief met 12x optische zoom. Daarmee kun je je beste foto's in een handomdraai uploaden naar internet en je ervaringen direct met anderen delen. De slanke en stijlvolle S2700 mag dan wel compact zijn, toch beschikt hij over een NIKKOR-groothoekobjectief met 6x zoom, een CMOS-sensor met 16 megapixels, een 6,7-cm (2,7-inch) LCD-scherm met anti-reflectiecoating en HD-filmopname (720p).

“Met de COOLPIX S6500 en de COOLPIX S2700 kun je onderweg moeiteloos prachtige foto's en video's maken. Met de S6500 kun je je opnamen bovendien in een handomdraai online delen,” vertelt Matthieu van Vliet, Country Manager van Nikon Nederland. “Beide camera's beschikken over een groothoekobjectief. Daarmee kun je uitzoomen om groepsfoto's te maken of juist dicht op de huid van je onderwerp kruipen voor een close-up. Het Slim portret-systeem en de opties voor Glamour-retouchering zorgen ervoor dat je portretten er altijd zo flatteus mogelijk uitzien. Met de S6500 kun je je foto's direct via WiFi delen. Op die manier kun je je vrienden en familie dus meteen van je mooiste foto's laten meegenieten.”

De S6500 — Inzoomen en delen
Met de COOLPIX S6500 kun je foto's onmiddellijk uploaden zonder verlies van beeldkwaliteit. Het NIKKOR-objectief met 12x optische zoom en groothoekbereik (25–300mm) maakt het mogelijk nauwkeurige opnamen met een hoge resolutie te maken, of je nu van dichtbij of van veraf fotografeert. De 16-megapixel CMOS-sensor met verlichting via de achterkant zorgt ervoor dat de belichting altijd optimaal is, of je nu een foto maakt van een zonsondergang, een concert bij avondschemering of een romantisch etentje bij kaarslicht.

Filmen in Full HD-kwaliteit (1080p) is eenvoudig, want dankzij de speciale filmopnameknop kun je tijdens het fotograferen op elk gewenst moment overschakelen op video. Daarnaast gaat de automatische vibratiereductietechnologie(VR) van Nikon cameratrillingen tegen. Jij kunt je dus helemaal op je compositie concentreren.

De gemaakte foto's en video's kun je vervolgens via de geïntegreerde WiFi-functionaliteit direct overbrengen naar je smart device[i] en vandaar uploaden naar je favoriete sociale-mediasites. Verder kun je je smart device gebruiken als afstandsbediening voor de camera - handig bij het maken van zelfportretten.

De COOLPIX S6500 is vanaf 7 februari in zes sprankelende kleuren verkrijgbaar (zilver, zwart, rood, blauw, wit en oranje) De adviesprijs bedraagt €219,-.

De S2700 - Een manier van fotograferen die even kleurrijk is als je leven

Het lijkt wel of de slanke S2700 ervoor gemaakt is, zo goed ligt de in tal van sprankelende kleuren verkrijgbare 20,7 mm dikke body in je hand. Het NIKKOR-objectief met 6x optische zoom zorgt voor een grote opnameprecisie, terwijl de 16-megapixel CCD-beeldsensor haarscherpe foto's en kristalheldere HD-filmclips (720p) mogelijk maakt.

Dankzij slimme functies worden de camera-instellingen automatisch aan de omstandigheden aangepast. Jij hoeft alleen maar je camera te richten en op de knop te drukken. De resultaten zullen je verbluffen. Daarbij zien je onderwerpen er altijd piekfijn uit, met dank aan het Slim portret-systeem, met voorzieningen als Glimlachtimer, Knipperdetectie, Huid verzachten en de ingebouwde rode-ogencorrectie. Wanneer je eenmaal een aantal portretopnamen hebt gemaakt, kun je uit acht opties voor Glamour-retouchering kiezen om je portretten nog flatteuzer te maken.

De COOLPIX S2700 is vanaf 7 februari in zeven kleuren verkrijgbaar: zilver, zwart, rood, paars, blauw, roze met line art en paars met line art. De adviesprijs bedraagt €109,-.[i] * Vereist installatie van de Nikon-app ‘Wireless Mobile Adaptor Utility’ (compatibel met iOS en Android™) op je smart device.

Android, Google, Google Play, YouTube en andere merken zijn handelsmerken van Google Inc.Documenten
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.