Totale productie van NIKKOR-objectieven voor Nikon-camera's met verwisselbaar objectief bereikt de 75 miljoen

16 NOVEMBER 2012, AMSTERDAM
Samenvatting
Vandaag heeft Nikon bekendgemaakt dat de totale productie van NIKKOR-objectieven voor camera's met verwisselbaar objectief begin november 2012 de 75 miljoen heeft bereikt. Dat is maar liefst 5 miljoen meer dan de productiemijlpaal van 70 miljoen die in mei 2012 werd bereikt.

Sinds die vorige mijlpaal van 70 miljoen heeft Nikon weer tal van nieuwe NIKKOR-producten ontwikkeld. In juni 2012 bracht Nikon de compacte en lichte AF-S NIKKOR 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR op de markt, een zoomobjectief dat compatibel is met het Nikon FX-formaat. Door het veelzijdige bereik, dat van groothoek tot tele loopt, en de lichtgewicht body is dit objectief ideaal voor full-framefotografen die op zoek zijn naar een veelzijdig objectief dat geen concessies doet op de beeldkwaliteit. Daarnaast bracht Nikon de AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-5.6G ED VR uit, een bijzonder krachtig objectief met 16,7x zoom dat compatibel is met het Nikon DX-formaat en bedoeld is voor fotografen die van alle markten thuis zijn.

In oktober 2012 introduceerde Nikon een nieuw zoomobjectief in FX-formaat met een veelzijdig brandpuntbereik van 70–200mm en een vast f/4-diafragma, dat gericht is op beroeps- en amateurfotografen die zich toeleggen op het fotograferen van evenementen, reizen, flora en fauna, en sport.

Ook zijn onlangs nieuwe objectieven uitgekomen voor de compacte systeemcamera's uit de Nikon 1-serie. In september 2012 kwam de 1 NIKKOR 18.5mm f/1.8, het snelste 1 NIKKOR-objectief van Nikon tot nu toe, op de markt en vorige maand kondigde Nikon een superplat objectief met 2,5x zoom aan, de
1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6. Inmiddels heeft Nikon maar liefst zes 1 NIKKOR-objectieven uitgebracht, waaronder een plat objectief met vaste brandpuntsafstand, een normaal zoomobjectief en een krachtig zoomobjectief.

De merknaam NIKKOR
NIKKOR is de merknaam voor objectieven van Nikon en wordt algemeen beschouwd als synoniem voor krachtige, hoogwaardige SLR-objectieven. De naam NIKKOR is ontstaan door toevoeging van de 'R' aan 'Nikko', de westerse afkorting van Nippon Kogaku K.K. Destijds was de toevoeging van een 'R' aan de merknaam een veelvoorkomende praktijk bij de naamgeving van objectieven. In 1933 werd er een
grootformaatobjectief voor luchtfotografie op de markt gebracht onder de naam Aero-NIKKOR.

NIKKOR was zijn tijd altijd al vooruit. Zo was de in 1968 uitgebrachte OP Fisheye-NIKKOR 10mm f/5.6 voor SLR-camera's het eerste objectief met asferische lenselementen ter wereld. Verder past Nikon in zijn NIKKOR-objectieven voor de nieuwste SLR-camera's een aantal in eigen huis ontwikkelde, toonaangevende technologieën toe, waaronder Nano Crystal Coat, een coating op de lenselementen die interne
reflecties over een groot aantal golflengten vrijwel geheel elimineert.

Het huidige assortiment NIKKOR-objectieven voor Nikon-spiegelreflexcamera's en Nikon 1-systeemcamera's omvat fisheye-objectieven, ultragroothoekobjectieven, superteleobjectieven, micro-objectieven en objectieven met perspectiefcorrectie (PC-E).

Afbeeldingen
Documenten
Contactpersonen
Over Nikon Nederland

Nikon Nederland, Branch Office van Nikon France SAS, is operationeel sinds 1 augustus 2006 en gevestigd in Amsterdam.